Ladataan...

 

Kolmen kaverin vegaanijäätelöt! Piparminttu & Suklaa on ainakin ihan huippua. Olen niin iloinen, että näitä hyviä vegaanijätskejä on nyt tullut enemmänkin ja helposti saataville.

 

 

Latasin puhelimeeni Ivalo-muotisovelluksen. Sovelluksen avulla voi ostaa suomalaisten suunnittelijoiden vaatteita ja asusteita ilman välikäsiä. Sieltä löytyy esimerkiksi kaksi suosikkiani: Ivana Helsinki ja Arela. Jee, lisää tätä!

 

 

El Fantin aamiainen. Söin kookospuuroa, jossa oli chiasiemeniä, mustikoita ja manteleita. Älyn hyvää. Ja nyt kun aamiaisista tuli puhe, niin myös Kuuman sellainen, joka koostui avokadotoastista, chiapuurosta ja porkkanamehusta. Nam.

 

 

Koska on marraskuu, niin tarvitaan jotain...sellaista kodikasta, lämmintä, kynttilänvaloa ja torkkupeittoja. Tanskalaisilla on sille sanakin:

 


HYGGE.

 

Hygge-kuva lainattu Instasta tai Pinterestistä.

Ladataan...

 

Olin yhtenä päivänä syömässä Cargossa. Ihanaa vegaanista uunibataattia. Slurps. 

Cargon annoksessa oli bataatin lisäksi kauracremefraichea ja savutofua. Toimi tosi hyvin, joten päätin kokeilla vähän samaa kotona. Hyvää tuli ainakin omasta mielestäni.

Vegaaniset uunibataatit kahdelle:

1 bataatti

1 prk kauracremefraichea

tsatsiki-mausteseosta

puolikas savutofu

2 kourallista cashewpähkinöitä

suolaa

öljyä

(hunajaa...käytän hunajaa aika paljon, mutta se ei tosiaan ole vegaanista. Ei ole välttämätön tähän.)

Leikkaa bataatti pitkittäin kahtia. Pistele puolikkaisiin reikiä ja ripottele päälle hieman suolaa ja öljyä. Paista uunissa 200 asteessa kypsäksi eli 30-50 minuuttia.

Paahda cashew't pannulla hunajan ja merisuolan kanssa. 

Sekoita tsatsiki (1-2 tl) kauracremefraicheen. 

Murusta tofu sormin. 

Kun bataatit ovat kypsiä, kaada päälle kauracremefraiche ja ripottele tofun murut ja cashew't sen päälle.

Kivaa loppuviikkoa, tyypit!

 

Ladataan...

 

Ne kotiuutiset, jotka lupasin: 

menin sitten ja ostin asunnon. 

Olen yhtä aikaa ihastunut ja järkyttynyt, innoissani ja huolissani. Edellisen omistusasuntoni kohdalla kun kävi vähän huonosti. Myimme sen tappiolla, koska unelmakodista olikin tullut kulissi ja halusimme siitä eroon. Mutta se on ihan toinen tarina.

Tuo episodi jätti kuitenkin minuun pienen pelon. Mitä jos tämä on virhe, mitä jos en saa sitä halutessani myytyä, mitä jos en tykkääkään siitä.

Niin tosiaan, 

ostin siis uudiskohteen. 

Kodin, jossa en ole koskaan käynyt sisällä ja joka valmistuu vasta aikojen kuluttua. 

Vähempikin hirvittäisi.

Ihastusten ja epäilysten lisäksi pääni on täyttynyt suunnitelmista. Tämän nykyisen vuokrakotini sisustus on jäänyt vähän kesken. En oikein tiennyt, mitä halusin ja miltä kotini kuuluu näyttää. Visio puuttui.

Nyt aionkin kirkastaa sen vision kunnollla. Pinterestissä on uusi taulu, jonka nimi on My future home. Pinnailen sinne kuvia kodeista, joissa oikeasti voisin kuvitella asuvani. Sisustuslehdistä revin hyvät ideat talteen. Teen suunnitelmaa.

Sisustussuunnitelmaa. 

Suunnitelmissa on kuitenkin yksi mutta. Jos liikaa suunnittelee tulevaa, saattaa unohtaa elää tätä hetkeä. Siksi päätinkin, että saan aloittaa sisustuksen uudistamisen jo nyt, täällä vanhassa kodissa. Täällä on paljon asioita, joista pidän ja toisia, joista pidän, kunhan niitä vähän viilataan. Sitten on asioita, jotka saavat lähteä. 

Varmaa on ainakin se, että värimaailma menee uusiksi. Makuuhuoneessa se on jo kohdillaan. Ja sohva. Tahdon sellaisen naisellinen ihanan ja myydä tuon Ikean Karlstadin.

Ei muuta nyt, paljon lisää sisustusasiaa varmasti tulee.

Kivaa viikkoa, murmelit.

Pages