Vanha vaate, uusi tyyli

IMG_0250.jpg

 

Haluaisin olla joka päivä tyylikäs, omistaa vain lempivaatteita ja ostaa niitä hyvin harvoin. Se olisi esteettistä, edullista ja ekologista. 

Mutta kuulostaako vähän tylsältä? Miten samoja vaatteita voi käyttää jatkuvasti kyllästymättä niihin?

Tehän tiedätte, että minulla on nykyisin lista, jonka mukaan ostan vaatteita. Olen etukäteen suunnitellut, millaisia asuja tarvitsen esimerkiksi keväällä, ja katsastanut, puuttuuko vaatekaapistani jotain oleellista. Tarpeelliset vaatekappaleet kirjoitan ylös, ja kun lähden ostoksille, noudatan listaani. Näin homma pysyy hanskassa.

Mutta miten sitten kokoan sen listan ja pidän sen lyhyenä? Vastaus on suunnitella erilaisia asukokonaisuuksia yhdistämällä samoja lempivaatteita eri tavoin. Pyrin ostamaan vaatteita, jotka ovat monikäyttöisiä. Sitten tarvitaan vain luovuutta. 

 

IMG_0253 (1).jpg

 

Parhaita vaatteita ovat ne, joita voi käyttää yhtä lailla töissä kuin vapaallakin, kun vain asustaa ne erilailla. Yksi lempparini on farkkupaita. Se voi olla tosi rento vapaa-ajan vaate, mutta siistiin hameeseen yhdistettynä ja isolla korulla koristeltuna se muuntuu ihan toimistokelpoiseksi.

Ja jos omat ideat eivät riitä, taas auttaa Pinterest:

 

IMG_0248.jpg

 

Kuvieni asussa on käytetty pelkkiä perusvaatteita. Farkkupaita ja musta siisti hame ovat vaatekappaleita, jotka tuskin koskaan menevät pois muodista. Vain asusteet niiden ympärillä vaihtuvat. Juuri tällaisiin vaatteisiin kannattaa mielestäni panostaa, jos tahtoo vähentää vaatteiden ostamista ja muokata vaatekaapistaan aikaa (ja katseita) kestävän.

Ei muuta tänään, kivaa päivää murmelit!

Farkkupaita H&M, hame Filippa K, koru Anthropologie

Kommentit (2)
  1. Kiitos tästä postauksesta, juuri näin minäkin haluaisin vaatekaappini täyttää. Järkevän shoppailun suuntaan menossa, olen pikku hiljaa läpikäynyt vaatekaappiani ja alkanut hahmottaa mitä on ja mitä puuttuu. Lisäksi yritän erottaa ne vaatekappaleet, joita todella käytän niistä, jotka ovat haaveminälle ostettuja, mutta eivät kuitenkaan päädy käyttöön. Ostin juuri farkkupaidan, ja musta kynähame kaapistani löytyykin, joten voinkin testata tämän yhdistelmän.

    1. Ihanaa, jos tästä oli iloa! Tsemppiä projektiisi! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *