Villasukkia, punahuulia

Huulissa Benecosin paloautonpunainen, jaloissa vähän hassut raitasukat, kädessä vanha kasvikirja, jonka sivuille meinaan keksiä uutta käyttöä.

Noissa sukissa on ihaninta se, että ne ovat jo valmiit. Ja niistä tuli paljon paremmat kuin ensimmäisistä villasukistani, jotka ovat noin kokoa 45. Nämä tein Novitan ohjeen mukaan numeron 30 jaloille, sopivat oikein kivasti myös 39:n tassuihin. Käsialassani on ehkä vielä hiomista, mutta sillä on nyt monen monta silmukkaa mahdollista kehittyä.

The Villatakkia on nyt jo 42 senttiä. Vähän yli toinen mokoma puuttuu, plus hihat. Eniten minua huolettaa se, että neulon innoissani takin valmiiksi, ja sitten siitä ei tulekaan hyvä. Se on ihan mahdollista, kun muistaa ne ensimmäiset villasukkani.

En kuitenkaan aio luovuttaa. Oikeastaan villatakkiprojekti liittyy nimittäin myös edelliseen postaukseen. Tarvitsen todella lämpöisen, harmaan neuletakin. Mielellään superlaadukkaan sellaisen. Ja olen päättänyt tehdä sen itse.

Uusi villatakkini on täysin omissa käsissäni, kaupasta en sitä osta.

Kivaa päivää!

Kommentit

Paperikaupan tyttö

Vau! Oot kyllä tosi aikaan saava! En jaksa odottaa, mitä hienoa keksit tuosta kauniista kasvikirjasta. Mullakin on haaveena opetella tekemään vielä ne villasukat. Pääsisi vihdoinkin eroon siitä kouluajoilta saadusta kammosta :D Mutta nyt en malta pitää näppejä irti villatakistani ;)

Anna Vihervaarasta

Hih, paraskin puhuja.;)

Villasukkien tekeminen on itse asiassa tosi kivaa: niissä tapahtuu koko ajan niin paljon, ettei ehdi tylsistymään. Niin kuin on just käymässä mun villatakin kanssa, joka on pelkkää sileää neuletta. Huoh.:D

annam_
anna k.

Mullakin on pari punaa Benecosilta, Marry me ja nyt vähän aikaa sitten hankittu Pink rose. Harmittaa vaan kun mulla on niin kuivat huulet talvisin ettei punia oikein voi käyttää, paitsi silloin kun sattuu olemaan "hyvä päivä".

Sun villatakkiprojektihan etenee hienosti! Kivaa päivää sinnekin :)

Anna Vihervaarasta

Mun puna on ihan vain punainen, Just red.:) Kauhean kiva sävy mun mielestä. Pitää käydä katsomassa noita muitakin, Pink rose kuulostaa hyvältä.

Villatakki etenee ehkä vaan siksi, että haluan eroon siitä.;) Aikamoinen projekti se kyllä on, mutta  valmistumassa aika nopeasti. Puikot ja lanka on niin paksut.

Kivaa iltaa, kaima!

JohannaL (Ei varmistettu) http://www.kotiaurorassa.blogspot.com

Kyllä on kaunis kuva, nostalginen.

Anna Vihervaarasta

Kiitos Johanna! Vanhan näköiset jutut viehättävät minua, unelmoin kovasti sellaisesta talovanhuksestakin.:)

Sini ~ jotain sinistä (Ei varmistettu) http://jotainsinista.blogspot.fi

Olen samaa mieltä, että olet kyllä ahkera neuloja! :) Mun neule ei ole edennyt yhtään. On aivan liikaa nyt kaikenlaisia muista juttuja ja olen jopa ollut komeroiden siivoamisesta enemmän innoissani... tosin silloin se innostus kyllä kannattaa hyödyntää. Luulen, että villatakkisi valmistuu nopeasti tuolla vauhdilla. Pian se onkin valmis! Samalla käsialasi tasoittuu.

Huulipuna on ihana! Mä olen mennyt sillä omalla pinkillä nyt tämän alkuvuoden ja varmaan menen pitkälle kevääseen. Mukavaa viikkoa!

Anna Vihervaarasta

Neuloin aika paljon viikonloppuna viinin voimalla, meillä oli kutomiskerho.:D Vähän kyllä luulen, että pidän pienen neulomistauon, kun tuo villatakki joskus valmistuu. Meidänkin komerot kaipaisivat siivousta, olisi parempi feng shui. No, ehkä se on seuraava projekti, ei saa olla liikaa juttuja samaan aikaan, eikös?:)

Pinkki on myös ihana, ehkä se on seuraava hankinta.

Ihanaa iltaa!<3

Miamaria (Ei varmistettu)

Kauniit on sukat :) ! Itsekin aina Novitan ohjeilla saa tehd REILUSTI pienemmät, 39 sukat neulon kuten sinäkin, M-kokoinen villatakki saa taas xs-ohjeet jne.

Anna Vihervaarasta

Kiitos Miamaria!<3

Tosi hyvä tietää, että noihin ohjekokoihin ei kannata ihan luottaa. Ne mun ekat sukat on todella jättiläiset, annoin ne miehelle.:D

Kivaa iltaa!

.Tiia

Ihanat villikset! Rakastan villasukkia ja rakastan villasukkien neulomista <3. Villapaitaa/-takkia olen monta kertaa miettinyt, että sellainen olisi tosi kiva neuloa itse, mutta en ole saanut aikaiseksi. En ole koskaan neulonut niin isoa työtä, joten hieman ehkä epäilen omia taitojani :). Olisiko vinkata jotain kivan näköistä ja mieluusti vielä helppoa ohjetta :) ?

Anna Vihervaarasta

Kiitos Tiia! Mustakin villasukkia on kiva neuloa, niissä saa koko ajan tehdä jotain kavennuksia yms, ja ne myös valmistuvat aika nopeasti. Kirjoneulesukatkin olisi kiva neuloa.:)

Jos osaat neuloa villasukkia, osaat varmasti neuloa myös villatakin. Tai niin ainakin luulen, tämä on ensimmäinen villatakkini. Neulon siis Kalastajan vaimon Punoa, se on ainakin minun silmiini tosi kaunis ja tehdään paksusta langasta kasin puikoilla (=nopeaa), mutta ohje on aika ympäripyöreä - siksi olen huolissani lopputuloksesta. Kun joskus saan villatakin valmiiksi, osaan ehkä neuvoa sen kanssa.:)

.Tiia

Oi, Puno näyttää kyllä juuri sellaiselta ihanan muhkealta ja mukavan lämpöiseltä villatakilta, että näinköhän sitä pitäisi jo rohkaistua ja kokeilla itsekin :). Ohje vaikutti kyllä simppeliltä.. Käytätkö sinäkin lankana Punoa vai jotain muuta :) ?

Anna Vihervaarasta

Kokeile ihmeessä! Ohje vaikuttaa mustakin ihan helpolta, se saisi vain olla vähän yksityiskohtaisempi. Katsotaan, miten mun käy, kun pitää ryhtyä kaventamaan.:D

Ja Punolla neulon. Se on ihanan tuntuista lankaa.

Vierailija (Ei varmistettu) http://haaveenahyvakuva.blogspot.fi/

Hienot sukat tuli! Vinkki, Novitalta löytyy heidän nettisivuilta (ainakin kun rekisteröityy käyttäjäksi) todella hyvät taulukot muutamiin heidän lankoihin (ainakin Nalle ja 7 veljestä). Siinä on mitat ja silmukat ja kaikki. Itse olen onnistunut saamaan oikean kokoisia sukkia sen avulla. Jos oma käsiala on löysää, kannatta ottaa käyttöön ainakin numeroa pienemmät puikot =). Villasukat vaan on parhautta!

Anna Vihervaarasta

Kiitos vinkistä! Ehkä ensi kerralla tutustun näihin. :) Näköjään käsialani on tosiaan aika löysää, ainakin Novitan mallineuleeseen verrattuna. 

Kivaa iltaa!

Souliina (Ei varmistettu) http://souliina.blogspot.fi/

Ihanat sukat neuloit &lt;3 Kyllä siitä villatakista tulee täydellinen usko pois :)

Anna Vihervaarasta

Kiitos Souliina! Toivon kovasti, että villatakista tulee kiva. Mutta ainakin olen nyt ryhtynyt projektiin, sekin on jo jotain.:)

Aurinkoa!<3

Kommentoi

Kommentointi on sallittu vain kirjautuneille käyttäjille.