Ladataan...

 

Kun ottaa Lissabonista junan, jossa lukee Sintra, päätyy 40 minuutissa vihreiden kukkuloiden ympäröimään kylään. Niillä kukkuloilla kohoaa satumaisen näköisiä huviloita ja palatseja, ja kaikkea vahtii maurien pari tuhatta vuotta sitten perustama linnoitus. 

Miten sinne pääsee, kysyimme alhaalla kylässä. Bussilla, taksilla tai voitte kävelläkin. Siihen menee puolitoista tuntia.

Niin varmaan, tuhahdimme ja lähdimme matkaan. 

Ensin tie kulki kapeana talojen välissä ja ohi ajava bussi meinasi liiskata meidät seinään. Sitten näimme portaat viidakkoon.

Kuinka kaunista voi olla, miten näistä puista kasvaa köynnöksiä, mikä täällä tuoksuu?

Siihen meni puolitoista tuntia. Kultaisissa sandaaleissa, viidakkona rönsyilevän puutarhan keskellä. Kävelin siellä pitkässä punaisessa mekossa, berliiniläiseltä kirppikseltä hankittu koru kaulassa ja Nykistä ammoin ostettu kassi olalla. Se oli hurmaavin kävelyretki, jonka pystyn muistamaan.

Jos menet joskus Sintraan, etsi tämä polku ja kävele. 

 

BLOGLOVINFACEBOOKINSTAGRAM

 

Ladataan...

 

Yksi viisas nainen sanoi minulle jokin aika sitten suunnilleen näin:

”Ihanaankin elämään kuuluu surkeita päiviä. Ne eivät muuta ihanaa elämää surkeaksi elämäksi.
 

Useimpina päivinä nykyisin tunnen oloni ihanaksi, elämäni on tosi hyvää ja olen kovin onnellinen. Saatan toki olla vaikka väsynyt tai ärsyyntynyt tai stressaantunut, mutta tiedän kuitenkin, että kaikki on hyvin ja olen kiitollinen siitä kaikesta. 

Mutta sitten joskus, onneksi yhä harvemmin, tulee toisenlaisia päiviä. Niitä, joina en usko mihinkään, mikään ei mielessäni järjesty ja kaikki on vähintäänkin syvältä. Unohdan kaiken hyvän, minkä tiedän ja mihin uskon, lähetän kriisiviestejä ystävilleni ja analysoin koko elämäni puhki.

Niinä päivinä pelkään, etten ole kasvanut näiden vuosien varrella mihinkään ja huolestun siitä, miten vieläkin voin näin totaalisesti kadottaa zenini.

Mutta tiedättekö mitä? Zen-tilan saa takaisin, kun muistaa yhden ainoan asian:

Kaikki on hyvin. 

Ja jos vaikka ei olisikaan juuri nyt, niin ainakin tulee olemaan. 

Uskon myös, että mitä oikeammin elää itseään kohtaan, sitä paremmin kaikki menee. Sitä helpommin zen pysyy ja ahdistus lähtee, sitä harvemmin tulee henkisesti kurjia päiviä, sitä onnellisempi on. Siksi(kin) kannattaa elää omallalaillaan, niin kuin itse tuntee hyväksi. 

Pyydän, että ajattelet tänään hyviä asioita ja annat huonojen ajatusten mennä. Hymyilet niille ja sanot sitten heippa, en tahdo sua päähäni. 

Ja luulenpa, että päivästäsi tulee hyvä.

 

Kuva on Lissabonista, missä oli tosi helppo olla onnellinen.

BLOGLOVINFACEBOOKINSTAGRAMYOUTUBE

Ladataan...

Yhteistyössä Kind for Dogs 

 

En ole koskaan ollut sellainen koiranomistaja, jonka koti on sisustettu koirien ehdoilla. Olen esteetikko ja haluan, että kotonani on kaunista. Silloinkin, kun Nessi tuli meille yli seitsemän vuotta sitten, kieltäydyin vakaasti kaikenlaisista koiraporteista ja häkeistä, joita meille suositeltiin. Ja ennen kuin kukaan älähtää, niin häkin tarkoitus on olla koiran pesä, sen ovi jätetään auki. Kamalalta se näyttää yhtä kaikki.

Harmittelin pitkään muutenkin, miten suurin osa koirantarvikkeista on esteettiseen silmääni ihan vääräntyylisiä. On kirkkaita värejä, vahvoja printtejä ja ihan vain tosi rumia tekeleitä.

Mutta sitten löysin Kind for Dogsin.

 

 

Kind for Dogs on suomalainen brändi, jonka tuotteiden idea on yhdistää koirat ja pohjoismainen muotoilu. Sen takana on ennen mainostoimistossa työskennellyt Maarit. Hän halusi alkaa yrittäjäksi ja perustaa pehmeitä arvoja kantavan lifestylebrändin, jonka tuotteet kestävät aikaa ja katseita. Tuotteet valmistetaan Suomessa ja Baltian maissa, ja niissä suositaan luonnonmateriaaleja, kuten pellavaa, puuvillaa ja kasviparkittua nahkaa. Väripaletti on hillitty ja sopii ainakin minun kotiini täydellisesti.

 

 

Löysin Kind for Dogsin jo jokin aika sitten ja olen pitkään ajatellut, että uuteen kotiin meille tulee heiltä pedit ja ruokakupit.

Koirien vanhat pedit olivat hajoamassa käsiin, ja uudessa kodissa myös koirien kupit tulevat olemaan näkyvillä, kun nyt ne ovat katseilta piilossa kaikin puolin epäkuvauksellisessa minikeittiössäni. Haaveilenkin keraamisista harmaista tai vaaleanpunaisista kupeista. Sopisivat yhteen vetimettömien ovien ja sen messinkihanan kanssa, väitän. 

 

 

Olinkin tosi onnellinen, kun saimme Maaritilta Kindin Höyhensaari-pedin. Koirat ottivat sen heti omakseen, kumpikin. Vähän luulen, että meillä on edessä toisen samanlaisen hankinta! Nuo otukset kun ovat toisaalta ylimmät ystävykset, toisaalta aika mustasukkaisia omista jutuistaan. Eli kaksi petiä voisi olla hyvä idea.

Höyhensaari on paitsi kaunis myös käytännöllinen. Yli seitsemän vuoden koirakokemuksella tiedän nimittäin, että pelkkä korea ulkomuoto ei riitä koirien kanssa mihinkään. Pedin on oltava sen värinen, ettei kaikki lika näy, ja se pitää pystyä pesemään helposti. Höyhensaaren päällinen on irrotettava ja konepestävä. 

 

 

Minun koirani ovat melkoisia lellikkejä, mutta kaikilla ei ole asiat yhtä hyvin. Kind for Dogsilla on myynnissä myös kuvan High Paw -kassi. Jokaisesta myydystä kassista lahjoitetaan kaksi euroa Rescueyhdistys Kulkureille

Jos kaipaat uutta pellavakassia, ehkä tämä on se. Samalla teet vähän hyvää, ja jonkun kodittoman koiran elämä paranee.

Ihanaa viikkoa, murmelit.

 

BLOGLOVINFACEBOOKINSTAGRAM

Pages