Seikkaile vähän

IMG_5458.jpg

IMG_5473.jpg

IMG_5463.jpg

IMG_5532.jpg

 

Selässä rinkka, edessä polku, taivaalla aurinko, vierellä ystävä ja kolme koiraa. Suljin puhelimen netin, päätin vain elää pari päivää ja olla kertomatta siitä kellekään niiden aikana.

Kun lähtee pois normaalista ympäristöstään, tekee jotain tavallisesta poikkeavaa, on eri tavalla elossa. Vähän kuin lapsi, joka ihmettelee maailmaa ja osaa vielä elää pelkkää hetkeä. 

Me turrumme niin helposti kaikkeen ympärillemme keräämäämme. On pehmeä sänky, hanasta tulee puhdasta vettä, ruoka säilyy jääkaapissa ja valmistuu liedellä. Elämä on vaivatonta. 

Mutta joskus siitä vaivattomasta elämästä on ihana päästä hetkeksi pois. Mietin samaa viime kesän purjehduksella: kun lähdimme Turusta kohti Saaristomerta ja Ahvenanmaata, unohdin päivässä koko arkeni. Elämä muuttui aalloiksi ja tuuliksi, suihku mereksi, olohuone veneen kanneksi, telkkari tähtitaivaaksi. Milloin syödään, mistä saadaan lisää ruokaa ja vettä, mihin rantaudutaan seuraavaksi yöksi, mihin suuntaan tuuli puhaltaa? Äkkiä elämän tärkeät kysymykset olivat jotain ihan muuta kuin mihin olin tottunut.

Nyt ei ollut purjeita eikä merta. Oli metsä ja kaunis järvi, laavu ja nuotio. Iltauinti auringossa, aamu-uinti tihkusateessa. Olen nukkunut lukemattomia öitä autiotuvissa ja teltassakin joskus, laavussa en koskaan ennen. Aina välillä kannattaa tehdä jotain, mitä ei ole koskaan tehnyt. Näin uskon.

Yö metsässä on hiljainen, pimeä. Ilma helppo hengittää, laavun lattia kova mukavuuksiin tottuneelle. 

Olla osa luontoa, edes hetken. Unohtaa kaikki tämä, mihin olemme niin kiintyneet. Olla vain, elää, seikkailla, kokea uutta. 

Se, ystävät, tekee aika onnelliseksi.

 

BLOGLOVINFACEBOOKINSTAGRAM

Kommentit (6)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *