Toivepostaus: lempivaatebrändini ja sananen vaatteiden vastuullisuudesta

Saan teiltä aika usein kysymyksiä vaatteitteni merkeistä ja nyt sain toiveen listata suosikkibrändejäni. Joten tässä tulee.

Heti alkuun on pakko sanoa, että kaikki lempparini eivät ole vielä vastuullisia merkkejä. Syitä on kaksi.

Ensinnäkin pyrin aina ensisijaisesti hankkimaan sellaisen vaatteen, jota oikeasti tarvitsen ja jota rakastan. Ajattelen nimittäin, että on ihan sama, miten vastuullisesti vaate on tuotettu, jos se jää kaappiin makaamaan. Siksi en hanki vaatteita pelkkä vastuullisuus edellä. 

Minulla on kotona vihko, jonka olen ristinyt ideakirjaksi. Listaan sinne monenlaisia asioita, muun muassa ne vaatteet, joita tarvitsen. Nyt kevään korvilla siellä lukee:

pari laadukasta t-paitaa/toppia, väljä farkkupaita, rennot vaaleat (mutsi)farkut ilman reikiä (syy: reiälliset farkut vetävät minua oudosti puoleensa), citylenkkarit. 

Kun aletaan lähestyä kesää, lisään sinne: haalari, valkoinen pitkähihainen vähän boho mekko (tiedän just, mitä haluan) korolliset kesäkengät (Terhi Pölkki?).

Hankin vaatteita tämän listani mukaan, sillä niin en tee virheostoksia. Pyrin myös hankkimaan mahdollisimman laadukkaita vaatteita. Näin vaatevarastoni on kestävällä pohjalla, en kärsi jatkuvista vaatekriiseistä, eikä minun tarvitse olla koko ajan ostamassa uutta (tämä on toki suhteellista, en ole erityisen askeettinen luonne, kuten on ehkä käynyt selväksi). 

On toinenkin syy, miksen ole edes yrittänyt hankkia kaikkia vaatteitani vastuullisilta brändeiltä: niiden mallistot eivät ole aina oikein miellyttäneet minua. Mutta nyt kuulkaa! Nyt elämme aikaa, jona voi hankkia sen täydellisen vaatteen, ja se on tuotettu vastuullisesti! Olen niin odottanut tätä. Suomeenkin on syntynyt lähiaikoina monia uusia, kiinnostavia ja kauniita vastuullisia muotibrändejä, joilta veisin kotiin suunnilleen mitä vain. Joten tässä tulee se listani vastuullisista suosikeistani ja muistakin.

Uudehko rakkauteni on Store of Hope. Kuulin tästä vastuullisesta verkkokaupasta ensimmäistä kertaa viime keväänä, kun tein heidän kanssaan yhteistyötä. Silloin mallisto oli vielä suppea, vaikkakin ihana. Nyt mallisto on laajentunut, ja epäilen, että kotiutan täältä aika monta tulevaa lempivaatettani. *

Month of Sundays on uusin löytöni. Aivan ihania, rentoja mutta silti ylellisen oloisia kestävästi tuotettuja vaatteita, jotka tehdään Suomessa ja Budapestissä. *

Arelalla on ihania neuleita ja mahtava kashmirkampa, joka pitää neuleeni siisteinä.*

Rakastan Samsoe & Samsoen vaatteita. Niissä on kivan väljä muttei silti säkkimäinen leikkaus, hyväntuntuiset materiaalit ja minulle sopiva värimaailma. 

Toinen suosikkini on American Vintage ja samoista syistä kuin Samsoe & Samsoe. Laskeutuvia, rentoja vaatteita, joissa on jännä aavistuksen nostalginen fiilis, jota en osaa kunnolla sanallistaa.

& Other Storiesilla on sekä kivoja perusvaatteita että kiinnostavampia yksilöitä. 

Filippa K. Ei ehkä tarvitse avata sen enempää? Laadukkaita, kauniita, yksinkertaisia vaatteita. 

Free People. Silloin, kun tekee mieli jotain vähän jännempää ja boheemimpaa. Vaatteet tulevat Jenkeistä ja jäävät siis tulliin. Varaudu tähän, jos tilaat täältä jotain. Tosin Zalandollakin on jonkinlainen valikoima.

Onko sinulla listan jatkoksi sopivia (vastuullisia) suosikkeja?

* vastuullinen, suomalainen brändi

 

PS. Olen saanut teiltä monta kivaa toivepostausideaa ja aion toteuttaa niitä aina välillä. Jos sinulla on mielessä jokin aihe, josta toivoisit minun kirjoittavan, niin kerrothan.

 

Kuva: American Vintage

BLOGLOVINFACEBOOKINSTAGRAM

Kommentit

Millie's
Randomilla

Kiitos näistä. Sieltä löyty monta munkin lempparia mutta paljon myös uusia juttuja. Enpäs oo ikinä ennen kuullut kashmirkammasta, siistiä. :)

Milla/ Www.randomilla.com

Anna Vihervaarasta

Se kashmirkampa on ihan must! Poistaa kaikki nypyt. :)

raijairina

Oii, tuo Store of Hope vaikuttaa aivan mielettömän ihanalta! Menin katselemaan sivuja ja haukoin henkeä - vihdoinkin eettinen brändi, jolla on just sellaisia vaatteita, joita rakastan! :) Kiitos, kun vinkkasit!

Anna Vihervaarasta

Se on ihan superihana kauppa! <3

Ärkoo (Ei varmistettu)

Toivepostauksia: matkavinkkejä, etenkin lähimatkailu kiinnostaa (mikäli sellaista olet harrastanut), kahvila- ja ravintolavinkit, joogahommat, koiran ulkoilutusvinkit (missä on ihania puistoja ja paikkoja, joissa koirien kanssa kannattaa käydä). Perusarjesta pienine havaintoineen ja juttuineen on ihana lukea, eli oikeastaan juuri sellaista sisältöä, jota blogissa onkin :)
Parasta tässä blogissa on aitous ja se, ettei joka sanomaa ole kuvitettu 5-15 omakuvalla.
Mukavaa viikkoa:)

Anna Vihervaarasta

Kiitos toiveista! <3 Ja ihanaa, jos tykkäät! Aurinkoa iltaasi. :)

ReetaJohanna (Ei varmistettu) http://www.menaiset.fi/blogit/vakka-kantensa-valitsee

Sanna Hopiavuori ja Pura Finland &lt;3 Ja Nudgesta löytyy vaikka mitä ihania.

Anna Vihervaarasta

Ah, totta! Kiitos vinkeistä! :)

EvaDoo (Ei varmistettu)

Joo huomasin kanssa että Store of Hope on laajentunut, tosi kiva juttu! Mä rakastan Sand/The Lab neuletakkeja, ne on ihan parhaita lämpimiä ja kevyitä jopa kaikki mohair neuleetkin. Tykkään ehdottomasti Filippa K:n vaatteista kanssa, tykkään kun he tekevät esim. kierrätystä kashmirista neuleita ja ostankin niitä mutta sitten se että tehdään housuja muovipulloista niin eikös niistä vaatteista liukene/synny sitten sitä mikromuovia?? En ole ihan vakuuttunut siitä että näiden housujen osto ois mikään ekoteko ympäristölle. No mutta n. 80% vaatteistani on kirppiksiltä, sieltä vaan löytyy paljon kiinnostavempia vaatteita kuin kaupasta. Toistaiseksi farkkuni ostan Zarasta, sieltä löytyy istuvimmat farkut, ei olis kyllä mikään ongelmaa maksaa ylihintaa jos sillä sitten turvattaisiin työntekijöiden oloja.

Kommentoi

Kommentointi on sallittu vain kirjautuneille käyttäjille.