Totuus kuvien takana

 

Veikkaan, että elämäni näyttää sosiaalisen median kautta katseltuna aika kivalta. On uusi koti, kiinnostava työ, aurinkoisia päiviä ja sen sellaista. No se on ihan totta. Elämäni on pääosin kivaa. Mutta tarinalla on myös toinen puoli. Se, jonka harva kertoo somessa. 

Päästäkseni tähän kotiin minun oli ensin erottava (kahdesti), otettava iso laina ja odotettava puolitoista vuotta asunnon valmistumista. Muuton aikoihin olin vähän alakuloinen siitä, että muutan yksin (plus dogs). Hetkellisesti koko koti symboloi sitä, että olen lähivuosina kunnostautunut lähinnä eroamisessa. Ihan näin en tämän kuvitellut menevän. 

Minulla on ihanat vaaleat lattiat ja kaunis itämainen matto. Ne on imuroitava joka päivä. Vaalealla lattialla näkyy ihan kaikki, ja matto on tehokkain löytämäni koirankarvamagneetti.

(Note to myself: se ruskean sävyinen lankkulattia olisi ollut oikea valinta.) 

Yhtenä aamuna heräsin siihen, että täällä kauniissa uudessa kodissani haisi. Toiselle koirista oli tullut vatsatauti yön aikana. Säästän teidät yksityiskohdilta, mutta Beni Ourain sai osuman.

Olen viettänyt lähiaikoina aika monta viikonloppua tehden töitä. Ja katsellut samalla Instagramista, kun kaikki muut ovat jossain ulkona auringossa pitämässä hauskaa joukolla. Miinus minä.

Ulkoilen koirien kanssa suunnilleen 365 päivänä vuodesta. Niihin sattuu aurinkoisiakin. Räntäsateita en kovin usein kuvaa.

Olen hirveän kiitollinen kaikesta siitä, mitä minulla on. Olen monin tavoin erittäin onnekas ja onnellinen. Mielestäni elämässä kannattaa myös keskittyä siihen hyvään, mitä on. Kuten Carrie Bradshaw sanoi: ”Why do we let the one thing we don't have affect how we feel about all the things we do have?”

Minulla on kaunis koti, rakkaat koirat, ihania ystäviä, kiinnostava työ ja kaikenlaisia seikkailuja. Suuren osan ajasta olen onnellinen, 

mutta ehkä joskus on hyvä kertoa se toinen puoli kuvien takana, se josta vaikenemme. Me niin usein näytämme vain sen nauravaisen vahvan puolemme. Harva haluaa kertoa olevansa haavoittuvainen. Ehkä syy on sama kuin koirilla, jotka salaavat kipunsa viimeiseen asti: pelkäämme tulevamme hylätyksi, jos paljastamme heikkoutemme ja epätäydellisyytemme. 

Joten, jos sosiaalinen media ja siellä esitellyt täydellisen näköiset elämät ahdistavat, kannattaa muistaa, että ne todella ovat juuri sitä: täydellisen näköisiä. Jokaisella meistä on omat kamppailumme. Kenenkään elämä ei ole täydellistä. Ja kenenkään toisen elämään ei kannata verrata omaansa. Et tiedä sen toisen taisteluita. 

Niin ja sitten on vielä yksi asia. Voi olla, ettei se hetki ollut täydellinen sekään, mutta siitä tehtiin sellainen. Rajattiin hyvin, valaistiin hyvin ja...katse leukaan:

 

 

Ooh, MAGIC! Maailman paras finnilääke on epäilemättä Photoshop.

Tämän jälkeen en usko enää mitään, mitä sosiaalisessa mediassa näen. 

Onko teillä jotain elämänmakuista, minkä olette jättäneet kertomatta somessa?

 

Kuvapari minusta: Satu Nyström. Satu on ammattivalokuvaaja, joka kuvaa työkseen pääasiassa naisten- ja asumisenlehtiä. Ammattivalokuvaajastakin on hyötyä, jos haluaa rakentaa täydellisen näköisen elämän someen.

Kommentit

Lumos

Tää oli mukava kirjoitus Anna! Omat koirat on hyvä muistutus siitä, että kyllä ne muutkin (koiralliset) bloggaajat vaan joutuu tarpomaan siellä vaakasuuntaisessa räntäsateessa: ettei se ole vain minun harmaata arkeani. Mutta kauniita kuvia katsellessa se on vain niiin helppo unohtaa.

Ihanaa kevään jatkoa sulle, toivotaan paljon aurinkoisia ja _kuivia_ kelejä!

Anna Vihervaarasta

Kiitos! <3 Todellakin, kaikki koiranomistajat me siellä samassa säässä tarvotaan.:) Just tultiin 1,5 h metsälenkiltä, oli kyllä ihanaa tänään!

Aurinkoa kevääseen!

Nipsuuh (Ei varmistettu)

Mun määräaikaista työsuhdetta ei jatkettu, ja oikea syy oli mun raskaus. Olin ihan rikki siitä. Vipana päivänä työkaverit piti mulle baby showerit, en tehnyt juurikaan töitä, kun itkin, ja olin ihan sekasin (raskaushormonit). Baby showereistakin jäi vähän paha maku, en muista miksi, mutta niin vaan someen laitoin hehkutuksen, kuinka ihanat juhlat oli, eikä varmasti kaikki edes tajunnut mun töiden loppuneen. Tämän jälkeen en usko somessa enää mitään. (mutta silti sitä pitää muistuttaa itselleen joka välissä)...

Anna Vihervaarasta

Eihän noin voi tehdä! Olen niin pahoillani. 

Paljon tsemppiä ja aurinkoa kevääseen! Muistetaan, että somen kauniit kuvat ovat vain pala totuutta. <3

Saranda
Tyhjä ajatus

Tää postaus oli kultaa <3 Hyvä muistutus meille kaikille!

Anna Vihervaarasta

Kiitos ihana! <3

ReetaJohanna (Ei varmistettu) http://www.menaiset.fi/blogit/vakka-kantensa-valitsee

Meillä on vaaleat, ihanat puulattiat (jotka ovat todellisuudessa täynnä uria koirien kynsistä ja koirankarvoista.)
Meillä on ihana rintamamiestalo (jonka remontti on kestänyt jo 7 vuotta, eikä loppua näy - muuta kuin omalle jaksamiselle).
Minulla on ihana iso vaatehuone (ja aina kotona päällä kulahtaneet verkkarit tai pitkät kalsarit. Onnea vaan minun miehelle.)
Meillä on ihana iso piha ja oma pää täynnä suunnitelmia sen suhteen (ja joka vuosi huomaan kesän lopussa, että en taaskaan tehnyt mitään sen eteen).

Ihana teksti &lt;3 Kiitos.

Anna Vihervaarasta

Haha, kuulostaa niin tutulta, vaikka onkin erilaiset kodit. Mullakin on ihana silkkipyjama ja just kirjoitan tätä vanhoissa verkkareissa, vaikka olen vannonut, että käytän vain kivoja kotivaatteita ja ihan vilpittömästi sen vannoin. Mutta nämä on vain niin mukavat. :D

Ihanaa iltaa! <3

Sanna-Mariii (Ei varmistettu)

ihana postaus. olet jotenkin niin valoisa ja aito, että joskus mietin että sun kanssa olis kiva mennä kahville juttelemaan elämästä, josta vaikutat tietävän paljon!! :)

Kaunista jatkoa, elämännäköistä elämää ja aurinkoa sulle toivoen!

Sanna

Anna Vihervaarasta

Voi kiitos ihana! <3 Tuli niin hyvä mieli tästä kommentistasi!

Paljon kaikkea kaunista ja hyvää sinulle!

Helluhellu (Ei varmistettu)

Mistä toi ihana kulho oikealla ylhäällä on? :)

Anna Vihervaarasta

Se on Tine K: https://www.tinekhome.com/en/ Esim. Nougat Helsinki myy Tine K:n tuotteita.:)

Ärkoo (Ei varmistettu)

Kiitos taas aidosta postauksesta!
Mitä aidompaa, sen kiinnostavampaa ja sympaattisempaa. : )

Anna Vihervaarasta

Ihana kuulla! Kiitos! <3

Kooppis (Ei varmistettu)

Ihanan aito postaus, oot niin symppis tyyppi! &lt;3 Oon jättäny mm. kertomatta sen, että oon kärsinyt ahdistuneisuudesta jo pidemmän aikaa, jota terapiassa selvittelen ja lisäks oon työtön ja yritän etsiä työtä. Elämä ei oo ruusuilla tanssimista aina, mutta vastoinkäymiset vahvistaa ja uskon, et saan vielä unelmieni työn! :) kiinnittäkäämme positiivisiin asioihin huomiota, niin ne vahvistuvat ja tekevät elämästä pikkaisen kivemman :)

Anna Vihervaarasta

Kiitos! <3 Ihana saada tällaisia kommentteja, you made my day!

Ihan varmasti saat vielä ihanan, inspiroivan työn! Asioilla on tapana järjestyä, niin se vain on. 

Paljon kaikkea hyvää sinulle!

Herra J
in medias res

Upeaa tekstiä jälleen! Tosin koirasi mahatauti ei saa minulta kannatusta :) Toivottavasti se ei kestänyt pitkään. En ole kovin aktiivinen somessa, ja nimimerkin takaa yleensä kirjoittelen. Omalla nimelläni kirjottaessa olen aika monesta asiasta jättänyt puhumatta. Onnistumisista olen vain kertonut, kuten tapana on. Masennus, ihmissuhdesotkut jne. ovat jääneet mainitsematta. Näin nimimerkin takaa esim. masennuksesta on ollut helpompi puhua. Vaikka en kärsi siitä enää, ja pystyn puhumaan siitä livenä, niin en vieläkään pystyisi kertomaan siitä vaikka Facebookissa omalla nimelläni.

Anna Vihervaarasta

Kiitos! <3 

Jep, koirien vatsataudit ovat ikävähkö juttu, erityisesti mattojen kannalta. :D Mutta nyt tyyppi on kunnossa taas.

Mielestäni somessa ei tarvitse eikä kannatakaan kertoa kaikkea. Mutta on hyvä muistaa, että meillä kaikilla on omat murheemme. Somesta vain saa helposti sen käsityksen, että kaikilla muilla paistaa aina aurinko, koska niistä ikävemmistä asioista harvoin puhutaan. 

Ihanaa, että olet parantunut masennuksesta! Paljon aurinkoa sinne!

miiajohanna
miiajohanna

Ihana Anna. Niin ihana.

Anna Vihervaarasta

Itse olet kaunokainen! <3 Ja hyvin rohkea, kun puhut avoimesti somessa myös niistä vaikeista asioista. <3

miiajohanna
miiajohanna

Kiitos <3

saarah
visual diary

Ah, tää oli niin hyvä <3

Anna Vihervaarasta

Kiitos ihana! <3

MariaSu
Femme Factale

Tätä aihetta ei voi liikaa korostaa – niin ajankohtaista ja hyvä kun muistutat aiheesta <3 Kahden pienen lapsen äitinä voin sanoa, että todellakin naurattaa se totuus kuvien takana. Silmäpussit ja kodin kaaos, mutta kiitos Instan filtterit, selfie lapsien kanssa saakin yhtäkkiä perheonnen kukoistamaan :D

Anna Vihervaarasta

Filtterit ovat kyllä mahtava keksintö.:D Niistä on hyötynyt itse kukin. 

Ihanaa iltaa sinne! <3

Ihana aito postaus :)

Kommentoi

Kommentointi on sallittu vain kirjautuneille käyttäjille.