Syksy on parasta (ulkoilu)aikaa

Tämä on ehkä vähän epäsuosittu mielipide, mutta on ihanaa, kun ilmat viilenevät ja auringonlaskujakin näkee. Olen syksyn lapsi ja vaivun kesäisin vähän koomaan, enkä ole kovinkaan energinen tai liikunnallinen. Vaan ei kesällä ehkä kuulu ollakaan.

Niin tai näin, rakastan syksyä, näitä ruskan värejä ja sitä, kun saa pukea takin päälle ja vaikka kaulahuivin kaulaankin (tosin tämä on outo syksy, kun on ollut enemmän t-paita- kuin kaulahuivikelit). Mutta sieltä ne vielä tulevat.

Parasta syksyissä ovat pitkät eväsretket. Se, kun pakataan reppuun täytettyjä leipiä, suklaata ja teetä ja suunnataan koko päiväksi metsään.

 

Tässä kolme kivaa retkipaikkaa  juuri nyt:

1 Torronsuon kansallispuisto sijaitsee Hämeessä, sellaisen noin puolentoista tunnin ajomatkan päässä Helsingistä. Paikka on nimensä mukaisesti valtava suo, ja maisemat ovat upeat. Torronsuon ympäri kulkee noin yhdeksän kilometrin reitti, josta suuri osa on pitkospuita. Matkalla on lintutorni ja eväspaikkoja (me tosin syömme eväät aina jossain keskellä metsää keskenämme). Pitkospuut ovat paikoin vähän huonossa kunnossa, eli se kannattaa ottaa huomioon, jos on liikuntarajoitteita. Suosittelen myös vierailua arkipäivänä, jos mahdollista. Kävimme täällä viime viikonloppuna, ja väkeä oli kuin Kaivarissa konsanaan. Autokin piti jättää tien varteen yhdessä kymmenien muiden autojen kanssa…kaunista oli kuitenkin.

 

2 Uutela on niemenkärki Itä-Helsingissä Vuosaaressa. Olen käynyt täällä suunnilleen niin kauan kuin olen omistanut koiria, enkä kyllästy ikinä. Uutelan ympäri voi kiertää noin puolessatoissa tunnissa rentoa kävelyvauhtia, mutta lyhemmätkin retket onnistuvat. On hiekkateitä ja on polkuja, kallioita ja näkymä avomerelle, jolla seilaa edelleen purkkareita. Uutelan alussa, Aurinkolahden rannan vieressä on Kahvila Kampela, joka on myös tosi kiva paikka. Hyviä pannareita ja lohikeittoa, ja koirat tervetulleita.

 

3 Siirtolapuutarhat ovat suosikkejani kesät talvet –  mutta erityisesti keväällä ja syksyllä. Nyt niissä kukkivat vielä hortsensiat ja joka toisen portin edessä on ämpärissä tarjolla ylijäämäomenia. Kuva on Marjaniemen siirtolapuutarhasta, missä kävimme yhtenä iltana vähän katselemassa siirtolapuutarhamökkitarjontaa kaverini kanssa, sillä haaveilemme molemmat sellaisesta. Kelpo mökkejä löytyi – enää pitäisi löytää jostain ylimääräiset 100 tonnia. Universumi?

PS. Tuo Arketin tikkitakki: kyllä vai ei? En osaa päättää, onko se ihana vai enemmän sellainen ”olen kartanonomistaja ratsastamassa tiluksillani” -vaate?

BLOGLOVIN, INSTAGRAM

Kommentit (4)
  1. Syksy on ihan parasta aikaa!
    Kiitti Torronsuo-vinkeistä, olisi tarkoituksena tsekata paikka joskus!

    1. Se on hieno paikka – kauhean ruuhkainen vain nyt! 🙂

  2. Varsinkin syysaamuina on ihanaa ulkoilla luonnossa! Maailma tuoksuu ihanalle ja on niin täynnä värejä, että silmiin lähes sattuu ja ilma on kevyen raikasta hengittää. Kesäaamuillakin on puolensa (varsinkin niinä aamuina, kun herää mökillä), mutta syksyisissä on enemmän hetkellisyyttä – on elettävä ja nautittava niistä NYT, sillä ne eivät lopulta kestä sellaisenaan kovin kauaa. Ennen kuin huomaakaan, on pimeää, värit kadonneet ja kylmä kosteus hiipii takin alle.

    https://astuharhaan.wordpress.com/

    1. Tämä on niin totta! Ja kesäaamut ja illat ovat kyllä nekin aivan ihania! Mulla vaan on yleensä paljon enemmän energiaa syksyllä. Kesällä tekee enemmän mieli vain olla, syksyllä taas retkeillä ja tehdä asioita.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *