Uusi elämä, uusi tukka eli tietopaketti kasvivärjäyksestä

Kaupallinen yhteistyö: Eco Beauty Wellness

hennavärjäys eco beauty wellness.JPG

Hiukset ennen värjäystä.

 

Uusi elämä vaatii uuden tukan.

Olen jo pidemmän aikaa ollut vähän tyytymätön omaan väriini. Se on tavallaan kaunis mutta vähän mitäänsanomaton, ja kesä aina haalistaa sen vaaleammaksi kuin toivoisin. Lisäksi sen joukossa on harmaita. 

Lopetin hiusten värjäämisen vuoden 2016 tammikuun jälkeen kolmesta syystä. Olin saanut jo aiemmin lievän reaktion synteettisestä hiusväristä. Mitään hirveää ei tapahtunut, mutta hiuspohjaani kirveli ikävästi koko värjäyksen ajan, ja pelkäsin, että hiukset tippuvat päästä. Niin ei onneksi käynyt, mutta tuosta värjäyskerrasta saakka olen suhtautunut epäillen synteettisiin väreihin. Synteettinen väri imeytyy verenkiertoon, ja kampaajilla on muuta väestöä enemmän syöpiä. Se ei voi olla hyvä asia. 

Tuntui myös kamalalta, että väri huuhtoutui veden mukana viemäriin ja sieltä ties minne. Olin huolissani terveydestäni ja ympäristöstä. 

Kolmas syy värjäämisen lopettamiseen oli se, että tummaksi värjätty tukka ei tuntunut enää ihan omalta. Aloin epäillä, että näytän paremmalta omassa värissäni. Olin siis värjännyt hiuksiani tummanruskeiksi jo parin vuoden ajan. Sitä ennen ne värjättiin yleensä punaruskeiksi. 

Nyt päätin palata juurilleni, mutten synteettiselle väripurkille. Valitsin hennavärjäyksen. 

 

hennavärjäys eco beauty wellness 2.JPG

Hiukset kasvivärjäyksen jälkeen.

 

Ajattelin ensin värjätä hiukseni itse, mutten löytänyt valmiista väriseoksista sellaista sävyä, jonka halusin. Lisäksi epäilin, ettei ainakaan ensimmäisellä kerralla kannata alkaa sekoittaa värejä summamutikassa ja toivoa, että lopputulos on mieleen. Vaihtoehdoksi jäi siis ekokampaamo. 

Otin yhteyttä Fredrikinkadulla sijaitsevaan Eco Beauty Wellnessiin, ja sovimme kampaaja Aila Solimanin kanssa värjäysajan lokakuun toiselle viikolle. 

Olin värjännyt aikoinaan itse hiuksiani hennaväreillä, enkä oikein tiennyt, mitä odottaa. Omien värjäyskokeilujeni tulos oli nimittäin melkoisen vaisu. Olin onnistunut saamaan hennalla hiuksiini hieman sävyä, mutta mistään kunnon muutoksesta ei parhaalla tahdollakaan voinut puhua. Siksi ajattelin, että nytkin tulos on luultavasti hyvin luonnollinen, punertavalle kiiltävä hius. 

Olin toki nähnyt esimerkiksi Katja Kokon hennalla värjätyt oranssinpunaiset hiukset, mutta hänen hiuksensa on vaalennettu ennen kasvivärjäystä. Minä en halunnut vaalennusta, sillä tahdon myös pitää hiukseni mahdollisimman hyväkuntoisina. 

Kerroin toiveeni etukäteen Ailalle ja lähetin hänelle kuvan toivomastani väristä. Hän vakuutti, että hennävärillä saadaan vähintäänkin hyvin samankaltainen tulos. 

 

hennavärjäys.JPG

Hiukset heti hennavärjäyksen jälkeen. Väri syvenee kasvivärjäyksen jälkeen pari päivää.

 

Hennalla värjätessä lopputulosta ei voi tietää yhtä tarkkaan kuin synteettisellä värillä värjätessä. Kasviväri nimittäin toimii eri tavoin kuin synteettinen väri. Henna kertyy ainoastaan hiuksen pintaan, ja hiusten väri vaikuttaa lopputulokseen. Se on tavallaan osa väriä.

Silloin, kun itse värjäsin hiuksiani hennalla, valitsin punaruskean sävyn ja oletin Ailankin sekoittavan keskenään ruskeaa ja jotain punaisen sävyjä. Hän kuitenkin sekoitti väriini pelkästään aitoa hennaa ja hieman karamellin sävyä. Ei siis ruskeaa lainkaan.

Minun hiuksiini ei tarvita ruskeaa, sillä se löytyy jo omasta takaa. Ei ihme, että omat hennavärikokeiluni olivat menneet hieman pieleen. Hennalla värjätessä pitää ymmärtää jotain väreistä, siksi ensimmäisellä värjäyskerralla kannattaa mennä ekokampaamoon.

 

FE19EDE9-DAE8-40F9-9E9E-65C5E018F846.JPG

Hennaväri valmiina.

 

Hennaväri on vihertävänruskeaa mönjää, ja se sekoitetaan lämpimään veteen. Henna haisee aika voimakkaasti. Ei kovin hyvälle, muttei kauhean pahallekaan. Väri saa vaikuttaa 45 minuuttia, ja sen päälle kiedotaan turbaani.

Kasvivärejä on kolmenlaisia: henna, indigo ja cassia. Cassia on väritön henna, joka vain hieman kirkastaa omaa väriä. Indigolla tehdään viileät ruskeat ja mustat, hennalla punertavat.

Koska oma väri vaikuttaa lopputulokseen, järisyttäviä muutoksia hiusten väriin kasviväreillä ei voi tehdä. Eco Beauty Wellnessin Aila sanoi, että hennalla korostetaan omaa sävyä. Mistään ihan hienovaraisesta sävynmuutoksesta ei kuitenkaan ole kyse kuten kuvista näkyy. 

Kun näin tuloksen, olin äimistynyt. Väri on hyvin lähellä toivomaani. Se on juuri sellainen kauniisti kiiltävä punaruskea tai aika punainenkin valosta riippuen, jota havittelin. Lisäksi on ihanaa, että henna hoitaa hiusta, ei kuluta sitä. Vaikka synteettisien värienkin sanotaan hoitavan, epäilen suuresti. Ainakin minun hiukseni vanha värjäyskierre hapersi latvoista. 

 

hennavärjäys4.JPG

Hiukset kolme päivää värjäyksen jälkeen.

 

 

Jos suunnittelet hennavärjäystä, kannattaa muistaa, että kasvivärjäys ei ole täsmävärjäystä. Väri myös syvenee pari päivää värjäyksen jälkeen, joten hiuksia ei saa hetkeen pestä. Hennavärjättyä hiusta ei myöskään kannata pestä synteettisellä sampoolla, varsinkaan, jos se sisältää sulfaatteja. Eli sulfaatiton luonnonkosmetiikan sampoo on paras valinta.

Suosittelen lämpimästi Eco Beauty Wellnessiä. Tunnelma on harmoninen, ja kampaamon lisäksi myynnissä on monia luonnonkosmetiikan brändejä. Myös kauneushoitolapuoli löytyy. Ailan käsissä oli turvallinen olo. 

Mitäs tykkäätte tukasta?

 

BLOGLOVINFACEBOOKINSTAGRAM

Kommentit (2)
  1. Wau, superkauniit hiukset! ️Itsekin lopetin hiusten värjäämiseen reilut kolme vuotta sitten. Välillä oma väri (lähinnä tyvestä) näyttää tylsältä, mutta synteettisiin väreihin en palaa enää ikinä. Ehkä jotain luomua voisi koittaa?

    Terveisiä Nykistä! ️

    1. Kiitos, olen ihan supertyytyväinen niihin! <3 Suosittelen hennaväriä. En itsekään aio enää käyttää synteettisiä värejä, kun kasvivärillä saa näin näyttävän tuloksen. 

      Ooh, Nykki! Mun lempikaupunkeja maailmassa. 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *