Tavoitteena tasainen ja kuulas iho: 6 ihonhoitovinkkiä Japanista

Kaupallinen yhteistyö: V 10 Plus

Tutustuin japanilaiseen V 10 Plus -ihonhoitosarjaan talvella, kun sarjan kehittäjä Akiko Yokota oli käymässä täällä. Ihastuin jo tuolloin V 10 Plus -tuotteiden koostumukseen. Ne imeytyvät kuin unelma ja tuntuvat iholla silkkiseltä. Yokota sanookin, että ihonhoidon pitäisi olla joka iltainen ja aamuinen hemmotteluhetki. Tykkään ajatuksesta. Siinä on jotain kivan japanilaista: tehdään kauniisti ja huolella.

Japanilaisten toiveena on kuulas, herkkä ja tasapainoinen iho. Meillä on sama toive.

V10 Plus on apteekeissa myytävä ihonhoitosarja, joka ei sisällä parabeeneja, väriaineita eikä mineraaliöljyjä. V 10 Plus tuotteet ovat myös tuoksuttomia. Sarjan raaka-aineet ovat pääosin peräisin luonnosta.

Haastattelin V 10 Plus -sarjan kouluttajaa, kosmetologi Sarita Honkaharjua ja kysyin häneltä, millainen on japanilainen ihonhoitorutiini ja miksi se voisi olla suomalaisellekin hyvästä.

japanilainen v 10 plus ihonhoitosarja
V 10 Plus -ihonhoitosarjasta löytyy apua moniin iho-ongelmiin.

1 Puhdista iho hyvin

Japanilaiset tavoittelevat kuulasta, heleää ja tasapainosta ihoa, joka on hyvin kosteutettu. V 10 Plus -ihonhoitosarja perustuukin huolelliselle, mutta hellävaraiselle puhdistukselle ja hellälle kuorinnalle.

”Päivän aikana iholle kertyy epäpuhtauksia, talia, ilmansaasteita, kemikaaleja, meikkiä ja likaa. Ne on tärkeää puhdistaa iholta huolellisesti”, Honkaharju sanoo.

Iho olisi hänen mukaansa hyvä puhdistaa puhdistusmaidolla tai puhdistusgeelillä aamuin illoin. Puhdistusmaidolla saa pois myös vedenkestävän ripsivärin.

v 10 plus pihdistusmaito
V 10 Plus -ihonhoitosarjan puhdistusmaito poistaa hellävaroen myös vedenkestävän silmämeikin.

2 Kuori iho säännöllisesti

Ihon pinnalle kertyy helposti kuollutta ihosolukkoa, jos ihoa ei puhdista kunnolla. Se voi heikentää hoitotuotteiden tehoa ja saada ihon näyttämään samealta. Parhaiten kuolleesta solukosta pääsee eroon kuorimalla ihon. Siksi myös kuorinta on tärkeä osa V 10 Plus -sarjan ihonhoitorutiinia.

”Hyvä päivittäinen puhdistus ja kuolleen ihosolukon poisto auttavat ihoa pysymään nuorekkaana, tasapainoisena ja heleänä”, Honkaharju sanoo.

Liian kovakourainen puhdistus ja kuorinta tekevät iholle kuitenkin hallaa. Siksi V 10 Plus -sarjan tuotteet ovat hyvin hellävaraisia ja toisin kuin kuorintoja yleensä, V 10 Plus Water Based Peeling -kuorintaa voi käyttää päivittäin. Honkaharju suosittelee kuorimaan ihon sillä vähintään kolmesti viikossa ihotyypin huomioiden. Akneiho kannattaa kuoria useammin kuin normaali-iho eli vaikka joka päivä. Honkaharju itse on atoopikko ja kuorii ihonsa Water Based Peelingillä 4-6 kertaa viikossa.

Water Based Peeling on ainakin minun iholleni niin hellävarainen, ettei se tunnu kuorinnalta lainkaan. Uskaltaisin siis käyttää tätä vaikka joka päivä, jos olisin vähän ahkerampi ihonhoitorutiineissani. Nyt olen käyttänyt sitä silloin tällöin.

”Kuorinta heleyttää ihon välittömästi, ja meikkivoide sekä puuteri levittyvät kuorinnan jälkeen tasaisemmin. Ennen juhlameikkiä suosittelen kuorintaa ehdottomasti!”

V 10 Plus Water Based Peeling sopii myös aknesta, couperosasta, ruusufinnistä ja perioraalidermatiitista eli suunympärysihottumasta kärsivälle iholle. Kuorinnan voi tehdä jopa silmänympärysiholle pari kertaa kuukaudessa.

v 10 plus kuorinta
V 10 Plus Water Based Peeling -kuorinta on niin hellävarainen, että sitä voi käyttää joka aamu.

3 Ravitse seerumilla

Seerumin tarkoitus on ravita ihoa. Mitä vanhempi olet, sitä tärkeämpi seerumi on. Olen itse käyttänyt seerumia viitisen vuotta, ja se kuuluu ihonhoitorutiiniini aamuin illoin.

V 10 Plus -sarjasta löytyy seerumi suunnilleen jokaiseen iho-ongelmaan. Seerumeita on yhteensä kymmenen, ja kerron niistä enemmän seuraavassa postauksessa. Niiden joukossa on muun muassa kirkastava, tulehdusta taltuttava, uudistava, rauhoittava, kosteuttava ja pigmenttimuutoksia ehkäisevä seerumi.

Seerumia levitetään kosteutetulle ja kuoritulle iholle 1-3 tippaa. Yhtä aikaa voi käyttää useaa eri seerumia.Täältä voit selvittää, mitä seerumia oma ihosi kaipaa.

v 10 plus seerumi
V 10 Plus Pycnogenol -seerumi suojaa ihoa vapailta radikaaleilta, jotka vanhentavat ihoa.

4 Huolehdi ihon kosteustasapainosta

Jotta iho voisi hyvin, se tarvitsee kosteutta. Kuivaa ihoa voi verrata rutikuivaan kukkamultaan: siihen ei imeydy mikään.

”Tapaan työssäni usein asiakkaita, joiden iho on kuivunut karrelle liian rajujen ja kuivattavien kosmetiikkatuotteiden tähden”, Honkaharju sanoo.

Suomen sääolosuhteet ovat hyvin rankkoja iholle, joten aika moni meistä kärsii kuivasta ihosta, atopiasta tai couperosasta. Varsinkin talven kuiva sisäilma, viima, pakkanen ja lämpötilan vaihtelut tekevät iholle hallaa. Omakin ihoni kuivuu talvisin, vaikka se on kesällä normaali.

Kosmetiikan ykköskosteuttajana pidetään hyaluronihappoa. Se sitoo kosteutta ihoon, ja V 10 Plus –sarjan geelivoiteet perustuvat siihen. Minä olen ihastunut näiden voiteiden tuntuun: niitä tarvitsee levittää iholle vain pieni nokare. Se imeytyy hetkessä, ja iho tuntuu heti pehmeämmältä. Käytin tuota keltaista All In One Gel -voidetta myös talvella, eikä iho kiristellyt.

Geelivoide levitetään seerumin päälle, kun iho on ensin puhdistettu ja kuorittu.

v 10 plus kosteusvoide
V 10 Plus -sarjan geelivoiteet huolehtivat ihon kosteustasapainosta ja sisältävät ihon superkosteuttajaa hyaluronihappoa. Se sitoo kosteutta ihoon.

5 Suojaa auringolta

Japanissa rusketus ei ole arvossaan, ja liiallinen auringonotto onkin vaarallista, kuten tiedämme. Auringon UV-säteet tuhoavat myös ihon kollageenia eli tukikudosta. Se vanhentaa ihoa ja synnyttää juonteita, ryppyjä ja veltostumista.

Auringolta kannattaa siis suojautua etenkin näin kesäisin. Itse käytän nyt tavallisina päivinä (siis muuten, paitsi jos oleilen paljon kovassa auringossa, jolloin käytän suojakerrointa 50) V 10 Plus Day Milk Geliä, jossa on suojakerroin 23. Tämänkin voiteen koostumus on hyvin kevyt, vaikka siinä on suojakerroin. Se tuntuu iholla silkkiseltä ja imeytyy hetkessä.

v 10 plus day milk gel
V 10 Plus -apteekkisarjan Day Milk Gel suojaa auringolta suojakertoimella 23.

6 Muista myös hiuspohja, vartalo ja tuhkimotipat

Monia V 10 Plus -sarjan tuotteita voi käyttää myös hiuspohjan tai vartalon hoitamiseen. Esimerkiksi selkä kannattaa kuoria aika ajoin, ja kuorinta voi poistaa kuollutta ihoa ja muotoilutuotteiden jäämiä myös hiuspohjasta. Kaikkia sarjan tuotteita voi käyttää silmänympärysiholle.

A-vitamiiniseerumi ja Okinawan Deep Sea Water Mask -kosteusnaamio puolestaan rauhoittavat ja heleyttävät ihoa yhdessä yössä. Ne ovat siis niin kutsuttuja tuhkimotippoja, joita kannattaa käyttää ennen tärkeitä juhlia tai treffejä, vink, vink.

Kommentit (2)
  1. Käytin joskus vuosia sitten tuota Water Based Peeling -kuorintaa ja se oli i h a n a. Lopetin käytön sen suht korkean hinnan vuoksi pakkauskokoonsa nähden, vaikka olikin jokaisen sentin arvoinen tuote. Silloin ei vain enää kukkaronnyörit hintaan taipuneet ja nykyään käytän pääosin enää luonnonkosmetiikkaa. 🙂

    https://astuharhaan.wordpress.com/

    1. Se on ihan ihmeaine! Oon aivan ihastunut siihen. 🙂 <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *