Nää on Niin Mua!

Annie Mink

 

Kesä on ehdottomasti kirppistelijän parasta aikaa erilaisten puistokirppiksien ja muiden myyntitapahtumien ansiosta. Myöskään nettikirppistely ei ainakaan minulla jää paitsioon kesäisinkään, vaan olen tehnyt monia kivoja vintage ja second hand -löytöjä verkossa viime aikoina. Nettikirppistely onkin yksi mahtavimmista tavoista viettää tämänkin päivän kaltaista kesäistä sadepäivää! Hauskasti nimetystä vintagea ja second handia myyvästä Niin Mua -verkkokaupasta tekemäni löydöt pääsevät nyt tarkempaan esittelyyn, sekä on minulla muutama sananen myös tästä ihanasta uudesta aarreaitasta teille kerrottavana. :)

 

 

Ensimmäisenä Niin Muan laajaa valikoimaa selatessani kävin läpi mekot, niitä etsin ja ostankin eniten vintage-puodeista. Helmallisia ihanuuksia Niin Muasta löytyykin todella hyvin, on eri mittaisia ja mallisia monenlaisissa väreissä ja kuoseissa. Minusta on todella ilahduttavaa, että Niin Muan valikoima koostuu suurimmaksi osaksi kotimaisista vintage-vaatteista. Muutamia ulkomaan vahvistuksia mukana on myös, mutta ne on pyritty valitsemaan sellaisista maista, joissa vaatteiden valmistus on mahdollisimman eettistä. Niin Muassa on tällä hetkellä myynnissä vain naisten vaatteita ja asusteita eri vuosikymmeniltä tähän päivään saakka. Heille voi myös myydä omat tarpeettomat hyväkuntoiset vaateaarteensa, jos ne haluaa pistää kiertoon eteenpäin.

Tämä kaunis punavalkoinen mekko on kotimaisen Muoti-Tuotteen valmistaman Leona-merkin taidonnäyte 60-70-luvulta. Niin Muan sivuilla on kivana lisänä pieni historiakatsaus vaatteen valmistajasta tuotteen yhteydessä. Tästä mekon valmistajasta sivuilla kerrottiin esimerkiksi sen aloittaneen aluksi toimintansa neljällä käytetyllä ompelukoneella 40-luvulla ja Muoti-Tuote oli tehnyt mm. armeijan lumipukuja ennen siirtymistä naisten vaatteiden valmistukseen. Itse rakastan tällaisia pieniä historiapalasia vaatteiden valmistajista ja elämästä, tykkään googlailla ostamieni vintage-vaatteiden taustoja auki, joten on todella mukavaa, että Niin Mua on jo tehnyt pientä taustatyötä puolestani tuotteiden alkuperän kartoittamiseksi.

 

 

Mekko on iästään huolimatta todella hyvässä kunnossa. Kangas on kestävän ja siistin näköinen eikä siinä ole nähtävissä suurempaa kulumaa. Vyössä on ainoastaan hieman käytön jälkiä parin reiän kohdilla, mutta se on vain normaalia. Olen raitojen suuri ystävä ja mekon pystyraidat ovatkin kiva vaihtelu muuten hyvin vaakaraitapainotteisiin mekkoihini. Mekossa on myös kivana lisänä nuo helman maltilliset röyhelölaskokset, oma kontribuutioni tämän kesän röyhelötrendiin vintage-tyyliin. :)

Aika ihanasti mekon kanssa yhteen sopii myös tuo Nevanasta ostamani punainen vintage-laukku ja ruskeat ballerinat! Tässä asussa tulen varmasti viihtymään monet tämän kesän menot. Kauniisti heiluva helma onkin kuin tehty vaikka kesätanssien pyörteisiin...

 

 

 

 

Toinen tuote, jonka valitsin ostoskoriini oli tämä ihanan lämmin ja muhkea villapaita. Kauniin vihreässä paidassa on erittäin hieno palmikkokuviointi ja paita on luultavasti jonkun itse kutoma. Lanka on paksua ja pehmeää, tuntuu ihan lampaanvillalta. Koko tässä villapaidassa on hyvin reilu, juuri täydellinen turvaneule, johon voi vain käpertyä suojaan kylmyyttä. Paita oikein hehkuu lämpöä ja pehmeyttä, se päällä tuntuu kuin olisi hellässä halauksessa. Voin kuvitella, miten tulen asumaan tässä ylisuuressa villapaidassa ensi syksynä ja talvena! Luultavasti käyttöä löytyy kuitenkin jo tänä kesänä sadepäivien vieton merkeissä ja viileinä kesäöinä puistohengailujen lämmittäjänä.

On ihanaa, että villapaita on edelleen hyvässä kunnossa, eikä se ole nukkaantunut pahasti. Kuten muillakin näistä Niin Muasta tehdyistä löydöistäni, myös tällä paidalla on edessään vielä useita käyttövuosia. Pidän todella paljon Niin Muan nettisivuillaan kertomista arvoista ja periaatteista. Heidän tavoitteenaan on edistää kestävän kehityksen mukaista kuluttamista ja tarjota kuluttajille mahdollisuus nauttia muodista ekologisesti. Olen heidän kanssaan samaa mieltä siitä faktasta, että maailmassa on tällä hetkellä jo aivan liikaa vaatteita ja niitä tuotetaan liian paljon maapallon kestävyyden rajoilla. Siksi järkevintä on ostaa vaatteet käytettynä, oma hiilijalanjälki pienenee ja vaatteen elinkaari pitenee. Ekologisuutta Niin Muassa toteutetaan myös käyttämällä tilauksien lähetykseen kierrätettyjä pakkausmateriaaleja. 

 

 

 

Viimeisenä esittelyyn pääsevät nämä tummansiniset culottes-housut, jotka ovat Naisten Pukutehtaan eli NP:n valmistamat. Naisten Pukutehdas on itseasiassa tänäkin päivänä toiminnassa oleva yritys, suunnittelutyö tehdään edelleen Hollolassa, mutta tämän hetkisestä valmistusmaasta en löytänyt vielä tietoa. Nämä housut on kuitenkin Suomessa tehdyt, napakkaa, hyvälaatuista ja siistiä kangasta ajattomalla designilla.

Leveälahkeiset housut ovat olleet viime aikoina todella pinnalla, mutta en ollut vielä löytänyt itselleni sopivia culottes-housuja ennen näitä. En aluksi meinannut ensi vilkaisulla Niin Muan sivuilla edes tajuta näiden olevan housut, sillä tuotekuvassa ne näyttivät aika paljon hameelta. Ja niin ne ihan käytössäkin näyttävätkin todella hamemaisilta, vaikka lahkeet niissä on. Kehitysideana Niin Mualle vinkkaisinkin, että tuotekuvissa olisi joissain tapauksissa hyvä käyttää oikeaa mallia mallinuken sijaan, jotta jotkut tuotteet pystyisi hahmottamaan paremmin. Jonkin verran heillä on oikeita malleja näkynyt mainoksissa ja sosiaalisen median päivityksissä, mutta vaatteita olisi kiva nähdä myös verkkokaupassa enemmän oikeiden ihmisten päällä. Lisäksi myös vaatteiden kokoja on välillä hankala hahmottaa silmämääräisesti nettikauppaa selatessa, kun useat eri koot on kuvattu (luultavasti) saman mallinuken päällä. Katselin nimittäin esimerkiksi hameiden kohdalla aluksi, että suurempia kokoja ei ole myynnissä ollenkaan kun kaikki hameet näyttivät aika saman kokoisilta. Tietenkin sitten tarkemmin katsomalla tuotenimissä lukee kokomerkinnät ja huomaa, että vaatteita on useita eri kokoja, mutta nopeasti vilkaisemalla kaikki näyttävät suurinpiirtein S-kokoisilta. Tässä pieni parannusidea nettikaupan käyttömukavuuden parantamiseksi tulevaan. :) Muuten tuotteissa on kyllä erittäin hyvin ja selkeästi kuvailtu tuotetta tarkkojen mittojen kanssa, mutta kuvista kuitenkin saa aina sen ensisilmäyksen ja hahmottaa tuotteen parhaiten.

 

 

Tähän kesäiseen asuun yhdistin 60-luvun henkisen raitatopin, joka on kuitenkin ihan perus Hennesiä kirppikseltä löydettynä. Käytettynä kirppikseltä on myös löydetty nuo Biancon mukavat ballerinat. Lisäksi hattu auringolta suojaamaan ja tuulisempiin hetkiin Alina Piun kevyt ja monikäyttöinen Nanna-neuletakki, jonka sain itselleni Alina Piun brändilähettilään tehtäväni ansiosta. Tuo neuletakki onkin ollut täydellinen kesäneule, se on valmistettu luomupuuvillasta sekä pellavasta ja on aivan ihanan tuntuinen päällä! On tullut laitettua se päälle tai napattua se mukaan laukkuun varalta varmaan joka viikko tänä kesänä.

Niin Muan nettisivujen käyttö ja kaupasta tilaaminen oli helppoa. Asiakaspalvelu oli myös erittäin nopeaa ja ystävällistä, kun minulle tuli pieni ongelma tilauksen suhteen. Tilausvahvistus ei jostain syystä tullut heti sähköpostiini, mutta auttavaisen asiakaspalvelun avulla sekin ongelma selvisi nopeasti. Ja tilauksen toimituksen nopeus oli yllättävä, vaatteet olivat noudettavissa Postin pakettiautomaatista jo seuraavana päivänä tilaamisesta!

Hintataso Niin Muassa on oikein kohtuullinen. Itse hyödynsin tilaukseen Niin Muan sähköpostituslistan kautta saamani -10% alennuksen ja mekko kustansi sen jälkeen noin 30€, villapaita noin 13€ ja culottesit noin 27€. Suosittelenkin tilaamaan Niin Muan uutiskirjeen sähköpostiin, sekä tietenkin seuraamaan heitä Facebookissa ja Instagramissa. Näin pysyy hyvin perillä uutuuksista sekä saattaa saada välillä pieniä alennuksia tilaukseen. :)

Jään suurella mielenkiinnolla seuraamaan, miten tämä tänä vuonna perustettu vintagen ja second handin verkkokauppa tulee vielä kehittymään ja valloittamaan kaltaisteni sydämet. Erittäin lupaava ja erottuva konsepti, erityisesti plussaa minulta saa Niin Muan eettiset ja ekologiset periaatteet, ihanaa, että valtaosa Niin Muan tuotteista on suomalaista alkuperää. Kaupan arvot ja valikoima on todella minua miellyttävää ja nämä löydöt ihan minun tyylisiäni - "niin mua" kirjaimellisesti. ;)

 

Niin Mua
Second Hand & Vintage

www.niinmua.com

 

 

Kiitos Idalle kuvien ottamisesta!
www.idascozycorner.com

 

 

Onko Niin Mua -verkkokauppa jo teille tuttu? Entä mikä näistä asuista oli eniten mieleen? :)
Kivaa alkanutta viikkoa kaikille!
♥: Annie Mink

 

 

Kommentit

smagardi
astu harhaan

Bongasin Niin muan jokunen aika sitten kaverin fb-päivityksestä ja siitä asti olen vieraillut sivulla suhteellisen säännöllisesti. Vielä ei kuitenkaan ole tullut mitään pakko saada -fiilistä aiheuttavaa tuotetta vastaan, vaikka monia ihanuuksia siellä onkin näkynyt. :)

Annie Mink
Annie Mink

Kiitos kommentista, kiva että olet jo löytänyt Niin Muan nettikaupan. :) Toivottavasti teet sieltä vielä jonkun timanttisen löydön, kuulemma lähiaikoina on tulossa paljon uutuuksia! ;)

Elina U.
Lentoaskeleita

Oi kiitos tästä nettikauppavinkistä! :) Aivan hirmuisen suloisia vaatteita, tosi hyviä löytöjä olet tehnyt. Muutenkin ihanan raikas ja kauniin visuaalinen blogi sinulla, jään seuraamaan! 

Annie Mink
Annie Mink

Voi, kiitos paljon ihanasta kommentista ja tervetuloa seuraamaan! Mukavaa että löysit blogiini. :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.