Ystävänpäivän chia-suklaavanukas

Tiedättekö sen tunteen, kun yrittää ja yrittää jotain asiaa, ja se ei vain oikein onnistu? Ja sitten, kun siitä päästää irti: voilà. Asiat loksahtavat juuri oikein kuin itsestään.

Tämä koskee vähän kaikkea elämässä, mutta tänään mielessäni on erityisesti luovuus. Tuskailen joka talvi valokuvaamisen kanssa, sillä olen siinä teknisesti ihan surkea. Sitten kun lumi sulaa ja kevät työntää talven pois, ulkona kuvaaminen on ihanaa. On niin paljon kaikkea kaunista, ei tarvitse kuin painaa nappia ja valita kiva filtteri.

Sisällä kuvaaminen sen sijaan tuntuu välillä kovin vaikealta ja väkinäiseltä. Ihan pari päivää sitten yritin kuvata leipää ties kuinka kauan enkä suostunut myöntämään, että sommitteluni nyt ei vain toiminut ja valoakaan ei ollut tarpeeksi. Kiukutti. Tuntui tahmealta.

Sitten on toisenlaisia päiviä.

Kirjoitan tätä lauantaina ja ulkona paistaa aurinko. Lounaan jälkeen tahdoin jotain hyvää, ja tiesin varmasti, mitä se olisi: chia-suklaavanukas. En ollut koskaan aiemmin tehnyt sellaista, mutta se ei haitannut. 

Otin jääkaapista chiavanukasta (teen ohjeella 1 osa siemeniä, 4 osaa mantelimaitoa, ripaus suolaa ja jääkaappiin yöksi) ja sekoitin siihen teelusikallisen tummaa kaakaojauhetta, teelusikallisen hunajaa, teelusikallisen kookoshiutaleita ja ripauksen kanelia.

Maistoin ja olin kovin tyytyväinen tulokseen. Sitten pohdin, että hitsit, tämähän pitäisi kuvata. Yritin paria juttua, ei toiminut. Sitten laskin vanukkaan sohvapöydälle, nappasin keittiöstä muutaman kapineen ja se oli siinä. Niin helposti ja vaivattomasti.

Uskon vahvasti, että luovuus (ja elämä) tarvitsee tyhjää tilaa ympärilleen. Sellaista tietynlaista vapautta, jona ei yritä pakottaa mitään tapahtumaan. 

Lisäksi uskon, että tiedämme usein intuitiivisesti, mikä juttu toimii ja mikä ei. Mikä on meille oikein ja mikä ei. Niin luovuudessa kuin vaikkapa rakkaudessa tai työelämässäkin. 

Sitä tunnetta pitää vain uskaltaa seurata. Samoin pitää uskaltaa myöntää, jos se tunne jostain puuttuu.

Ihanaa ystävänpäivää! Kiitos, kun olette siellä.

 

Kommentit

Elsa P. (Ei varmistettu) http://elsa-p.blogspot.fi

Kiitos ihanasta postauksesta. Ja Nam, pitänee tehdä chiavanukasta tänään itsekin ;-).
Ihanaa ja valoisaa ystävänpäivää! :-*

Anna Vihervaarasta

Kiitos Elsa! Ihanaa viikkoa! <3 

Hillevi (Ei varmistettu)

Kiitos sinulle kun olet siellä ja ilahdutat kauniilla kirjoituksillasi ja kuvillasi!
Ihanaa ystävänpäivää teille &lt;3

Anna Vihervaarasta

Kiitos ihana Hillevi ja kaunista viikkoa! <3

Kommentoi

Kommentointi on sallittu vain kirjautuneille käyttäjille.