Uunipäärynät

IMG_4443.JPG

Tein eilen jäkiruoaksi uunipäärynöitä, jotka maistuivat meille niin hyvin, että halusin jakaa reseptin teillekin.

Oikeastaan olin ensin ajatellut leipovani kakun, mutta kaikkien jouluruokien jälkeen se tuntui liian tuhdilta. Sitten näin Instagramissa kuvan uuniomenoista ja päättelin, että sama konsepti toimii varmasti päärynöidenkin kanssa. Ja se toimi, eikä edes tarvinnut suunnata kauppaan. Uunipäärynät syntyivät osin niistä aineksista, jotka olin varannut kakkua varten, ja loput löytyivät keittiön perusvalikoimasta. Tästä tuli äkkiä uusi suosikkijälkkärini, melkein terveellinenkin sellainen.

 

Uunipäärynät

  • 2 päärynää halkaistuna ja siemenkodat poistettuna

Täyte

  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 50 g hasselpähkinärouhetta
  • 4 rkl luomuvoita
  • 3 rkl hunajaa
  • kanelia

Sekoita täytteen ainekset keskenään. Laita päärynät voideltuun uunivuokaan ja päällystä ne kauratäytteellä. Paista 175 asteessa noin 20-30 minuuttia (paistoaika riippuu päärynöiden koosta ja kypsyydestä. Jos ne ovat kovin raakoja, laske lämpötilaa ja lisää paistoaikaa.) Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.

Kommentit (6)
  1. Voi kun ihana jälkkäri! Ehdottomasti kokeilen 🙂

    1. Meillä tästä ainakin tykättiin. Ja on muuten ihanan helppo ja nopea tehdä.:)

      Kivaa sunnuntaita!

  2. Tätä pitääkin kokeilla. Kuullostaa niin namilta. Ootko kokeillu After Eight suklaalla?? Ollaan laitettu uunipäärynöitä siten, että ollaan sulatettu suklaata siihen päälle. On aika namia kans! Ihanaa viikonloppua!!

    1. En oo kokeillut, mutta kuulostaa nannanlta!:P After Eightit on mun lemppareita, pistän tän korvan taa.:)

      Ihanaa sunnuntaita!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *