Vuoden ensimmäinen päivä

AdobePhotoshopExpress_2014_01_02_153857.jpg

Minusta on kummallinen ajatus, että vuoden ensimmäinen päivä seuraa kuplien ja kimallusten yötä. Sehän on pyjamapäivä, päiväunien päivä, pitkien aamiaisten päivä. Ei uusien tuulien ja vahvojen päätösten päivä (jos ei lasketa sitä, että päätin neuloa enemmän ja juoda samppanjaa vähemmän). 

Niinpä päätinkin, että vuoden ensimmäinen päivä on tänään. Sillä tästä tulee hyvä vuosi. 

Tulkoon tästä suloisten hetkien, tuoksuvien kukkien ja värien vuosi. Vuosi, jona en pukeudu kuukausikaupalla mustaan ja harmaaseen, vaan jos niin olisi käymässä, huomaan sen ja teen asialle jotain. Tulkoon tästä ihanien vaatteiden ja hyvää tekevien asioiden vuosi. Kaunis vuosi.

AdobePhotoshopExpress_2014_01_02_153708.jpg

Tämä on suunnitelmien ja projektien vuosi. Vuosi jona en valita harmaasta säästä tai napise pikkuseikoista, vuosi, jona keskityn olennaiseen, jona olen minä ja jona seuraan intuitiotani, vuosi, josta Pikku Myy pitäisi. Seikkailujen vuosi.

Gretchen Rubin jakaa Onnellisuusprojekti-kirjassaan vuoden kuukausiksi, joille jokaiselle on omat tehtävänsä. Tammikuu on enemmän puhdin kuukausi, silloin muun muassa:

– Mennään aikaisemmin nukkumaan. 

– Liikutaan paremmin. (Lupaan tehdä ne vatsalihakset ja punnerrukset edes sen kaksi kertaa viikossa. Ja venytellä vähintään yhtä usein.)

– Heitetään pois, kunnostetaan ja järjestellään. (Koti järjestyksessä, elämä järjestyksessä = Sisustamisen vuosi! Jippii!)

Lisäksi tämä on hyvän olon vuosi. Lupaan täten tehdä enemmän ruokaa ja syödä vähemmän juustovoileipiä.

AdobePhotoshopExpress_2014_01_02_155135.jpg

Nyt on myös luovuuden ja kivojen, uusien asioiden vuosi. Tänä vuonna opettelen käyttämään PhotoShopin kevytversiota ja neulon villatakin. 

Mitä te päätitte?

 

Kommentit (25)
 1. Voi mitä ihania kirjoituksia tänne on tupsahdellut reissuni aikana. Niin inspiroivia sanoja ja kauniita kuvia!

  1. Kiitos kaunokainen! Kuvista en kyllä tiedä, mulla oli kauhea valokuvauskriisi ennen kuin tuli lunta. Nyt on ihanaa, kun on taas valoa!:)

 2. Ihana kirjoitus! Minua ärsyttää, kun ihmiset ovat aina niin skeptisiä uuden vuoden suhteen. Tai jotenkin, minusta koskaan ei voi olla liikaa ”uusia alkuja” ja aikaa päättää jotain hyvää.

  Sain myös tuon Onnellisuusprojektin joululahjaksi, olen vasta saatesanoissa, mutta pidän siitä kovin paljon jo nyt! Se tuntuu jotenkin maanläheisesti kirjoitetulta onnellisuusoppaalta. 🙂 Kirjoita toki, mitä pidit kirjasta sitten!

  Ps. Pikku Myyn vuosi kuulostaa maailman parhaalta vuodelta! :’)

  1. Kiitos Anna Sofia!:)

   Ja oon niin samaa mieltä: uudet alut ovat ihan parhaita! Eihän sen uuden tarvitse olla mitään maata järisyttävää, pikemminkin vain tilannetsekkaus ja kurssin korjaaminen, jos ollaan menossa vähän ohi.

   Kirjoitan Onnellisuusprojektista varmaan paljonkin lisää. Luen sen nyt kuukausi kerrallaan ja katson, saanko tehtävät tehtyä.

   PS Pikku Myy on mun idoli!;)

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *