Tuoksu joka hetkeen

IMG_0068.jpg

 

Tuoksut muistavat usein sen, minkä muuten on jo unohtanut. Ajattele vaikka tuomen tuoksua kesällä, mitä se tuo mieleen? Minut se vie lapsuuteen. Ne kesät ja valtavat kukkivat puut, joita lapsuudenkotini lähistöllä kasvoi. Tai mieti suota. Haistatko suopursut ja sammalet? Tai nuuhki ajatuksissasi tuoreiden sämpylöiden tuoksua. Tuntuuko turvalliselta ja kotoisalta?

Koska tuoksut vaikuttavat mielialaan, ei ole ihan yhdentekevää, mitä ranteisiinsa suihkii. Minä pidän eniten hieman vaikeista tuoksuista. Raikkaat kukkaistuoksut eivät ole koskaan olleet ihan minua.

Tämän kahdeksikon joukosta löytyy jotain joka hetkeen:

Pradan Oeillet on mystinen ja mausteinen, jonkun mielestä myös maskuliininen. Se sopii päiviin ja iltoihin, kun tahtoo olla vähän salaperäinen. Suosikkejani.

Chanelin Misia on selkeästi iltatuoksu ja tuoksu, joka jakaa mielipiteitä. Toisten mielestä se on liian voimakas ja outo. Minusta se on ihana. Se kuuluu juhliini.

Chanelin Jerseyssä on jotain samaa kuin Misiassa, mutta se on paljon kevyempi versio. Helppo muttei tylsä päivätuoksu, jota en koskaan aio suihkutella treffeille. Tämä on se tuoksu, jolle en tahdo liikaa muistoja, jotta se olisi aina kepeä ja huoleton.

Chloé (jonka nimeä en tiedä eikä pullossa lue) on ainoa peruskukkaistuoksu, jonka omistan. Se ei kuulu lemppareihini, mutta on paikallaan päivinä, joina kaipaa kevyttä naisellisuutta.

Florascentin Thé Vert on kaikkein skarpein tuoksuni. Se sopii erityisesti töihin ja hetkiin, joina tahtoo olla särmikäs ja ryhdikäs.

Hermèsin Le Jardin De Monsieur Li on nimensä mukaisesti kuin trooppinen puutarha  sateen jälkeen. Itse raikkaus. Suihkuttelen töihin, brunsseille ja ehkä ensi kesän puutarhajuhliin.

Byredon Mojave Ghost on vanha ykköstuoksuni. Vähän liikaa monessa paikassa käytetty, mutta silti ihana. Samanhenkinen kuin tuo Chanelin Jersey, eli käytän missä vain milloin vain. (Myös treffeillä, koska meni jo.)

Acorellen Delicious on minulle yleensä aivan liian yksiselitteisen naisellinen ja vaniljainen. Mutta sitä tarvitaan niinä hetkinä, kun tahtoo pukeutua harmaaseen turvaneuleeseen ja kaipaa ympärilleen pehmeyttä. Turvatuoksu, joka piristää harmaimmat päivät. 

Onko teillä lempituoksuja?

 

 

Kommentit (4)
 1. Anumaaria78
  14.3.2016, 21:48

  Marc Jacobsin Daisy-sarja, etenkin se originaali, on ollut vuosikausia mun ykkösvalinta. Niin ihana ja naisellinen. Siksipä tulikin mieleeni, että tuo Chloén tuoksu voisi sopia mulle…

 2. Rakastan hyviä, aitoja, luonnollisia tuoksuja. Minulla on herkkä iho, joten en aiemmin pystynyt laittamaan hajuvettä lainkaan iholleni, suihkin sitä ainoastaan vaatteilleni.
  Sain pari vuotta sitten lapsen ja jätin raskauden ajaksi hajuvedet varmuuden vuoksi pois, kun luin, että niissä usein käytetyt synteettiset ainesosat saattavat olla haitallisia sikiölle (ovat hormonihäiritsijöitä). Lapsen synnyttyä kokeilin jossain vaiheessa vanhaa suosikkihajuvettäni ja pitkän tauon jälkeen se tuoksui nenääni vastenmielisen voimakkaalta eikä mielestäni lainkaan aidolta ja luonnolliselta. Olenkin sen jälkeen etsinyt mieleistäni hajuvettä luonnonkosmetiikan puolelta (kaikki muukin käyttämäni kosmetiikka on luonnonkosmetiikkaa) ja tällä hetkellä käytän Neal’s Yard Remediesin ruusu-tuoksua, josta pidän kovasti. Minulla oli aiemmin käytössä jokin Acorellen tuoksu, jonka nimeä en nyt muista. Yllättäen olen pystynyt käyttämään näitä luonnonkosmetiikan hajuvesiä suoraan iholleni ilman mitään ongelmia. Ja näissä ei mielestäni ole ollut sellaista vaaraa, että niitä annostelisi liikaa. Luonnonkosmetiikan tuoksut haihtuvat iholta nopeammin kuin tavalliset synteettisiä ainesosia sisältävät hajuvedet.
  Harmillisesti laadukkaiden luonnonkosmetiikan hajuvesien valikoima on ainakin Suomessa kovin suppea. Käytän yleensä yhtä tuoksua kerrallaan, minulla ei siis ole koskaan ollut eri tuoksuja eri tilanteisiin. Käytän yhtä ja samaa tuoksua, niin töihin kuin bileisiin, ja kun pullo loppuu, mietin haluanko ostaa vielä samaa tuoksua, vai sopisiko siihen vuodenaikaan tai fiilikseen paremmin joku toinen tuoksu.

  Kiinnitän myös kotona paljon huomiota tuoksuihin. Ostan usein pyykinpesuaineet tuoksuttomina ja tipautan pesuaineen sekaan muutaman tipan mieleistäni eteeristä öljyä. Esimerkiksi lakanapyykkiin laitan aina laventelia siinä toivossa, että laventelin tuoksuiset lakanat rentouttaisivat nukkumaan mennessä. Ja pölynimurin pölypussiin tipautan myös muutaman tipan eteeristä öljyä ennen imurointia, niin kotiin leviää ihana tuoksu hieman tympeän pölypussin tuoksun sijaan.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *