Sisustussuunnitelmia ja pari hankalaa vierasta

IMG_3922.JPG

 

Silloin kun en ole ollut koulussa tai töissä tai jossain ulkona elämässä, ajatukseni ovat pyörineet paljolti rataa: petrolinsininen vai valkoinen, sametti vai pellava, pyöreä vai neliskulmainen. 

Uusi asunto on onnistunut herättämään sisäisen sisustajani. Siis se koti, joka valmistuu vuoden päästä. Ja minä sisustan täällä mielessäni täyttä häkää tätä nykyistä asuntoa. Ei, luottokorttia ei tarvitse vinguttaa, jos sitä mietitte. Olen sen verran tarkan markan nainen (ja pelkäsin sisustajani heräämistä), että budjetoin itselleni sisustusrahaa ennen tätä opiskeluelämää. Siellä ne makaavat, säästötililläni.

Sisustajani on uinunut jonkinlaisessa horroksessa aika kauan. En ole pannut sitä pahakseni. Sen kaverina herää nimittäin helposti toinen tyyppi. Perfektionisti. Siinä missä sisustaja tuhoaa vain talouteni, perfektionisti tuhoaa mielenrauhani. Olemme vanhoja tuttuja, me kolme. 

Tällä kertaa homma vain menee niin, että minä sanelen säännöt. Sääntö yksi: Uudesta kodista tulee nätti. Sääntö kaksi: Sisustus pysyy budjetissa. Olen tosissani, kuuletko! Sääntö kolme: Uudesta kodista ei tule täydellistä, ei sisustuslehtikamaa, ei Pinterestiin sopivaa. Menikö jakeluun?

Uudesta kodista tulee ihana ja epätäydellinen ja vähän boheemi ja paljon kodikas. Sellainen, missä on hyvä olla ja jonka feng shuita ei täydellisyyden tavoittelu tuhoa. 

Ja, puhun nyt sinulle, perfektionisti. Voit hylätä kuvitelmasi siitä samettisesta Chesterfield-sohvasta. Nykyinen sohva saa uudet vaatteet, siinä se. Ja unohda se pyöreä sohvapöytä. Meillä on vallan hyvä neliskanttinen. Ei, älä edes mainitse DAW-tuolia.

 

Lue myös:

Materiaalivalintoja ja sisustusinspiraatiota

Kaikin puolin hyvä matto

Kotiuutisia

Bloglovin, Facebook, Instagram

Kommentit (4)
 1. Sisustussuunnitelmasi kuullostavat juuri täydellisen epätäydellisiltä. Huomaan, että omaan mieleenkin on hiipinyt pieni väsymys sisustuslehtien ja instagramin harkittuihin, ”täydellisiin” koteihin. Mitä sitten, jos viherkasvit välillä nuupahtavat, täyskiiltävässä valkoisessa kaapinovessa on ketsuppitahra ja koira on syönyt sen kalleimman sisustustyynyn. Nuhjut ja lommot tekevät kodin. 🙂

  (Haaveilin myös Chesterfield-sohvasta. Sitten kävin koeistumassa yhden, ja totesin sen liian epämukavaksi sohvaperunointiin, varsinkin kahden ison koiran taloudessa.)

   

  1. Ihana kuulla, että Chesterfield on epämukava! 😀 

   Ja munkin mielestä sohvan pitää soveltua sohvaperunointiin. Tosin harkitsen vakavasti häätäväni koirat sohvalta, kunhan saan sen päällystettyä uudelleen. Itsekurini ei vain ole sieltä parhaimmasta päästä, joten katsotaan, miten käy…<3

 2. Ihana postaus ja ihana sinä. 😀 Sun kodista tulee aivan varmasti upea!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *