Ladataan...

Mietin, mikä tekee minut onnelliseksi juuri nyt. Siis juuri nyt. Ei huomenna, ei viikon päästä, ei kesän loputtua, ei joskus arvaamattomassa tulevaisuudessa. Elämä on nimittäin tässä ja nyt, lauantaiaamussa kello 8.30. Tulevasta ei tiedä kukaan.

Kaikki, mitä meillä on, on tässä. Tämä hetki. Ja liian usein sen hukkaa jonnekin, jota ei edes ole olemassa. Ei nyt, eikä ehkä koskaan, ainakaan sellaisena kuin ajattelee.

Usein juuri nyt on kiire. Liikaa töitä. Deadline painaa. Joku ihminen puuttuu. Toista vain kaipaa. Tai sitten on vääränkokoinen. Tukka vääränvärinen. Mekko vääränlainen. Aurinko ei paista.

Ja hetki katoaa, sitä ei edes huomaa, kun kaipaa niin jotain muuta. 

Tiedättekö mitä? Nyt on hyvä. Nyt on kesä. Nyt on elämä, tässä. Aurinko lomailee ehkä jossain etelämmässä, 15 astetta ei ole 25 astetta. Mutta so what? Tässä hetkessä on niin paljon muuta ihanaa.

1. Vaikka se, miten herään joka aamu linnunlauluun.

2. Meri, joka tuoksuu.

3. Lokit, jotka kirkuvat.

4. Se, miten hirveästi mielenkiintoisia ihmisiä maailmaan mahtuu. Ja se, miten monta heistä kuuluu minun elämääni.

5. Raukeat lomapäivät. Se, miten aina kun pohdin, että mitäs seuraavaksi, joku laittaa viestin tai soittaa. Sillä elämä on hurmaavan odottamatonta. Ja täynnä mahdollisuuksia.

6. Pitkä juoksulenkki toissapäivänä. Tunne siitä, että jaksaa, vaikka jalat painavat ja on viettänyt hurlumhei-elämää koko kevään.

7. Hurlumhei-elämä. Ne myöhäiset tunnit, ainakin siinä hetkessä niin kovin syvälliset jutut, viinilasilliset ja auringonlaskut. Ikkunalaudat ja maailman parhaat ihmiset.

8. Se, miten ikävä voi olla kahta karvaista tyyppiä. Miten ihana onkaan nähdä ne pian. Ja miten suloista on se, miten voin vielä parina aamuna herätä juuri silloin kuin huvittaa, keittää paljon kahvia, antaa ajan valua ilman kiirettä mihinkään.

9. Aamiaiset. Päivän paras ateria ilman epäilystä. 

10. Kesä, sade tai aurinko, jäätelö, mansikat. Ja se, että asun vuosien jälkeen taas paikassa, josta voi pyöräillä kaikkialle. Elämä. Se, että on vain tämä hetki ja tulevaisuudessa voi tapahtua vaikka mitä.

”The trick is to enjoy life. Don't wish away your days waiting for better ones ahead.”

Ladataan...

Hans Christian Andersen sanoi: ”To travel is to live.” En voisi olla enemmän samaa mieltä.

Matkustaminen on aina kokemus. Pieni seikkailu, erilainen maailma arjen ulkopuolella. Visuaalinen taivas, jotain uutta silmille, mielelle, sielulle. Kun matkustaa, irtautuu hetkeksi siitä tavallisesta elämästään, saa ehkä perspektiiviä, näkee hieman erilailla. 

Matkalla löytää jänniä paikkoja, kuten aurinkoisia sisäpihoja, joille voi pysähtyä. Istua hetkeksi portaille, antaa lämpimien säteiden paistaa kasvoilleen, ihmetellä, miten tännekin päätyi.

Voi myös kysyä: ”Mitäs sitten?” Minne askeleet seuraavaksi vievät? Täällä. Elämässä.

Jos tahtoo, voi jättää jäljen käynnistään tai tutkailla muiden kirjoittamia viestejä.

Istua ulkona Café Granolan metallituoleissa, katsella ohi pyöräileviä tanskalaisia, miettiä, kehen heistä tahtoisi tutustua.

Vaihtaa maalta vesille, lipua veneen kyydissä eteenpäin, katsella kanaalissa kelluvia aluksia, jonkun koteja. 

”Kun sataa, pilvet itkevät”, sanoi lainalapsi. Tällä retkellä niitä suretti kovasti.

Joutsenperhe päiväuinnillaan, kaupungin kuvatuin kirkko.

Seinillä kiipeilevät kaunottaret, ruusujen kaupunki.

Illallinen PatéPatéssa. Hernerisottoa ja libanonilaista fetasalaattia. Viiniä illalla, kahvia aamulla.

Auringonpaiste Café Mandelan terassilla. Kodbyenissä, missä söimme vähän joka hetki.

Sininen taivas. Aina välillä.

Taidemuseo Louisiana. Hilma af Klint, kaksi junaa Kööpenhaminasta, aava meri, vaalea hiekka. Vain Tanskassa.

Ja tietenkin satu keskellä kaupunkia, sillä me kaikki tarvitsemme välillä vähän taikaa. Parasta elokuun pimeinä iltoina tai ennen joulua. Silloin täältä saa terästettyä glögiä, jottei tulisi kylmä.

Hyvää yötä, Kööpenhamina. Kunnes taas tapaamme.

Ladataan...

Hei tyypit ja ihanaa juhannusta! Toivottavasti siihen on kuulunut ripaus taikaa, veden äärellä loistavia kokkoja, paljon naurua ja tärkeitä ihmisiä. Nyt on keskikesän hetki, hurmaavan valoisa, vähän maaginen ja jäätävän kylmä hetki, ainakin täällä Helsingissä. Hyvä hetki arpoa Mia Höytö -tuotteiden voittaja.

Se on NinaK, jonka lumoaa ”Omat lapseni =)”

Onnea Nina! Lähetätkö yhteystietosi minulle: annavihervaarasta at gmail.com, niin saat postia.

Säihkettä silmiin ja lumousta elämään murmelit!

Pages