Teetä, energiaa ja ajatuksia hyvinvoinnista

En varmaan ikinä lakkaa hämmästelemättä tätä elämää ja näitä outoja sattumia, joita kai hyväntahtoiseksi maailmankaikkeudeksi kutsutaan. Kuinka usein käykään niin, että ajattelee jotain, ja äkkiä se on osa elämää?

Ehkä muistatte tarinat matosta, asunnosta ja föönistä? Jos ette, niin kerrottakoon, että ne kaikki ilmaantuivat luokseni hieman kummasti, ikään kuin joku jossain toteuttaisi toiveitani hyvällä päällä ollessaan. Vetovoimanlaki toimii selvästi näissä pienissä jutuissa. Ja nyt olenkin miettinyt, että miksei sama voisi onnistua isompien toiveidenkin kohdalla?

Tänään kerron teille kuitenkin jälleen yhdestä hauskasta, pienestä sattumasta. Tämä on tarina teestä.

Tämä aika vuodesta tuntuu minusta usein hieman väsyttävältä. Ehkä energiavarastoni ovat kulumassa loppuun pitkän pimeän vuodenajan jälkeen, eikä lisääntyvä valo oikein riitä täyttämään niitä. Nytkin olen ollut välillä vähän voipunut ja siksi olen tehnyt pieniä korjausliikkeitä arjessani.

Olen esimerkiksi pitkästä aikaa onnistunut taas syventymään kirjoihin. Kerroin teille joskus, että olen lukenut ihan aina, ja se pitää paikkansa. Keskittymiskykyni on vain hieman kärsinyt viime vuosina. Nyt tuntuu, että se on tulossa takaisin, ja aionkin vihdoin lukea loppuun Chade-Meng Tanin Mietiskellen menestykseen -kirjan. Olen lukenut sitä pienissä osissa jonkin aikaa, ja se on todella hyvä. Ehkäpä vielä opin jonain päivänä hallitsemaan mieltäni, ken tietää. 

Pientä mielenhallintaa yritän tietenkin harjoittaa vähän koko ajan, eihän tästä elämästä muuten mitään tule. Usein, jos olen kovin kiireinen tai stressaantunut, yritän esimerkiksi pysähtyä hetkeen. Hengitän syvään ja pysäytän kiireen pariksi minuutiksi. Ajattelen, että on vain tämä hetki ja tässä hetkessä kaikki on hyvin. Jos myöhästyn bussista, menen seuraavalla. Ei se ole sen kummempaa. Tämä ajatus auttaa usein.

Sitten on tee. Siinä juomassa on jotain lohdullista, kodikasta ja rauhoittavaa. Juon tosi paljon teetä, päivällä vihreää, iltaisin rooibosta tai yrttiteetä. Minulla on usein melkoinen teevarasto, mutta viikko pari sitten se oli uhkaavasti hupenemassa. Olin jo ajatellut, että pian täytyy mennä hankkimaan lisää, mutta sitten: kas, universumi.

Organic Health -luomuruokatukusta otettiin yhteyttä ja kysyttiin, tahtoisinko tutustua English Tea Shopin teelaatuihin. Tietenkin tahdoin! Kuka ei?

English Tea Shop oli minulle aivan uusi tuttavuus, mutta pääsi heti suosikkieni listalle. Vai mitä sanotte esimerkiksi rauhoittavasta sekoituksesta, jossa on lakritsia, piparminttua, kanelia ja laventelia? Maistuu hurmaavan raikkaalle. Päättelin, että kyse on siitä laventelista.

Sitten on sitruunanjuuri-inkivääri-sitrustee. Inkiväärihän on varsinainen terveyspommi. Seuraavan kerran, kun pelkään flunssan tulevan, tartun ihan varmasti tähän.

Suosikkini oli kuitenkin suklaa-supermarjatee. Mieletön tuoksu ja suloinen, hieman makea maku. Tykkään!

Kaikki English Tea Shopin teet ovat luomua ja yritys on sitoutunut kestävään teentuotantoon. Ja mikä parasta, kauniimpia pakkauksia saa hakea! Täältä voi lukea lisää yrityksen periaatteista.

Näiden innoittamana päätinkin, että nyt helmikuun aikana vähennän radikaalisti kahvinjuontia ja korvaan sen teellä. Ei voi tehdä kuin hyvää.

Sain testiin myös All I Need -hyvinvointijuomaa. Se on vihreäteepohjainen luomujuoma, joka sisältää muun muasssa inkivääriä, aroniamehua ja acai-mehutiivistettä. Maistuu raikkaalle ja sopivan makealle. Sokeria juomassa ei silti ole, se on makeutettu agavesiirapilla. Voisin juoda tätä vaikka joka aamu tai sitten töissä siihen aikaan, kun iltapäiväväsymys yrittää iskeä.

Lopuksi olen vähän yrittänyt tsempata myös ravintoni suhteen, tehdä enemmän ruokaa ja syödä vähän voimistavampia ruokia. Tein viikonloppuna papupastaa! Kuvan pasta on siis valmistettu edamame-pavuista. Kerro siitä lisää myöhemmin, mutta aika huippua varsinkin proteiinia kaipaavalle kasvissyöjälle, eikö?

Päätin nyt tsempata myös toisella tavalla. En ole syönyt lihaa noin kymmeneen vuoteen, mutta kalaa syön. Paitsi, että helmikuussa en syö sitäkään. Katsotaan miten käy, pysykää kuulolla, murmelit!

Kommentit

annam_
anna k.

English Tea Shop on ihana teemerkki! Olen tosin maistanut vain yhtä teetä, mutta tilasin itselleni jouluksi lahjapaketin, jossa on 6:tta erilaista teetä. En vain ole vielä maistanut niitä, mutta odotan niiltä paljon. Pakkauksetkin on tosiaan ihanan värikkäitä :).

Anna Vihervaarasta

No eikö? Munkin mielestä nämä teet on ihan huippuja! Ja esteetikko-minä intoilee noista pakkauksista.:)

Ihanaa iltaa Annaseni!<3

Johanna Maria (Ei varmistettu) http://jossunlystion.blogspot.fi/

Rakastan teetä, mutta näitä en olekaan vielä koskaan testannut. Ihanilta näyttävät jo nuo paketit, täytyypä kokeilla!
Itsellekin on osunut eteen noita pieniä sattumia, ne jotenkin aina piristävät päivää. Esimerkiksi monta kertaa olen kohdannut sattumalta jonkun henkilön tai saanut viestiä ystävältä, kun olen juuri ajatellut häntä.

Anna Vihervaarasta

Minullekin ne olivat ihan uusi tuttavuus, mutta suosittelen.:)

Nuo pienet sattumat ovat niin jänniä. En oikeastaan usko niiden olevan sattumia laisinkaan, vaan pikemminkin jotain hauskaa, jonka on ihan tarkoituskin piristää päivää. Ne pitää vain huomata, jotta niiden hienouden tajuaisi.

Kivaa iltaa Johanna Maria!

Enne

Se on se universiumin verkkokauppa, joka ottaa vastaan tilauksia silloinkin, kun emme itse tajua niitä tekevämme ;)

Papupastaa pitääkin ehdottomasti kokeilla! Syön kyllä lihaa, tosin nykyisin ihan luonnostaan harvemmin ja valikoiden kun tuntuu, että keho tietää paremmin.

Anna Vihervaarasta

Se on kyllä mahtava verkkokauppa se.:) Ihanasti sanottu!

Tuo papupasta oli ihan ihmeen hyvää. Toimii tosi hyvin tavallisen pastan korvikkeena. Niitä löytyy täältä: http://www.explore-asian.com/

Ihanaa iltaa!

Tiia / Black + White = Grey (Ei varmistettu) http://blackpluswhiteisgrey.casablogit.fi

English Tea Shop on ihan uusi tuttavuus, täytyykin ostaa paria makua testiin :). Ja itse olen todellinen teen suurkuluttaja! Kahvia en juo ollenkaan, mutta teetä kuluu päivässä ihan älyttömän paljon. Mielestäni teetä ei voi eikä saa juoda kiireessä, vaan sekä haudutukselle että itse juomiselle täytyy antaa aikaa. Siksi itselläni tee tuo heti mieleen kiireettömyyden ja rauhallisen fiiliksen.

Anna Vihervaarasta

Minullekin se oli uusi tuttavuus, mutta tosi kiva sellainen.:)

Teessä on jotain ihanan rauhoittavaa. Ja talvella on myös ihana juoda lämmintä.

Suloista iltaa Tiia!

Aleksi Räisä (Ei varmistettu) https://ostosmarket.fi/loki

Olen tykännyt todella paljon Scheckters Lite -energiajuomasta, jolla on hyvin paljon samoja ominaisuuksia: Reilu, Luomu, makeutettu agavenektarilla, lähes yhtä alhainen sokeripitoisuus, punaista, saman kokoisessa alumiinitölkissä, ei epämääräisiä haitallisia aineita...

Tämä all i need on kuitenkin lempeämmin virkistävä, ja varsinkin hivenen matalampi sokeripitoisuus ja mukava vihreän teen maku tekivät tästä suosikkienergiajuomani!

Luomuruokatukulla on käynnissä kampanja jossa tehdään mm. Englis Tea Shopin tuotteita ja all i need -hyvinvointujuomaa tunnetuksi. Toivottavasti tämä juoma löytää kampanjan myötä tiensä terveydestään erityisesti kiinnostuneiden lisäksi energiajuomien ystävien kouriin ja näppeihin vaikka vihreää teetä aluksi vieroksuttaisiinkin.

Anna Vihervaarasta

Moikka Aleksi,

ja kiitos vinkistä! Pitää kokeilla myös tuota toista energiajuomaa.:)

Kivaa iltaa!

Kommentoi

Kommentointi on sallittu vain kirjautuneille käyttäjille.