Uusi luomutuoksulemppari: 100 bon

IMG_4022.JPG

 

Yksi helppo tapa vaikuttaa mielialaan on tuoksu. Sillä voi rauhoittua, piristyä, saada juhlavan fiiliksen tai tuntea itsensä skarpimmaksi. Ja tietenkin tuoksut kantavat mukaan muistoja. Ne vievät hetkiin, jotka haluaa muistaa (ja ehkä toisiin, joita ei haluaisi). Siksi ne ovat tärkeitä.

Käytän ihan erilaisia tuoksuja iltaisin ja päivisin. Iltatuoksuni saavat olla aika tummia ja vähän jännittäviä, päivätuoksuni tietenkin kevyempiä. Tykkään yleensä myös hieman erikoisista ja maskuliinisistakin tuoksuista, enkä ole yhtään kepeiden kukkaistuoksujen ystävä. Niinpä onkin kummallista, että nyt olen suihkutellut päivisin ylleni 100 bonin Davana & Vanille Bourbonia. (100 bon lausutaan muuten suunnilleen son bon. Minusta on inhottavaa sanoa ääneen nimiä, joita en osaa lausua. Niinpä kerroin tämän nyt teillekin.)

Ehkä selitys on, että tässä tuoksussa ei ole lainkaan sellaista monelle synteettiselle kukkaistuoksulle tyypillistä pistävyyttä. 100 bon on siis luonnonkosmetiikkatuoksusarja ja Davana & Vanille Bourbon on nenääni pehmeä ja jotenkin iloisen pirkahteleva. Myös pullo miellyttää. Siinä on sama idea kuin Byredon tuoksuissa: jokainen pullo on samanlainen, vain sisältö muuttuu.

Tuoksuthan ovat tosi henkilökohtainen juttu. Se mikä tuoksuu toisen nenään ihanalta, on toisesta kamala (kuten vaikka ne synteettiset kukkaistuoksut minun nenääni). Eräs vanhoista tuoksusuosikeistani on Chanelin Misia. Suihkutan sitä aina, kun olen lähdössä juhliin. Mielestäni se on äärettömän sensuelli ja seksikäs.

Ystäväni mielestä se tuoksuu mummolta.

Onko teillä luomutuoksusuosikkeja?

 

Lisää kauneusasiaa:

Luomumeikkipohjat testissä

Kerro, kerro kuvastin

Luomupunat testissä

 

BLOGLOVIN, FACEBOOK, INSTAGRAM

Kommentit (13)
 1. Tuoksut ova tosiaan merkityksellisiä ja useimpaan niistä liittyy jonkinlainen tarina tai muisto.

  Itse hankin viime viikolla tuon saman 100 Bonin tuoksun (pienen 10ml  suihkeputelin, kulkee muuten kätevästi meikkipussissa), sillä se muistutti lempituoksuani Honoré des Prés VAMP à NY. Hintakin oli vähän kukkaroystävällisempi kuin Honorén. 🙂

  Uuden tuoksun ostaminen on omalta osaltani välillä pitkähkö prosessi…en ole vieläkään puolen vuoden pohdinnan jälkeen päätynyt lopulliseen valintaan, tosin Korresin White tea bergamot freesiassa on potentialia. Onneksi on noita &OtherStoriesin body mist tuoksuja niin päätöksen teon kanssa ei ole kiirettä. 🙂 Arabesque Wood on niistä tämän hetken lemppari.

   

  1. Honoré des Prés VAMP à NY on mun pitkäaikainen suosikkini, suihkuttelin sitä tänäänkin.:) Taitaa olla toinen tai kolmas pullo sitä menossa, mutta aina välillä kaipaa jotain muuta. Mulla siis on aina monta erilaista tuoksua eri tilanteisiin.

 2. Mun onkin pitänyt käydä tuoksuttelemassa 100 Bonin tuoksuja. Kiitos muistutuksesta! 🙂
  Luomutuoksumarkkinoilla on tosiaan tilaa uusille brändeille, ainakaan Suomessa valikoima ei mielestäni ole kovin laaja ja laadukas. Olen jo aika pitkään käyttänyt Neal’s Yard Remediesin ruusu -tuoksua, joka on mielestäni ihan ok. Samalla merkillä on myös Frankinsense -tuoksu, joka sekin on ihan kiva.

  Käsittääkseni Byredo, Laboratories Olfattivo ja Diptyque eivät ole luomutuoksuja, vaikka laadukkaita tuoksuja varmasti ovatkin.

  1. Juu ei ole noi kolme viimeisemmäksi mainittua luonnonmukaisia tuoksuja. Onneksi niitäkin hyviä ja ihan kivastikin alkaa jo löytyy, yhtenä suosikkina mainittakoon esim. Honores des pres 🙂

   1. Honores des pres on IHANA. 

  2. True, eivät ole luomua.:) Suomessa todellakin olisi tilaa useammille luonnonkosmetiikkatuoksuille. Neal’sin tuoksuja en olekaan kokeillut, kiitos vinkistä. Muuten ihana sarja. <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *