Tältä näyttää työviikkoni

Kaupallinen yhteistyö: Holvi

Kun ryhdyin yrittäjäksi, päätin heti, että teen samalla tavoin viisipäiväistä työviikkoa kuin palkansaajanakin. Ihan alussa työ venyi aika paljon myös viikonlopuille, mutta nyt puoli vuotta yrittäjänä oltuani, olen pystynyt pääosin pitämään viikonloput vapaina.

Olen päätellyt, että yrittäjyys sopii luonteelleni tosi hyvin. Saan palkkaa juuri sen mukaan, kuinka paljon töitä teen. Se motivoi. Aikani on omissa käsissäni, enkä joudu istumaan missään muodon vuoksi, jos työt on jo tehty.

Jos työtä mitataan ajassa, teen yrittäjänä huomattavasti vähemmän töitä kuin palkansaajana. Tämä siitä huolimatta, että osa työajastani menee talouden hallintaan. Laskutus on kuitenkin Holvin kautta tosi näppärää, ja yhden laskun lähettämiseen menee ehkä kaksi minuuttia. Joten en sanoisi tämän syövän kovin paljon aikaani.

Muuten bisnekseni pyörittämiseksi tarvitsee lähinnä muistaa säilyttää kuitit, napata niistä kuvat ja maksaa kerran kuussa verot ja yel. Todella työlästä? No ei. Aikaa kuluu ehkä viisi minuuttia kuukaudessa.

Tämä kaikki yhteenlaskettuna työskentelen ehkä keskimäärin noin kuusi tuntia päivässä. Joskus tunnin, joskus kymmenen.

Mitä taas tehokkuuteeni tulee: se on noin kolminkertaistunut. Olen aina ajatellut, että luovaa työtä ei pitäisi mitata työtunneissa, vaan aikaansaannoksissa. Saan nyt yrittäjänä kuudessa tunnissa paljon enemmän aikaan kuin ennen kahdeksassa. Keskittymiskykyni on terästynyt, enkä käytä työaikaani mihinkään muuhun kuin töihin (en myönnä käyttäneeni sitä muuhun ennenkään, mutta kuka oikeasti työskentelee 7,5 tuntia päivässä supertehokkaasti?).

Tältä näyttää esimerkkityöviikkoni:

Maanantai

Klo 8-9

Syön aamiaista ja luen samalla meilejä ja vastaan niihin. Kymmeneltä on puhelinhaastattelu ja valmistaudun siihen.

Klo 9-9.30

Aamulenkki koirien kanssa.

Klo 10-11

Puhelinhaastattelu ja sen jälkeen meilejä. 

Klo 11-11.30

Lounas.

Klo 11.30-14

Kirjoitan kaupallisen yhteistyöpostauksen blogiin ja etsin siihen kuvat. Kyseinen juttu vaatii aika paljon taustatyötä, joten siihen menee aikaa. Lähetän jutun asiakkaalle tarkistettavaksi.

Tiistai

Klo 8-9

Valmistaudun kello kymmenen puhelinhaastatteluun. Tiedän, että siitä tulee pitkä, sillä kirjoitan sen perusteella kaksi lehtijuttua. 

Klo 9-9.30

Aamulenkki.

Klo 10-11

Puhelinhaastattelu.

Klo 11-11.30

Lounas.

Klo 12-13

Kirjoitan ensimmäisen jutun aamun haastattelun pohjalta.

Klo 13-14.30

Käyn lenkillä koirien kanssa.

Klo 14.30-16.00

Kirjoitan toisen lehtijutun. 

Olen jo tässä vaiheessa ylittänyt itseni, sillä olin budjetoinut tälle työlle aikaa myös seuraavan päivän.Aivoni ovat hyvässä terässä, ja teksti syntyy vaivatta.

16.00

Lähetän jutut tarkistettavaksi ne tilanneelle mediatalolle.

16.30-17.30

Kirjoitan vielä yhden kaupallisen blogipostauksen ja käsittelen sen kuvat. Julkaisen postauksen. 

Keskiviikko

Klo 8-9

Lähetän kasan meilejä, sillä tarvitsen haastateltavan pariin lehtijuttuun. 

Klo 9-9.30

Aamulenkki.

Klo 9.30

Haen starttirahan maksatusta edelliskuulta. 

Eilen kirjoittamani jutut tulevat takaisin mediatalolta. Lyhennän niitä vähän pyynnöstä ja lähetän ne haastattelemalleni asiantuntijalle tarkistettavaksi. Niihin ei tule häneltä korjauksia, olen hyvin tyytyväinen itseeni. Lähetän jutut takaisin mediataloon ja pyydän laskutusohjeet.

Klo 10.30-16

Istun partsilla auringossa, juon kahvia, syön lounasta ja luen romaania. 

Klo 16-16.30

Soitan whatsapp-puhelun ulkomailla olevalle haastateltavalleni.

Torstai

Klo 8-9

Lyön lukkoon pari haastattelua.

Klo 9-9.30

Lenkki.

Klo 9.30-10

Kirjoitan blogijutun ja julkaisen sen.

Klo 10-14

Tajuan, etten voi kirjoittaa tälle päivälle aikatauluttamaani juttua, sillä sen asiantuntija siirtää haastattelua. Menen partsille aurinkoon ja pysyn siellä kahteen saakka, syön lounasta, juon kahvia, luen kirjaa. Jossain välissä käyn koirien kanssa puolen tunnin päivälenkillä.

Tunnen hieman huonoa omatuntoa mukavasta elämästäni, mutta vain hieman. Tätähän oikeasti halusin ryhtyessäni yrittäjäksi: omien aikataulujeni hallitsemista, lisää vapautta, elämästä nauttimista.

Yritän puolitosissani myös kirjoittaa toista blogijuttua, en ole tyytyväinen, joten jätän sen julkaisematta. 

Klo 14.30-15

Puhelinhaastattelu isompaa lehtijuttua varten. Tähän juttuun tulee pari asiantuntijaa, mutta deadlineen on vielä pitkä aika. Ei tarvitse kirjoittaa tänään. 

Klo 15-16.00

Teen asiantuntijoiden korjaukset yhteen toiseen lehtijuttuun ja lähetän sen tilaajalle. Lähetän pari laskua Holvista ja mietiskelen, missä vaiheessa pitäisi alkaa kysellä yhden jo pari viikkoa sitten erääntyneen laskun perään, jonka maksaja on ulkomainen viestintätoimisto. 

Perjantai

Klo 8.30-9

Aamulenkki

Klo 10-11.30

Aamiainen yrittäjäystävän kanssa Tannerissa.

Klo 12-14

Kirjoitan lehtijutun ja lähetän se tarkistettavaksi. 

Klo 14-14.30

Lounas

Klo 15-16.30

Kirjoitan tämän jutun, kuvaan siihen kuvia ja vastailen meileihin.

Viikko pulkassa. <3

Olen nyt ollut puolisen vuotta Holvin asiakas, ja voin todella lämpimästi suositella. Ystävänikin on siirtynyt Holvin käyttäjäksi, ja mietimme juuri tuolla Tanner-lounaalla, miksi ihmeessä joku ottaisi jonkun muun palvelun (eikä minulle makseta tämän sanomisesta).

Holvissa on siis yritystili, ja lähetän kaikki laskuni sen kautta. Kirjanpitäjälläni on Holvi-tiliini katseluoikeus, joten hän näkee sieltä suunnilleen kaikki tarvitsemansa tiedot. Holvi kustantaa minulle 9 euroa kuussa. Kirjanpitäjäni toki lähettää laskun vielä erikseen.

Helppoa kuin heinänteko. Ja aikaa tähän menee viikossa ehkä tunti.

Kommentit (12)
 1. Kuulostaa, että olet saanut rakennettua (työ)arjestasi sinulle toimivan ja yrittäjyys sopii luonteellesi, hieno juttu! Mielenkiintoista oli lukea siitä 🙂

  Hyvää pääsiäistä ja toivottavasti myös rentoa sellaista
  Ida
  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

  1. Kiitos Ida! Ihanaa pääsiäistä! <3

 2. Olipa mielenkiintoinen postaus ja mukavalta kuulostaa työpäiväsi ☺️

  1. Ihana kuulla, että kiinnosti. 🙂

   Aurinkoa pääsiäiseen!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *