Uusi addiktioni: seesamiöljy

IMG_6139.jpg

Olen viime aikoina tehnyt aika paljon nuudeliruokia. Syy: seesamiöljy.

– Arvaa mitä, oon löytänyt ihan parhaan uuden mausteen, kerroin innoissani pikkuveljelleni.

– Jaa, minkä niin?

– Seesamiöljyn!

– Ok. No kiva, että oot löytänyt sen. Se on kyllä aina ollut aasialaisen keittiön perusmausteita. Ööö, millä sä oot aiemmin maustanut itämaiset ruoat?

Hmm, kaikki meistä eivät voi olla ruokatrendien aallonharjalla. Mutta kun nyt olen kerran vihdoin tajunnut seesamiöljyn merkityksen, halusin kertoa siitä teillekin ja jakaa yhden tämän hetken lempiresepteistäni.

 

IMG_6140.jpg

 

Seesaminuudelit ja ruusukaalia (2 annosta, 5 minuuttia):

– täysjyvänuudeleita

– paketti ruusukaalia

– paahdettuja cashewpähkinöitä

– marinoitua tofua tai valkopapuja

– seesamiöljyä

– soijakastiketta

Keitä nuudelit ja ruusukaalit kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Paahda samalla cashewpähkinöitä kuumalla pannulla niin, että ne alkavat tuoksua. Pilko tofu tai valuta pavut. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Lorauta sekaan runsaasti seesamiöljyä ja hieman soijakastiketta.

Nessillekin maistuisi. 

 

BLOGLOVIN, FACEBOOK, INSTAGRAM

Kommentit (4)
  1. Anu / Aina lähelläni
    18.10.2017, 06:00

    Seesamiöljy ON hyvää 🙂 Mutta kommentin jättämiseen inspiroi kuitenkin tällä kertaa toi viimeinen kuva – tuo koira on niiiin <3 😀

  2. Seesaminsiemenöljy is best! Sillä saa tosi kivan maun vermicelleihin ynnä muihin!

    Käy Anna joku päivä lounaalla Twisted Street Kitchenissä, Freda 58 ja ota menulta nuudelisalaatti (se lienee jollain bowl-nimikkeellä, en nyt muista) on jokaisen seesaminsiemenöljyä palvovan suosikkilounas heti ensimmäisestä kokeilusta lähtien 😉

    1. Todellakin otan! Kuulostaa just mun jutulta, kiitos vinkistä! <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *