Uusi luomutuoksulemppari: 100 bon

 

Yksi helppo tapa vaikuttaa mielialaan on tuoksu. Sillä voi rauhoittua, piristyä, saada juhlavan fiiliksen tai tuntea itsensä skarpimmaksi. Ja tietenkin tuoksut kantavat mukaan muistoja. Ne vievät hetkiin, jotka haluaa muistaa (ja ehkä toisiin, joita ei haluaisi). Siksi ne ovat tärkeitä.

Käytän ihan erilaisia tuoksuja iltaisin ja päivisin. Iltatuoksuni saavat olla aika tummia ja vähän jännittäviä, päivätuoksuni tietenkin kevyempiä. Tykkään yleensä myös hieman erikoisista ja maskuliinisistakin tuoksuista, enkä ole yhtään kepeiden kukkaistuoksujen ystävä. Niinpä onkin kummallista, että nyt olen suihkutellut päivisin ylleni 100 bonin Davana & Vanille Bourbonia. (100 bon lausutaan muuten suunnilleen son bon. Minusta on inhottavaa sanoa ääneen nimiä, joita en osaa lausua. Niinpä kerroin tämän nyt teillekin.)

Ehkä selitys on, että tässä tuoksussa ei ole lainkaan sellaista monelle synteettiselle kukkaistuoksulle tyypillistä pistävyyttä. 100 bon on siis luonnonkosmetiikkatuoksusarja ja Davana & Vanille Bourbon on nenääni pehmeä ja jotenkin iloisen pirkahteleva. Myös pullo miellyttää. Siinä on sama idea kuin Byredon tuoksuissa: jokainen pullo on samanlainen, vain sisältö muuttuu.

Tuoksuthan ovat tosi henkilökohtainen juttu. Se mikä tuoksuu toisen nenään ihanalta, on toisesta kamala (kuten vaikka ne synteettiset kukkaistuoksut minun nenääni). Eräs vanhoista tuoksusuosikeistani on Chanelin Misia. Suihkutan sitä aina, kun olen lähdössä juhliin. Mielestäni se on äärettömän sensuelli ja seksikäs.

Ystäväni mielestä se tuoksuu mummolta.

Onko teillä luomutuoksusuosikkeja?

 

Lisää kauneusasiaa:

Luomumeikkipohjat testissä

Kerro, kerro kuvastin

Luomupunat testissä

 

BLOGLOVIN, FACEBOOK, INSTAGRAM

Kommentit

miiajohanna
miiajohanna

Mun tän hetken suosikit (vaikka usein kuljenkin yhden tuoksun aikakautta kerrallaan);

Laboratorio Olfattivon edp Nun, Diptyquen Philosykos ja &Other Storiesin Bon Bon Tree.

Diptyquen tuoksut ovat toinen toistaan ihanampia. Tam Dao:sta tulee mieleen Nykin matka ja Dos Onista Pariisi. Harmikseni näitä ei saa tilattua Suomeen mistään. Aina täytyy ostella ulkomaan reissuilta tai laittaa joku tuomaan.

Byredolta yksi ehdoton suosikkini on Mojave Ghost. Siitä tulee taas mieleen Kroatian purjehdusreissu..

Tuoksuilla on SUURI merkitys!! Santelipuu on mun suosikkielementti monissa tuoksuissa. Sitä löytyy lähes aina, kun löydän oman lempparini. Sittemmin luin, että santelipuun uskotaan auttavan masennukseen - ehkä pää etsii alitajuisesti tuoksuja, jotka olisi itselle sopivimpia ;)

Anna Vihervaarasta

Mojave Ghost on myös mun lemppari! <3 Oon käyttänyt sitä kai jo pari vuotta, eikä siihen kyllästy koskaan. 

Laboratorio Olfattivo on mulle ihan uusi brändi. Saako niitä jostain Suomesta, tiedätkö?:)

miiajohanna
miiajohanna

Saa toki! Sofinah shop myy Uudenmaankadulla :)

Anna Vihervaarasta

Aww, pitää käydä tuoksuttelemassa, koska meillä on selvästi vähän sama maku.:)

miiajohanna
miiajohanna

Niin on ;) Käy ihmeessä!

T oman (Ei varmistettu)

Kahlasin 7 sivua blogiasi taakse päin, koska en ole ehtinyt oman elämänmuutoksen takia lukea blogeja puoleen vuoteen. Kiitos, sain taas elämästä ja ilosta kiinni :)

Anna Vihervaarasta

Ïhana kuulla! Paljon aurinkoa sinne! <3

suhmura (Ei varmistettu)

Mun onkin pitänyt käydä tuoksuttelemassa 100 Bonin tuoksuja. Kiitos muistutuksesta! :)
Luomutuoksumarkkinoilla on tosiaan tilaa uusille brändeille, ainakaan Suomessa valikoima ei mielestäni ole kovin laaja ja laadukas. Olen jo aika pitkään käyttänyt Neal's Yard Remediesin ruusu -tuoksua, joka on mielestäni ihan ok. Samalla merkillä on myös Frankinsense -tuoksu, joka sekin on ihan kiva.

Käsittääkseni Byredo, Laboratories Olfattivo ja Diptyque eivät ole luomutuoksuja, vaikka laadukkaita tuoksuja varmasti ovatkin.

miiajohanna
miiajohanna

Juu ei ole noi kolme viimeisemmäksi mainittua luonnonmukaisia tuoksuja. Onneksi niitäkin hyviä ja ihan kivastikin alkaa jo löytyy, yhtenä suosikkina mainittakoon esim. Honores des pres :)

Anna Vihervaarasta

Honores des pres on IHANA. 

Anna Vihervaarasta

True, eivät ole luomua.:) Suomessa todellakin olisi tilaa useammille luonnonkosmetiikkatuoksuille. Neal'sin tuoksuja en olekaan kokeillut, kiitos vinkistä. Muuten ihana sarja. <3

Tuoksut ova tosiaan merkityksellisiä ja useimpaan niistä liittyy jonkinlainen tarina tai muisto.

Itse hankin viime viikolla tuon saman 100 Bonin tuoksun (pienen 10ml  suihkeputelin, kulkee muuten kätevästi meikkipussissa), sillä se muistutti lempituoksuani Honoré des Prés VAMP à NY. Hintakin oli vähän kukkaroystävällisempi kuin Honorén. :)

Uuden tuoksun ostaminen on omalta osaltani välillä pitkähkö prosessi...en ole vieläkään puolen vuoden pohdinnan jälkeen päätynyt lopulliseen valintaan, tosin Korresin White tea bergamot freesiassa on potentialia. Onneksi on noita &OtherStoriesin body mist tuoksuja niin päätöksen teon kanssa ei ole kiirettä. :) Arabesque Wood on niistä tämän hetken lemppari.

 

Anna Vihervaarasta

Honoré des Prés VAMP à NY on mun pitkäaikainen suosikkini, suihkuttelin sitä tänäänkin.:) Taitaa olla toinen tai kolmas pullo sitä menossa, mutta aina välillä kaipaa jotain muuta. Mulla siis on aina monta erilaista tuoksua eri tilanteisiin.

Kommentoi

Kommentointi on sallittu vain kirjautuneille käyttäjille.