What you seek is seeking you

Tänään on kesälomani ensimmäinen päivä. Se on ihanaa ja haikeaa, suloista ja vaikeaa. Lomani on nimittäin myös jakso kahden työpaikan välissä, vanhasta luopumisen ja uuteen valmistautumisen hetki.

Olen huono luopumaan asioista, joista pidän. Joskus on silti luovuttava, jotta voisi saavuttaa jotain uutta. Vaikka alku joskus tuntuukin tahmealta ja se tuttu elämä ei tahdo päästää irti, kutsuu takaisin luokseen, turvaan, asioilla on se jännä taipumus järjestyä. Ja maailmalla kyky palauttaa levoton mieli takaisin maan pinnalle ja muistuttaa siitä, mikä oikeasti merkitsee.

Niin kuin yhtenä päivänä, muutama auringonnousu takaperin. Se oli vähän nihkeä päivä, epävarmuuden päivä, jona mihinkään ei oikein jaksanut uskoa. 

Ja sitten, matkalla lounaalta takaisin toimistolle, taivas aukesi. Se virnisti tahmeudelle, kaatoi niskaan litrakaupalla viileitä kesäkuun pisaroita, palautti kepeyden päivään, naurun naamalle. Vähän kuin maailma olisi näyttänyt mahtiaan, käskenyt päästää irti huolista ja heittäytyä mukaan virtaan, jotta asiat voisivat järjestyä parhain päin.

Sillä ne yllättävän usein järjestyvät.

Tarvitsin asunnon. Hain yhtä, en saanut. Muutamaa päivää myöhemmin minulla oli koti, joka on sitä ensimmäistä asuntoa suurempi, hyväkuntoisempi ja ihan täydellisellä alueella. En saanut, mitä tahdoin, vaan jotain paljon parempaa.

Tarvitsin imurin. Meni viikko ja kaverini kertoi vanhasta, tarpeettomasta imuristaan. Nyt se on minun.

Tarvitsin pesukoneen. Löysin taloyhtiöstä pyykkituvan.

Tahdoin katsella telkkaria, mutta en omista sellaista enää. Sain lainaan lomailevan ystäväni netti-tv-tunnukset. Kahvinkeittimestä loppuivat eräänä aamuna erikoissuodatinpussit (ja niitä ei muuten myydä joka kaupassa). Pari tuntia myöhemmin kävelin muissa asioissa sisään Johan & Nyströmiin, ja arvatkaapas, mitä siellä myytiin? No niitä suodatinpusseja tietenkin. Rakastan leikkokukkia, mutta juuri nyt en saa ostaa turhuuksia: lupiineita ja koiranputkia voi kerätä ulkoa ilmaiseksi. Ja niin edelleen.

Usein saamme hassusti juuri sen, mitä kaipaamme. Se, mitä etsimme ja tarvitsemme, etsii myös meitä, oli kyse sitten isoista tai pienistä asioista, suodatinpusseista tai asunnoista, leikkokukista tai rakkaudesta, ajatuksista tai tv-sarjoista. 

Ne oikeat asiat tapahtuvat, ne oikeat ihmiset jäävät, ne oikeat hetket eletään. Se on aika suloinen ja vapauttava ajatus. Ja se mielessä voi kulkea pystypäin kohti uutta, sillä kaikki järjestyy juuri niin kuin sen kuuluukin järjestyä.

Kommentit

Jeba
Tuuliajolla

So true!

Meidän on pitänyt hankkia jo pidemmän aikaa pojalle isojen poikien sänky, muttei olla saatu aikaiseksi ja ihan omaa laiskuuttamme. Ja sitten kun tyttömme syntyi ja kaverini soitti onnitellakseen ja satuin mainitsemaan sänkyasiasta, sanoi hän että heillä on parhaillaan pinnasänky käyttämättömänä. Ja tadaa! Niin meidän sänkyongelma ratkesi ja saatiin tilapäiseen lainaan pinnasänky tytölle. :)

On se elämä hassua.

Anna Vihervaarasta

Eikö olekin jännää? Ja tällaisia asioita tapahtuu koko ajan, niitä ei vain aina huomaa. 

Ihanaa juhannusta ja hurjasti onnea vielä uudesta perheenjäsenestä!

saimah
Mintulle mies 2014

Vau miten osuva teksti juuri omaan elämääni, kun tänään kqnnoin pahvilaatikossa työpöytäni sisällön kotiin ja hyvästelin ihanan ja pitkän ajanjakson mahtavassa duunissa. Kaikki on auki, vähän hirvittää ja samalla on ihanaa heittäytyä elämän käsivarsille.

Anna Vihervaarasta

Eikö olekin haikeaa? On jotenkin kurjaa sanoa hyvästit kivalla työpaikalle, vaikka tietääkin, että on aika kokeilla jotain uutta ja tarttua niihin tilaisuuksiin, joita eteen tulee.

Ihanaa juhannusta ja hurjasti onnea uusiin haasteisiin!

saimah
Mintulle mies 2014

Sitähän elämä on - luopumista ja uusia haasteita. Kiitos samoin mukavaa juhannusta ja onnea uusiin kuvioihin! :)

NJ (Ei varmistettu) http://entajosalkaisit.blogspot.fi/

Osuva kirjoitus. Itse elän tällä hetkellä myös pelottavassa tilanteessa tutun vanhan ja todella jännän uuden elämänvaiheen välillä. Pakko uskoa, että tilanne laskeutuu hyvin ja päädyn harmoniseen ja rauhalliseen tilanteeseen, kunnes on taas aika uskaltaa ja astua uuteen. Mikään ei ole niin pelottavaa, kuin rohkeuden puutteesta jäädä paikalleen.

Kommentoi

Kommentointi on sallittu vain kirjautuneille käyttäjille.