Yleiset tyylimogat ja miten niistä selvitään

anna vihervaarasta tyylimogat.jpg

Olen tehnyt omassa pukeutumisessani nuorempana varmaan suunnilleen jokaisen tyypillisen tyylimogan. En todellakaan ollut kauhean tyylikäs parikymppinen (kuvittelin toki muuta, mutta todistusaineisto puhuu puolestaan). Lantiofarkut, pinkit topit ja yleisesti liian pienet vaatteet olivat tyylini kulmakivet  ja kaikki pahoja tyylimogia väreilläni ja kropallani. En tiennyt, minkälaisissa vaatteissa näytän hyvältä, tyylini muuttui suunnilleen joka toinen viikko ja kuvittelin näyttäväni hoikimmalta mahdollisimman nafteissa vaatteissa (paha virheoletus). 

Vanhenemisessa on monta hyvää puolta, ja yksi niistä on kohdallani ehdottomasti tyylin parantuminen. Halusin jakaa oivallukseni teillekin:

Tyylimoga 1: et tunne tyyliäsi. Tämä on kaiken pahan alku ja juuri. Ennen kuin voit unelmoida täydellisestä tyylistä ja vaatekaapista, sinun on määritettävä, millainen se oikein olisi. Päätöksessä olisi myös hyvä pysyä mielellään suunnilleen aina, eikä ainakaan muuttaa mieltään joka kuukausi. 

Tämä kuulostaa ehkä helpota, muttei välttämättä ole sitä. Oman tyylin löytäminen liittyi ainakin omalla kohdallani identiteetin muodostumiseen ja oman itsen löytämiseen syvemminkin. Yhä edelleen hairahdun silloin tällöin polultani ja kuvittelen olevani jotain muuta kuin olen. Siitä seurauksena on kaapin perälle hylättyjä vaatteita, jotka tuntuivat omalta vain hetken ja sen jälkeen menettivät rakkauteni. Yritän kaikkeni ollakseni tekemättä tällaisia hutiostoksia enää nykyisin. Siksi shoppailen nykyisin listan mukaan. Minulla on siis lista vaatteista, jotka vaatekaapistani kuhunkin vuodenaikaan uupuvat. Nyt siinä lukee: tyylikäs valkoinen pitkähihainen pusero, hillitty juhlava toppi, pitkä, boheemi kukkamekko. Kun shoppailen listan mukaan, en tee hutiostoksia. 

Jos oma tyyli on hukassa, mieti, millaisissa vaatteissa viihdyt parhaiten. Millaisissa vaatteissa tunnet itsesi viehättäväksi, itsevarmaksi ja ennen kaikkea itseksesi. Ne ovat tyylisi kulmakiviä ja johdattavat sinua kohti toimivaa tyyliä.

Tyylimoga 2: pukeudut väärän mallisiin vaatteisiin. Tärkeintä on pukeutua vaatteisiin, joissa viihtyy. Fakta kuitenkin on, että kaikki mallit eivät sovi kaikille vartalotyypeille.

Nuorempana pukeuduin usein silloin muodikkaisiin lantiofarkkuihin ja lantion leveimpään kohtaan päättyvään yläosaan, jossa oli madallettu vyötärö. Tämäkin oli muotia  ja todella epäedullinen malli vartalotyypilleni. .

Nykyisin pukeudun usein vyötäröä korostaviin asuihin, kuten korkeavyötäröisiin hameisiin ja housuihin. Rakastan myös pitkiä, väljiä yläosia, kuten kimonoita ja jättineuleita. 

Jos et tiedä, minkälaiset vaatteet sopivat kropallesi, suosittelen stailistin puoleen kääntymistä. Pukeutumisesta tulee mielekkäämpää, kun osaa korostaa parhaita puoliaan. 

Tyylimoga 3: pukeudut väärän kokoisiin (yleensä liian pieniin) vaatteisiin. Luulin tosiaan nuorempana, että näytän sitä hoikemmalta, mitä pienempiin vaatteisiin olen itseni tunkenut. Iso moga. Liian pienissä vaatteissa olo on myös luultavasti vähän epämukava. Silloin voi olla vaikea tuntea olonsa viehättäväksi ja itsevarmaksi. Kannattaa myös muistaa, että koot vaihtelevat brändeittäin ja mallistoittain ja jopa vuosittain. Itse pukeudun kokoihin XS-L. Neuleiden haluan olevan vähän liian isoja, koska tykkään piiloutua niiden sisään kylminä talvipäivinä. En myöskään enää ikinä osta vaatteita, joissa ei ole mukava olla. 

Tyylimoga 4: pukeudut epäedullisiin väreihin. Vaatteiden värit voivat korostaa omia värejä hyvällä tavalla tai saada ihon ja hiukset näyttämään valjuilta ja värittömiltä. Itse näytän monissa pastelleissa naurettavalta, mustassa usein värittömältä ja harmaankalpealta ja monissa punaisissa kellertävältä. Sen sijaan valkoinen, vihreä, murrettu keltainen ja lämpimät ruskeat, kuten terrakotta, saavat ihoni ja silmäni esiin. 

Jos olet epävarma, mitkä värit sopivat sinulle, esimerkiksi täältä saa osviittaa.

 

PS. Taisin joskus varoittaa, että alan ottaa jälleen peiliselfieitä. Koska luonani ei edelleenkään asu ihanaa valokuvaajapoikaystävää, a girl’s gotta do what a girl’s gotta do. Koettakaa kestää. 

Kimono Filippa K, kaikki muu Zara.

 

BLOGLOVINFACEBOOKINSTAGRAM

 

Kommentit (60)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *