Ladataan...

Hei tyypit, mitä teille kuuluu?

Tänne kuuluu aurinkoisia päiviä, mojitoja, uusia koruja, kevään ensimmäinen mansikkakakku. Luonto riemuitsee, valkovuokot ovat peittäneet maan valkoisen hunnun alle, puiden silmut aukeavat pian, kaikkialla on elämää.

Tänne kuuluu myös vaikeita päätöksiä, väsymystä, yhtäkkiä kostuvia silmiä, hirveän paljon kaikkea. Muutoksia. On niin paljon kirjoitettavaa, mutta juuri nyt siitä kaikesta kuulee vain päiväkirja ja ystävät ruudun tällä puolen.

Niinpä annan teille kevätkuvia, hymyjä ja ajatuksen siitä, mitä olemme:

Ladataan...

Pitkäkuono vastaan krookukset, 1-0. 

Kädessäni on nyt ainakin melko ikuisesti mustetta. Se muste symboloi ajatusta rikkonaisesta ikuisuudesta. Siitä, että vaikkei mikään kestä ainiaan, jotain uutta on aina tulossa. Ja on hyvä elää nyt, kun on elossa: 

”Don't die before you are dead.”

Meillä oli pääsiäisenä vieraana ystäväni Satu ja Morris-vauva. Satu tietää paljon lempiaiheestani, omien unelmien toteuttamisesta. Hän teki vähän aikaa sitten pitkäaikaisesta haaveestaan totta ja perusti ystävänsä kanssa oman sisustuskaupan, Sisustuskeinun. Minusta on aina yhtä hurmaavaa ja inspiroivaa, kun ihmiset uskaltavat haaveilla ja sitten toteuttavat ne unelmat. Vai mitä sanotte? Käykää ainakin kurkkaamassa puotia ja Sadun & frendin blogia, jos koti kaipaa kohennusta.

Suloisia päiviä, te ihanat.  

Ladataan...

Tiesittekö, että asiat ympärillämme voidaan jakaa kolmeen sisäkkäiseen ympyrään sen perusteella, miten voimme vaikuttaa niihin?

Uloimmalla ympyrällä ovat ne jutut, joita emme voi päättää ja joihin emme voi vaikuttaa: hirmumyrskyt, lento-onnettomuudet, maailman talouden tila. Nämä ovat asioita, joille emme voi oikein mitään, joten niihin on vain sopeuduttava. Ja niitä on turha ihan hirveästi murehtia, koska sillä ei ole mitään vaikutusta niihin, ainoastaan meihin itseemme.

Keskimmäiselle ympyrälle kuuluvat ne asiat, joita emme voi päättää, mutta joihin voimme vaikuttaa. Esimerkiksi työhaastattelun lopputulokseen voi varmasti vaikuttaa omalla panoksellaan. Päättää sitä ei voi, emmekä pysty vaikuttamaan esimerkiksi siihen, millaisia muut hakijat ovat. Samoin voimme vaikuttaa muiden ihmisten ajatuksiin ja tunteisiin, muttemme määrätä niitä. Joku haluaa olla sydänystäväsi, toinen ei. Se täydellinen tyyppi voi rakastua sinuun tai sitten ei. Ja jos ei, niin sitten niin kuuluu olla. Koska emme voi päättää näitäkään juttuja, niidenkin sureminen ja liika pohdiskelu on melko turhaa.

Sisin ympyrä on se tärkeä. Siellä ovat ne asiat, joihin voimme vaikuttaa ja jotka voimme päättää. Voin päättää, mitä syön tänään aamiaiseksi, millaiset vaatteet valitsen kaapista, mihin suuntaan lähden ovesta. Samoin voin päättää tehdä työni niin hyvin kuin mahdollista, tutustua johonkin ihmiseen, nähdä niin paljon maailmaa kuin voin, tavata jonkun ihmisen, yrittää ohjata uraani tiettyyn suuntaan. Voin päättää, että kuuntelen intuitiotani ja seuraan sitä, myös niissä vaikeissa päätöksissä. Ja voin päättää, että nauran paljon ja elän täysillä, sillä olen päättänyt uskoa, että elämä kantaa.

Elämässäni tapahtuu tällä hetkellä hurjasti. Se on kuin formula-auto, joka kiitää hirmuista vauhtia eteenpäin ja jokaisen uuden mutkan takana saattaa odottaa mitä vain. 

Olin eilen illalla ulkona auringonlaskun aikaan, ja mietin tätä formula-auto-juttua, mihin voin vaikuttaa, omia valintojani ja sitä, mihin ne minut vievät ja onko missään yhtään mitään järkeä.

Siellä pellon laidalla, juuri kun aurinko laski puunlatvojen taakse ja sai ne liekehtimään, näin joukon metsäkauriita. Kauriissa on jotain taianomaista. Ne ovat niin kauniita, niin villejä ja niin vahvasti osa luontoa. Eikä täällä sitä paitsi näe niitä juuri koskaan, siitä lisää magiaa - tuntui, että eilen minun oli tarkoitus kohdata ne. Sillä maailma on valtava, maailmankaikkeus valtavampi. Ja kauriiden lailla jokainen meistä on osa niitä, pienen pieni palanen vain. Se on lohdullinen ajatus.

”If people looked at the stars each night, they would live a lot differently - when you look into infinity, you realize that there are more important things than what people do all day.” - Bill Watterson

Kun kuuntelee itseään ja pyrkii seuraamaan intuitiotaan, niin silloin ainakin yrittää elää omanlaistaan elämää. Ja se on jo aika ihanaa.

Pages