Valinnoista

img_0759.jpg

Istuin eräänä iltana bussissa, kuuntelin musiikkia ja hymyilin. Takana oli kaksi hauskaa päivää, ja asiat, jotka niitä ennen tuntuivat tahmaisilta, eivät vaikuttaneetkaan enää niin harmillisilta. Ymmärsin, että jokainen päivä, jokainen hetki ja tavallaan jokainen ajatus on valinta. Se unohtuu helposti.

Joka päivä voi valita hymyillä, uskoa itseensä ja elää rohkeasti. Voi valita rakastaa, luottaa ja luoda. Voi valita auttaa, välittää ja tehdä parhaansa.

Voi muistaa, että maailmassa on hienoja paikkoja, upeita tyyppejä, rakkautta ja kauneutta. On merenalaisista tulivuorista syntyneitä saaria, tähdenlentoja ja sateenkaaria, vuosikymmeniä kestäviä rakkaustarinoita, vesiputouksia, jännittäviä kanjoneita ja suuria seikkailuja. Paikasta, joka näyttää tyhjältä, voi syntyä jotain uutta, sade ja aurinko luovat yhdessä kauneutta, ihmiset valitsevat toisensa yhä uudelleen ja jotkut valinnat vievät tutkimattomille poluille ja uusiin mahdollisuuksiin.

Sillä bussimatkalla tajusin, että valintoja testataan päivittäin. Jotta niistä tulisi vahvoja, ne täytyy tehdä koko ajan uudestaan. Niiden puolesta on taisteltava, ja niihin on uskottava. Uudelleen ja uudelleen. Niin elämä muovautuu niiden mukaiseksi. Niin siihen tulee värejä, kauneutta ja kirkkautta.

Sillä hetkellä, kun helpot ja turvalliset valinnat houkuttavat, voi tutkia niitä ja muistaa niiden kääntöpuolen. Voi keskittyä siihen, miten oikeaan suuntaan moni valinta on vienyt – ja miten väärään jotkut toiset. Voi yrittää nähdä turvallisuuden ja helppouden läpi sen, mitä niiden takana on. Selvittää itselleen, onko siellä jotain hyvää vai kenties turhautumista, pienenemistä, merkityksettömyyttä, oman tien uhraamista. Marraskuu siellä missä voisi olla toukokuu.

Jokainen hetki on valinta. Jokainen valitsee itse. Jokainen muokkaa valinnoillaan omaa elämäänsä.

Valitaan viisaasti ja taistellaan valintojemme puolesta. Tässä maailmassa on Santorineja, varmasti ihmeellisiä juttuja tapahtuu.

Kaunista päivää, murmelit.

Kommentit (6)
 1. Kirjoitat niin kauniisti ja viisaasti! Kiitos ihanasta blogista! 🙂

  1. Kiitos. <3

   Kiitos, kun luet ja kommentoit ja teit niin päivästäni hieman ihanamman.

 2. Tästä tuli mieleen mietelause, jonka bongasin joku aika sitten.

  ”Kaikki valinnat ovat tärkeitä. Osa siksi, että se opettavat sinua lisää, ja osa siksi, että ne antavat sinulle mahdollisuuden käyttää oppimaasi.”

  (tai jotenkin hieman tuonne pain…:)

  Tämä oli jotenkin kaunis ajatus. Kaunis oli tekstisikin, kiitos taas siitä 🙂

  1. Ihana ajatus ja niin totta! Kaikesta oppii jotain ja kaikella on jokin tarkoitus.<3

   Kiitos sinulle!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *