Ladataan...

Eräänä päivänä löysin itseni linnasta. Kamarini alapuolella oli toinen lähes samanlainen. Siellä nukkui Ranskan kuningas vieraillessaan Château de Touffoussa 1500-luvulla. Minä, samassa tornissa, muutama vuosisata välissä.

Touffou on 1100-luvulla perustettu ja myöhempinä vuosisatoina laajennettu linna Ranskan maaseudulla, Bonnesissa. 1960-luvulla sen osti mainostykooni David Ogilvy. Hän kuoli vuonna 1999, ja nykyisin linnan omistaa hänen leskensä Herta. Joimme viiniä hänen seurassaan. 81-vuotias ja très chic. 

En yritä rehvastella teille hyvällä onnellani tai puuduttaa teitä kertomuksella vanhasta rakennuksesta (sisäistän, että kaikki eivät ole yhtä innoissaan historiasta kuin minä). Tämä kaikki on kuitenkin tärkeää, sillä linna tuli elämääni tyhjästä

Sain kutsun sinne apteekkikosmetiikkabrändi La Roche-Posaylta, jonka tehdas ja terveyskylpylä sijaitsevat muutaman kymmenen kilometrin päässä linnasta. Kutsun päädyin saamaan, koska olen töissä Kauneus & Terveys -lehdessä, ja La Roche-Posay halusi järjestään lehdistömatkan pohjoismaalaisille toimittajille. 

Siellä me sitten iltaisin ohjelman jälkeen istuimme, minä ja kymmenen muuta, satumaisen ranskalaisen linnan illallispöydässä maistelemassa viinejä ja kuuntelemassa tarinoita. 

Päätymiseni linnaan on monen, monen asian summa. Minut johtivat sinne valinnat, jotka olin tehnyt joskus aiemmin, jotkut vuosia sitten. Kuten se, että päätin alkaa toimittajaksi. Tai se, että perustin blogin ja sen tähden osallistuin nelisen vuotta sitten eräisiin juhliin, joiden seurauksena päätin hakea nykyistä työtäni. Ja moni muu valinta ja sattuma näitä ennen ja näiden jälkeen. 

Ja nyt seuraa tärkeä osuus: emme ikinä voi tietää, minne mikäkin elämän tapahtuma lopulta vie. Jos minä löydän yllättäen itseni linnan kamarista, Ranskan kuninkaan yläpuolelta, niin mitä vain voi tapahtua. Ihan yllättäen, yhtään suunnittelematta, lainkaan odottamatta. Itse asiassa juuri niin, odottamatta, kaikki jännittävä yleensä tapahtuu. 

Uskoisitko siis, että elämällä on meille jemmassa ihmeellisiä asioita, jotka tapahtuvat, kun niitä vähiten odottaa? Minä uskon. Olkoon linna todisteena siitä.

 

BLOGLOVINFACEBOOKINSTAGRAM

Ladataan...

Minulta kysellään aina välillä, mistä paikoista erityisesti tykkään Helsingissä. No, ainakin näistä kahviloista (ja monesta muustakin kyllä). 

1. Vanhan Kauppahallin Story. Sieltä saa ihanaa aamiaista, kuten avokadoleipää, tuorepuuroa, inkiväärishottia ja hyvää kahvia. Miljöö on kivan kansainvälinen, koska paikka on täynnä turisteja. Kesällä Storylla on myös terassi, jossa voi istuskella ja katsella Kauppatorille ja lähteviä Ruotsinlaivoja. Vanha Kauppahalli on muutenkin hauska, tykkään tällaisista paikoista, joissa on vähän vanhan maailman tunnelmaa.

 

 

2. Café Strindberg. Tykkään näistä Helsingin vanhoista kahviloista, joissa olen käynyt suunnilleen koko ikäni. Strindberg vaihtoi rakennusta jossain vaiheessa, mutta tässä uudessa on oikeastaan paljon parempi tunnelma kuin siinä vanhassa, joka oli ehkä vähän kolkko. Rakastan näitä marmoripöytiä, lattian marokkolaishenkisiä laattoja ja arvokasta sisustusta. Täällä on pöytiintarjoilu ja lista on aika perinteinen, mutta kivalla tavalla. Naapurissa on toinen klassikko Café Esplanad, missä on parhaat ja suurimmat korvapuustit ja porkkanakakut. 

 

 

3. Roots Helsinki, joka sijaitsee Vaasankadulla, on melkein toinen olohuoneeni. Käyn täällä myös joogassa. Vegaaninen, terveellinen ja ihana. Täältä saa kurkuma- ja punajuurilattea, smoothieita, raakakakkuja ja kulhoruokia. Aamiaistakin on tarjolla ja hyvää kahvia, tietenkin. 

Onko teillä kahvilasuosikkeja? Ja mitä?

 

BLOGLOVINFACEBOOKINSTAGRAM

 

Ladataan...

Olin ennen jokseenkin kiinnostunut siitä, mitä muut ihmiset sattuvat minusta ajattelemaan. En toki ole mitenkään immuuni muiden mielipiteille edelleenkään, mutta välitän niistä koko ajan vähemmän. Ja nyt siis tarkoitan tilanteita, joissa en ole itse käyttäytynyt huonosti tai mogaillut oikeasti siinä mittakaavassa, että olisi syytä pyytää anteeksi. Toisten loukkaaminen ei ole koskaan ok, mutta ihan kaikista muiden asioista ja ajatuksista ei ole pakko välittää. 

Pienissä asioissa olenkin nykyisin suhteellisen taitava viis veisaamaan. Sellaisia pieniä asioita ovat esimerkiksi kysymättä tuputetut neuvot (kuinka rasittavaa on esimerkiksi se, jos joku tulee käymään uudessa kodissasi ja alkaa ensitöikseen kertoa, miten sinun kannattaisi sisustaa), tuntemattomien tyyppien kanssa viestittely ja seuraajien määrä sosiaalisessa mediassa.

En ole ikinä ollut kiinnostunut keräämään valtavaa määrää Facebook-kavereita tai pohtimaan, mitä muut tekevät somessa tai kenen jutuista kannattaisi tykätä ja kenen ei. Neuvo: tykkää niistä, joista oikeasti tykkäät. Ihan tosi yksinkertaista. 

Pahinta on seurata ihmisiä, joista saa pahaa mieltä. En tajua, miksei sellaisia tyyppejä saisi poistaa somesta? Arvaat varmaan, miten itse tässä toimin. Todellakin viis veisaan siitä, mitä joku huonoa fiilistä tuottava ihminen toimistani ajattelee. 

Olen myös hyvin taitava viis veisaamaan siitä, mitä joku ajattelee leffamaustani (15-vuotiaan gootin), hiuksistani (”Älä vain leikkaa ihania pitkiä hiuksiasi”) tai helmojeni pituudesta (okei, se oli vähän paha, kun pomoni tiedusteli, mihin olen jättänyt housut). Samoin olen kehittynyt melko hyväksi välttelemään koiranäyttelyitä, sukujuhlia ja afterworkkeja, jotka koirien yksinhuoltajana tuottavat minulle aina turhan paljon säätämistä. Tästä kaikesta huolimatta en ole joutunut sosiaaliseksi hylkiöksi. 

Mutta vaikka osaan viis veisata paljon paremmin kuin kuvittelinkaan, en ole kovin hyvä tekemään sitä tuntematta syyllisyyttä. Osaan siis pitää pääni ihan hyvin, mutta minun on vaikea olla anteeksipyytelemättä sitä. Se on vähän syvältä, joten olen päättänyt lopettaa turhan syyllistymisen siitä, että tahdon tehdä jotkut asiat tavallani ja olen eri mieltä jonkun kanssa. Ai että miksi ylipäätään kannattaa viis veisata? No siksi, että elämä on silloin kivempaa. Viis veisaaminen on priorisoimista. Se ei siis tarkoita, ettei välittäisi mistään, vaan että kun ei välitä ihan kaikesta, ehtii välittää enemmän oikeasti tärkeistä asioista. 

1. Kun viis veisaat tylsistä asioista, sinulle jää enemmän aikaa kivoille asioille.

2. Kun viis veisaat tylsistä tapahtumista, sinulle jää enemmän aikaa kivoille tapahtumille ja ihmisille.

3. Kun viis veisaat ikävistä ihmisistä, elämäsi vasta kivaksi muuttuukin, kun joku ei jatkuvasti ole lannistamassa.

4. Kun viis veisaat muiden mielipiteistä koskien tyyliäsi sun muuta, et joudu koko ajan muokkaamaan sitä ja voit huoleti pukeutua lappuhaalareihin.

5. Kun viis veisaat asioista, joita pitäisi tehdä, ehdit tehdä enemmän asioita, joita haluat tehdä.

Jos viis veisaaminen kiinnostaa, mutta tuntuu hankalalta, suosittelen lukemaan Sarah Knightin Viis veisaamisen elämänmullistava taika -kirjan. Se on tosi hyvä. Veikkaan myös, että rakkaan Bad Girls Throughout History -muistikirjani naiset olivat aika lahjakkaita viis veisaamisessa.

 

BLOGLOVINFACEBOOKINSTAGRAM

Pages