Ladataan...

Hei tyypit! Nyt te ehkä ajattelette, että on jännempiäkin uutisia, mutta ei. Vain se, että muutin tänne yhdeksän kuukautta sitten. Mihin ne kuukaudet kuluivat? Minne katosivat auringonpaiste, kesäsumu, ikkunan alla laulavat linnut ja tyhjät, kaikuvat huoneet? Ne illat rantakallioilla, auringonlaskut ja vesi linnunmaitoa?

Niiden tilalle tuli talvi, huoneet täyttyivät, ihmisiä vieraili, asunnosta tuli koti.

Makuuhuoneessa oli pitkään vain patja lattialla ja pari vanhaa koiranpetiä. Nyt siellä on vaaterekki, värikkäitä tyynyjä ja vanhoista juuttisäkeistä tehdyt pedit, jotka ostin Ludwig & Vilgotin Sanna Laurilalta. Ne ovat Sannan käsin tekemät ja koirien suuressa suosiossa.

Sänky on täynnä jämätyynyjä, joita en kelpuuttanut olohuoneeseen. Jotenkin ne näyttävät aika kivoilta yhdessä, ihan vahingossa. Saavat varmaan jäädä. Ehkä pari lisää vielä tarvitaan.

Olenkohan kertonut teille, että rakastan kukkia? Täällä kukkii yleensä aina joku. Nyt se on pieni tulilatva.

Sain keittiöön vihdoin avohyllyt. Ei ollut ihan helppoa. Alempi hylly romahti kerran alas ja monta, rakasta lautastani särkyi tuhannen sirpaleiksi. Vaikka hyllyjen pitäisi nyt olla todella hyvin kiinni, en silti uskaltanut vielä kuormittaa niitä kovin. Mutta ainakin kauniit teepaketit pääsivät esille.

Kirjahyllyn päällä on kaikenlaista tärkeää. Taulu, jonka ostin Hong Kongista. Oksa, jonka sain ystävältäni. Kippo New Yorkista. Ja Buddha Thaimaasta.

&-merkki, joka tarkoittaa, ettei mikään kestä ikuisesti, mutta aina on jotain tulossa. Toinen Buddha ja puinen kirahvi (toivottavasti ei ebenpuuta), jonka ostin 16-vuotiaana keskeltä Serengetin kansallispuistoa.

Ei muuta murmelit. Voikaa hyvin!

Ladataan...

Istuin eräänä iltana bussissa, kuuntelin musiikkia ja hymyilin. Takana oli kaksi hauskaa päivää, ja asiat, jotka niitä ennen tuntuivat tahmaisilta, eivät vaikuttaneetkaan enää niin harmillisilta. Ymmärsin, että jokainen päivä, jokainen hetki ja tavallaan jokainen ajatus on valinta. Se unohtuu helposti.

Joka päivä voi valita hymyillä, uskoa itseensä ja elää rohkeasti. Voi valita rakastaa, luottaa ja luoda. Voi valita auttaa, välittää ja tehdä parhaansa.

Voi muistaa, että maailmassa on hienoja paikkoja, upeita tyyppejä, rakkautta ja kauneutta. On merenalaisista tulivuorista syntyneitä saaria, tähdenlentoja ja sateenkaaria, vuosikymmeniä kestäviä rakkaustarinoita, vesiputouksia, jännittäviä kanjoneita ja suuria seikkailuja. Paikasta, joka näyttää tyhjältä, voi syntyä jotain uutta, sade ja aurinko luovat yhdessä kauneutta, ihmiset valitsevat toisensa yhä uudelleen ja jotkut valinnat vievät tutkimattomille poluille ja uusiin mahdollisuuksiin.

Sillä bussimatkalla tajusin, että valintoja testataan päivittäin. Jotta niistä tulisi vahvoja, ne täytyy tehdä koko ajan uudestaan. Niiden puolesta on taisteltava, ja niihin on uskottava. Uudelleen ja uudelleen. Niin elämä muovautuu niiden mukaiseksi. Niin siihen tulee värejä, kauneutta ja kirkkautta.

Sillä hetkellä, kun helpot ja turvalliset valinnat houkuttavat, voi tutkia niitä ja muistaa niiden kääntöpuolen. Voi keskittyä siihen, miten oikeaan suuntaan moni valinta on vienyt – ja miten väärään jotkut toiset. Voi yrittää nähdä turvallisuuden ja helppouden läpi sen, mitä niiden takana on. Selvittää itselleen, onko siellä jotain hyvää vai kenties turhautumista, pienenemistä, merkityksettömyyttä, oman tien uhraamista. Marraskuu siellä missä voisi olla toukokuu.

Jokainen hetki on valinta. Jokainen valitsee itse. Jokainen muokkaa valinnoillaan omaa elämäänsä.

Valitaan viisaasti ja taistellaan valintojemme puolesta. Tässä maailmassa on Santorineja, varmasti ihmeellisiä juttuja tapahtuu.

Kaunista päivää, murmelit.

Ladataan...

Hei tyypit! Ihanaa, kun kevät tulee, eikö?

Ihan vain sen kunniaksi tahdon arpoa teille jotain suloista, nimittäin 3 x 3 Hurraw!-huulirasvaa. Kaikki Hurraw!-huulivoiteet ovat vegaanisia ja raakoja.

Olen itse ihan koukussa tuohon oikealla näkyvään Black Cherryyn, eli kirsikkahuulirasvaan, josta vihjaisin teille jo aiemmin. Siitä tulee minun huulilleni täydellinen, hieman omia (melko punaisia) huuliani tummempi sävy.

Sen vieressä on auringolta kertoimella 15 suojaava huulirasva, ja viimeisenä kamomillaa ja vaniljaa sisältävä yöhuulirasva.

Voit voittaa tämän kolmikon omaksesi kommentoimalla tätä postausta ja kertomalla, mitä kivaa aiot nyt keväällä tehdä tai mikä sinua ilostuttaa juuri nyt. Arvon kolme pakettia ja vastausaikaa on kuun loppuun, eli 28.2. klo 23.59 asti. Jätäthän meiliosoitteesi, jotta voiton sattuessa tavoitan sinut.

Paljon aurinkoa viikonloppuusi!

Pages