Viikon asut, osa 4

 

 

Kävin eilen ensimmäistä kertaa Töölön Relovessa. Mikä ihana paikka ja mitä ihania vaatteita! Miksi ihmeessä en osta enemmän kierrätettyjä vaatteita? Jatkossa aion ostaa (eilen en ostanut). Ihan siksi, että se on vastuullista, mutta myös toisesta syystä. 

Tiedättekö sen tunteen, kun olet ostanut ketjuliikkeestä jonkin ihanuuden, ja sitten se tulee vastaan toisen ihmisen yllä? Vaate pilalla, ainakin minulle. Tuntuu jotenkin väärältä nähdä samanlainen vaate jollain toisella. Siksi ostan ketjuista hyvin harvoin mitään kovin erikoista, tai sitten shoppailen ulkomailta. Tuo punainen haalari on juuri sellainen ulkomaisesta nettikaupasta hankittu yksilö. 

Niin, kirppikseltä siis löytää usein yksilöitä, joita ei nähdä muiden päällä. Vanhoja, uniikkeja ihanuuksia. 

Mitä mieltä olette? Kuuluvatko kierrätetyt vaatteet shoppailulakon piiriin vai lasketaanko mukaan vain uutena ostetut vaatteet? Tämä maailmahan hukkuu hylättyihin vaatteisiin, joten niiden kotiuttaminen olisi hyvä teko, eikö, sanoo hän ja hymyilee vinosti. Ei niin, että mitenkään edes haluaisin nyt ostaa mitään, kunhan tässä pohdiskelen. 

Entä onko teille lempikirppareita tai vintageliikkeitä? Mikä ja missä?

PS. Vähän ahdistaa julkaista näitä peiliselfieitä, ovat aika tuhruisia. Ärsyttääkö kuvien huono laatu teitä?

BLOGLOVINFACEBOOKINSTAGRAM

 

 

Kommentit

Herra J
in medias res

Hei Anna,

Kuviesi laatu ei ärsytä ainakaan minua, tosin en ole mikään valokuvauksen asiantuntija. Peiliselfiet ovat ok :) Niistä saa hyvin selvää. On mielestäni tyylikkäitä asukokonaisuuksia tässä ja edellisissä kuvakoosteissasi. Tykkään erityisesti mustan, punaisen ja valkoisen yhdistelystä itselläni ja muilla.

Ja mielestäni lakko koskee tässä tapauksessa kaikkia vaatteita, kun huomioidaan aiemmin mainitsemasi syy, jonka takia halusit aloittaa lakon :) Pahoitteluni, olen aika näissä aika tiukka, jos mielipidettäni kysytään :D

Anna Vihervaarasta

Ihana kuulla! Itseäni huono laatu vähän ärsyttää, mutta olen päättänyt, että se nyt kuuluu tähän haasteeseen. On aika vaikea saada muuten joka päivä asukuva itsestään.:D

Haha, vähän arvasin, että lakko ehkä koskee myös kirppisvaatteita. Onneksi olen kohta lähdössä reissuun merelle, jolloin en edes voi ostaa mitään, vaikka huvittaisikin. 

Kivaa päivää! :)

Marie H (Ei varmistettu)

Sulla on kyllä paljon mukavia asukokonaisuuksia ja vaatteita. Minä olen sitä mieltä, että lakko koskee myös kirpputoriostoksia. :)

Anna Vihervaarasta

Kiitos! :) Taitaa olla vallitseva mielipide.:D

iidis
Varpain jaloin

Mua ei myöskään häiritse peiliselfiet. Ja mun mielestä shoppailuun kuuluu myös kirppikseltä shoppailu.

Oon itse ollut tosi huono kirppistelijä, mutta minimalismiin ja zero wasteen tutustumisen myötä olen oppinut etsimään haluamani myös kirppareilta ihan eri ravalla kuin ennen. Töölön Relovessa on aina käydessäni näkynyt mielenkiintoisia vaatteita ja merkkejä. Tän kesän aikana oon tehnyt pari erittäin hyvää löytöä FB-kirppareilta. Kirppareilla panostan erityisesti sellaisiin laadukkaiksi tietämiini merkkeihin, joita en uutena välttämättä raaskisi ostaa. Kirppistely minun kohdallani tuo siis nimenomaan laatua vaatekaappiini. En kuitenkaan osta sellaisia tuotteita kirppariltakaan, joille en tiedä varmasti tulevan paljon käyttöä.

Anna Vihervaarasta

Kiva kuulla! Siis, että peiliselfiet ei häiritse.:) 

Mä olen myös huono kirppistelijä, mutta haluaisin muuttaa sen. FB-kirpparit on musta vähän raskaita, pitää olla salamannopea, jos niiltä haluaa jotain kivaa löytää. Tiedän toki, että niiltä voi tehdä ihan mahtavia löytöjä, mutta olen aina liian hidas. :D

Ihanaa iltaa!

Vierailija (Ei varmistettu)

Hmm... voi olla erilaisia ostolakkoja.....riippuu määritelmästä.
Mutta nämä asuideasi ovat aivan ihania, et ehkä tarvitse mitään täytettä enää vaatekomeroihisi?
Ja... itse en kirppareilta osta esim Ikeaa tai H&M:ää, koska sekin on valinta; tapa ilmoittaa, että noilla ketjutuotteilla on jatkokysyntää, että niitä voi ”huoletta” ostaa kun kirpparilla menevät kaupaksi... ei ehkä sitä mitä haet takaa?

Relovesta voi nauttia vain ihastelemalla, oleillen, kahvilan tarjonnasta ja koiraystävällisyydestä nauttien :)

Ihanaa kesän jatkoa :)

Anna Vihervaarasta

Kiitos. <3 Ja on totta, etten tarvitse mitään uutta. Olin vain muissa asioissa käymässä Relovessa, ja siellä oli vaikka mitä ihanaa! Pysyin kyllä tiukkana, enkä ostanut mitään.:)

Ihanaa iltaa!

EvaDo

Peilikuvat on niin in! Jos laatu rupee pännii itseäsi niin satsaa kameraan. Relove on ihana! Kävin siellä taannoin myymässä ja meni tosi hyvin, olin iloisesti yllättynyt! :)  Lasken missä vaan shoppailun shoppailuksi mutta voithan yrittää joustaa tästä silleen että jos shoppailet niin jotain muuta poistuu rekistä, niin saa kuulemma tehdä jopa project 333:ssa jota täysin rinnoin hyödynnän housukriisissäni (lihoin tänä kesänä). :D 

Anna Vihervaarasta

Jee!!:) Mulla on järkkäri, mutta siltä en saa peiliselfieitä suoraan puhelimeen ja Instagramiin, siksi olen ottanut kuvat kännykällä.

Relove on superihana! <3

ReetaJohanna (Ei varmistettu) http://www.menaiset.fi/blogit/vakka-kantensa-valitsee

Henk.koht. tykkään peiliselfieistä todella paljon. Minun mielestä ei tarvitse olla joko tai, vaan sekä kameralla otetuilla että puhelinkuvilla on paikkansa. Molempi parempi.

Olen samaa mieltä muiden kanssa, että kirpparivaatteetkin kuuluvat lakkoon. Ja hyvä pointti on tuo aamuyön vierailijan kirjoittaja lause noista fast fashion ketjujen vaatteista. Moni perustelee sillä shoppailuaan, että vie ne sitten kyllä kirppikselle. Itse en kirppikseltä osta esim.H&amp;M:n vaatteita ollenkaan. Tosin en kyllä uutenakaan niitä osta.

Anna Vihervaarasta

Ihana kuulla! Kuvaan muut kuvat pääasiassa järkkärillä, niin vähän tuntuu hassulta julkaista näitä nopeita puhelinkuvia.:) Mutta huippua, jos ne eivät häiritse.

Huoh, niin se taitaa olla, että pitää pysyä poissa myös kirppiksiltä nyt. :D Mutta ehkä lakon jälkeen sitten.

Vierailija (Ei varmistettu)

Relove on IHANA, pitääkin tänään mennä töitten jälkeen taas pitkästä aikaa sinne ihastelemaan tarjontaa.

Mun mielestä kirppistelyn voi pitää myös ostolakkoilun ulkopuolisena :) Mutta ehkä enemmän sellaisella kiertoperiaatteella, että itse pistää myös samaan tahtiin kaapista jotain kiertoon kun itse löytää jotain kirppiksiltä. Kirppikset on muutenkin ihan 10000 kertaa parempi tapa shopata kuin normikaupat. Varsinkin Relovesta tekee laatumerkkilöytöjä erittäin kohtuullisella hinnalla :) Mielummin ostan tiedetysti laadukkaan, käytetyn vaatteen 50 € kirppikseltä kuin tuhlaan H&amp;M:llä 50 € johonkin, mistä ei ole itsellenikään iloa kuin hetkeksi, saati sitten että se pääsisi kiertoon asti. Vaikka siis ajatuksena 50 € kirppisvaatteesta kuulosta äkkiseltään "pahalta" kun taas joskus sain 50 € helposti uppoamaan henkkamaukkaan....

Anna Vihervaarasta

No niin on! <3 Kävin siellä nyt ensimmäistä kertaa ja aion käydä toistekin. Ruokakin oli hyvää.

Niin totta! Mä yritän nyt pysyä kuitenkin poissa myös niiltä kirppiksiltä, mutta lakon jälkeen sitten.:) Ihanaa iltaa!

Kommentoi

Kommentointi on sallittu vain kirjautuneille käyttäjille.