Somettomat viikonloput lisäävät onnellisuuttani

Olen ollut pitkään hyvin kiireinen, stressaantunut ja väsynyt, on tuntunut, että aika valuu käsistä, luovuus on kuollut ja keskittymiskyky kadoksissa.

Liikaa kaikkea, sitähän monella meistä kai on.

Halusin vähän tukea tilanteeseen ja käännyin korkeampien voimien puoleen. Nostin siis tarot-kortin – tai tarkemmin sanottuna ehkä kymmenen.

Tarotit kertoivat koko ajan samaa viestiä:

Mieti, miten käännät kielteisen energian hyväksi. Unohda muiden mielipiteet ja ulkoiset paineet. Keskity tärkeisiin asioihin ja luovu turhasta. 

Mistä sitten voisin luopua, mikä luo ylimääräisiä paineita ja vie aikaani? Mistä saan huonoa energiaa? Missä muiden mielipiteet korostuvat? Mikä pitää minut jatkuvasti työmoodissa, minkä takia työni ja vapaa-aikani sekoittuvat, enkä ole ikinä kunnolla vapaalla?

Vastaus on some, tarkemmin sanottuna Instagram.

Kun sitten kaverini ilmoitti Instassa pitävänsä somettoman viikonlopun, sanoi: Ciao, nähdään maanantaina, päätin matkia.

Olin viikonlopun poissa somesta.

Jäinkö paitsi jostain? En sitten mistään.

Kaipasinko somea? En sitten yhtään.

Entä sydänten aiheuttamia dopamiinipiikkejä? En niitäkään.

Entä sydänten puuttumisen aiheuttamaa ahdistusta? Arvaatte varmaan.

Olinko onnellisempi ja zenimpi? Vaikka kuinka paljon.

Toistin tempun seuraavana viikonloppuna, enkä avannut Instaa edes maanantaina. Ei vain kiinnostanut. Tuntui vapauttavalta, ettei ollut koko ajan jotain scrollattavaa, eikä tarvinnut miettiä, onko jostain kuvasta tykätty tai onko sen reach hyvä vai huono.

(Tietenkään näitä asioita ei ylipäätään kannattaisi kauheasti miettiä, mutta olen heikko ihminen.)

Mikä parasta, kun en olen pitänyt viikonloput somevapaina, en selaile Instagramia arkenakaan samoin kuin ennen. Lakko jää päälle, ei ole tarvetta käydä koko ajan katsomassa, onko jotain tapahtunut. Mieli on rauhallisempi, käden automaattiliike kohti puhelinta vähentynyt.

Somelle on silti paikkansa elämässäni. Tykkään välillä jakaa ajatuksiani ja kuviani Instassa. Ja seuraan monia inspiroivia tyyppejä, joiden jutut tekevät elämästäni kivempaa.

Someen päteekin sama kuin elämään muutenkin: liika on liikaa ja suurkuluttamisesta seuraa ongelmia, oli kyse sitten miten hyvästä jutusta tahansa. Pari palaa suklaata päivässä tekee hyvää. Pari levyä aiheuttaa pulmia.

Aion jatkaa tätä tapaa ja pitää jatkossa viikonloput pääosin somettomina. Väitän, että se lisää onnellisuuttani.

Lue myös:

Elämä, josta tuli näytelmä

Liika on liikaa

24 kysymystä sinulle

Millaisia vaikutteita saat somesta ja mediasta?

BLOGLOVIN, FACEBOOK, INSTAGRAM

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *