Universumi, tuo ryökäle

kuva-114_0.jpgMinusta tuntuu, että universumi kujeilee kanssani. Se kelmi. Tuudittaa ensin lempeästi rauhalliseen oloon ja kääntää sitten kelkkansa kokonaan. Ihan kuin testatakseen. Sillä tiedättehän te: Tyvenellä on helppo olla vahva, rohkea ja rauhallinen. Mutta entäs sitten, kun tuulet alkavat taas puhaltaa?

Vaikka en ole tällä hetkellä kovin tyytyväinen kaikkeen universumin toimintaan, en ole kiukkuinenkaan. Ajattelen, että kohtaamme asioita syystä. Ja jos jokin juttu tulee uudelleen ja uudelleen eteen, ehkä silloin ei ole oppinut sitä, mikä on opittava. Ehkä silloin ei olekaan valmis, vaikka itse kuvittelee niin tyynillä vesillä purjehtiessaan. Kun aallot alkavat nousta ja puhurit voimistua, silloin selviää menevätkö tyyrpuurit ja paapuurit sekaisin, vai pysyykö kurssi suorassa.

Jos ristiaallokko sekoittaa suunnat ja kurssi katoaa, ehkä niin on hyvä. Kaaosta tarvitaan, jotta jotain uutta voisi syntyä ja jotta itse voisi vahvistua. Jos taas aaltojen töytäisyt hieman heiluttavat, mutta ruori pysyy suorassa, silloin tietää selvinneensä testistä. On aika uudelle.

Niin tai näin, koskaan ei tiedä, mitä kulman takana odottaa. Tämä elämä on melko jännittävää.

Kommentit (2)
 1. ”Ja jos jokin juttu tulee uudelleen ja uudelleen eteen, ehkä silloin ei ole oppinut sitä, mikä on opittava.”

  Juuri tuo mitä kirjoitit! Mä tässä kovasti pähkäilen, että mitähän opittavaa mulla vielä on, kun eteeni tuli tässä muutenkin haastavassa tilanteessa vielä eräs vanha juttu, josta olin kuvitellut päässeeni eroon. Tai jonka kanssa olin luullut edes oppineeni tulemaan toimeen. Mutta ehkä tämä tosiaan on tarpeen, jotta voisin taas vahvistua. Pakko uskoa niin.

  1. Usko pois, Annaseni. Ihan varmasti niillä asioilla, jotka koskettavat jollain tavalla, on tarkoituksensa. Ne muuttavat meitä, ohjaavat johonkin suuntaan, pistävät ajattelemaan, tutkiskelemaan itseään. Ehkä joskus pakottavat testaamaan omia ajatuksia ja unelmia.

   Jos jokin menneisyyden juttu kummittelee, ehkei siitä ole osannut päästää ihan kokonaan irti. Tai ehkei se ole opettanut vielä sitä, mikä kuuluu oppia. Joskus asioissa vain kestää vähän kauemmin.

   Olet nyt haasteiden edessä, mutta mieti, miten vahva olet, kun selviät niistä. Ja myöhemmin voit aina heikon hetken tullen ajatella, että selvisit tästäkin, selviät varmasti kaikesta muustakin.

   Voimahali.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *