Viikon parhaat: podcast, purkki ja ajatuksia

Istuin viime lauantaina sohvalla ja kuuntelin, kun Garance Doré puhui The Expanded -podcastissa siitä, millaista on olla yli nelikymppinen sinkku mutta etenkin siitä, mistä hyvässä elämässä todella on kyse:

että osaa nauttia kaikesta, mitä elämässä on nyt, arvostaa omaa matkaansa ja seuraa omaa polkuaan, oli se sitten millainen tahansa.

Ylipäätään ajattelen, että elämää ei kannattaisi ottaa kovin vakavasti, vaan siitä pitäisi nauttia niin paljon kuin ehtii ihan kaikilla osa-alueilla, fyysisesti ja henkisesti. Olla ylpeästi sitä mitä on ja siinä missä on, olla liikoja murehtimatta ja antaa elämän kuljettaa.

Elämä alkaa yleensä mennä pieleen ja muuttuu ankeaksi siinä vaiheessa, kun sitä alkaa kontrolloida, suorittaa tai määrittää ennalta. Silloin siitä näet katoaa kepeys ja ilo.

Moniin meistä on juurtunut syvälle käsitys siitä, mitä ja miten meidän tulisi olla, mitä täällä pitäisi tehdä ja millaista on (muiden mielestä) hyvä elämä. Tiedostan tämän piirteen itsessäni, mutta se pyrkii siitä huolimatta välillä esiin ja löydän itseni miettimästä, onko nyt sittenkään ok, että olen tällainen ja toimin näin ja mitähän tuokin tyyppi musta ajattelee. Mutta hei: mun elämä. Ja sun. Jokaisen oma.

Sain Embrosélta Moonchild-tarotkortit, ja olen kysellyt niiltä neuvoa aina välillä. Sillä tavalla leikkimielisesti toki, näitä juttuja ei kannata ottaa liian tosissaan. Tarotithan eivät myöskään anna kovin konkreettisia neuvoja vaan ohjaavat pikemminkin katsomaan omaan sisimpään, miettimään omia toimintatapoja, ajatusmalleja ja painolastia. Ne ehdottavat lempeästi katsomaan asioita uusista näkökulmista.

Käännyin tarottien puoleen, koska olen onnistunut ruuhkauttamaan kalenterini kolmeksi viikoksi täysin. Kaksi viikkoa takana, yksi edessä. Kaipasin tähän viisasta neuvoa ja nostin pakasta kortin. Kas, Sauvojen Kymmenen. Sen sanoma on, että nyt on vähän liikaa ja olet siksi epätasapainossa. (Aijaa.)

Neuvo:

Mieti, mistä voit luopua tai päästää irti, jotta voit paremmin ja paine hellittää? Miten pääset eroon raskaista energioista?

En tällä viikolla pystynyt luopumaan mistään muusta kuin kirja- ja viinikerhon kokoontumisesta, mutta ehkä tämä hetki opettaa, että ahneella on paskainen loppu. Ylipäätään elämässä on hyvä välillä itse kunkin miettiä, kuinka paljon oikeasti ehtii tehdä myös niitä kivoja juttuja, ennen kuin elämä muuttuu suorittamiseksi. Ja kantaako kenties mukanaan jotain vanhoja huonoja energioita, joista olisi jo aika päästää irti.

Luonnonkosmetiikkabrändi Mossa lähetti minulle testiin uusia ihoa liftaavia tuotteita. Paketti saapui sopivasti 38-vuotissyntymäpäivänäni. Universumi?

Olen testaillut tätä V-Lift-yövoidetta. Se on ihanan kermainen, siinä on kosteuttavaa hyaluronihappoa ja se lupaa buustata ihon kollageenintuotantoa. Sopii täydellisesti iholleni, siitä tulee pehmeä ja kosteutetun tuntuinen.

Lopuksi vielä Instagramista ryöstetty ajatus:

”You’re gonna be happy,” said life,

”but first I’ll make you strong.”

Jos jokin mättää tai vaikka ihan kaikki, niin mitä jos vain menemällä vastoinkäymisten läpi voit tulla siksi ihmiseksi joksi sinun on tarkoitus tulla? Joskus varmaan jokaisesta tuntuu, että elämä testailee ja viskoo päälle kuraa ihan ilman syytä. Mutta kasvamassahan täällä ollaan. Ehkä elämällä on varallesi jotain isompaa, ja siksi joudut taistelemaan.

Joskus asiat ottavat aikansa ja joskus täytyy itse muuttua ja kasvaa, jotta pystyisi vastaanottamaan tulevan ja siirtymään elämässä uudelle tasolle.

BLOGLOVIN, FACEBOOK, INSTAGRAM

Kommentit (1)
  1. ”Ehkä elämällä on varallesi jotain isompaa, ja siksi joudut taistelemaan.”

    Tämä oli hyvin sanottu ja toteutuu juuri nyt tosi mielenkiintoisesti hyvän ystäväni elämässä. Hänellä on ollut monta vuotta kaikenlaista hankalaa, työttömyyttä, avioero ja muutakin harmia. Monta vuotta hän harmitteli, etsi ja haki. Mutta mitään ei vain oikein tapahtunut.

    Mutta sitten hän tapasi harrastuksensa kautta verkossa kiinnostavan naisen. Aluksi he vain suunnittelivat ja toteuttivat etänä yhdessä yhteiseen tekemiseensä liittyviä asioita. Mutta samalla jotain kasvoi ja kaverini päätti ryhtyä säästämään matkaa varten – toiselle puolelle maailmaa. Hän ei ole varakas veikko, joten tämä ei ollut mitenkään helppoa.Ja ennemminkin hän on järkevä ja suunnittelevainen kuin extempore-ratkaisuja harrastava henkilö. Mutta hän päätti ja uskalsi. Hän oli ehtinyt jo jutella etänä tämän ihmisen kanssa syvällisemmin kuin kenenkään toisen naisen kanssa – ex-avioliitto mukaan lukien. Ja nyt hän on siellä – rakastuneena. Hän palaa, mutta uskon että heidän suhde jatkuu – olen iloinen.

    Jos joku kirjoittaisi tämän tarinan, niin en uskoisi että se on totta. Kaikenlaista VOI tapahtua. Joskus tuntuukin kuin ilmassa olisi jotain – jonkinlainen etiäinen? Lopuksi haluan kiittää sinua kiinnostavasta blogistasi. Olen sinua muutaman vuoden vanhempi mies, mutta olen löytänyt bloggauksistasi paljon kiinnostavia näkökulmia ja aitoa pohdintaa. Seuraan ja luen monia blogeja, mutta en osaa mainita yhtään toista kaltaistasi persoonaa. Olet herkkä, aito ja rohkea.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *