Ladataan...
Annie Mink

Palataan hetkeksi takaisin viime marraskuun New Yorkin reissuuni ja siellä käymääni second hand -liikkeeseen nimeltä Crossroads. Liike on hieman samantyylinen kuin Suomen Uffit ja Fidat, sillä vaatteet on järjestelty kauppaan selkästi omiin lajeihinsa ja vaatteet ovat rekillä kokojärjestyksessä. Kuitenkaan yrityksellä ei ole samanlaista hyväntekeväisyystarkoitusta, vaan kaupoissa myytävät tuotteet ovat yksityisten ihmisten sinne myymiä vaatteita ja asusteita. Tarjolla on paljon uudenveroisia merkkivaatteita ja tavallisia ketjuliikelöytöjä. Kaikki tuotteet näyttivät aivan uusilta ja liike oli erittäin siisti sekä mukava paikka shoppailla. Hinnat olivat aika samaa luokkaa, mitä Suomessakin valikoidun käytetyn tavaran liikkeissä. Jotkut designer-vaatteet olivat tietenkin aika kalliita, mutta varmasti alle 70% alkuperäisestä hinnasta.

Crossroadsin valikoima oli hyvin nykyaikaista, eikä esimerkiksi vintage-löytöjä ollut paljoakaan. Uskoisin, että tänne kulkeutuu vaatteita tyylikkäiltä kaupunkilaisilta, jotka uusivat vaatekaappinsa aina joka sesongin vaihduttua. Liikkeen asiakaskunta näytti tyylikkäiltä nuorilta aikuisilta. Tiedän muutaman seuraamani newyorkilaisen bloggaajan käyvän Crossroadsin liikkeissä ja heiltä sainkin idean käydä itsekin kurkkaamassa mistä on kyse. Piipahdin Flatiron Buildingin ja Madison Square Parkin läheisyydessä olevassa liikkeessä, mutta Crossroadseja on myös Brooklynissä sekä ympäri Yhdysvaltoja yli kolmessakymmenessä muussa paikassa.

Nycin reissumme oli vain parin päivän mittainen, joten en ehtinyt käymään muilla kirppiksillä. Mielestäni oli kuitenkin erittäin hyvä idea poiketa Crossroadsiin sillä se oli valikoimaltaan laaja ja selkeä. Sekä hyvällä sijainnilla muutaman must see nähtävyyden lähellä. Jos sinulla ei ole aikaa käydä kuin yhdessä second hand -paikassa New Yorkissa, kannattaa ehdottomasti mennä Crossroadsiin!

Ja kyllä sieltäkin tuli yksi tuliainen ostettua, ihanan kreisi paljettihame, jonka toivon mukaan pääsen blogissani vielä jossain vaiheessa tarkemmin esittelemään. Kassalla tapahtui myös hauska törmääminen, sillä myyjän nimikyltissä luki tuttu nimi Anni! Oli pakko kysyä tältä uudelta kaimaltani sattuuko hän tietämään nimensä olevan aika suosittu Suomessa, ajattelin jo hänellä olevan suomalaisia sukujuuria... Mutta hän oli aivan tietämätön nimensä suomalaisuudesta ja oli yllättynyt törmätessään kaimaansa, ei ollut kuulemma vielä koskaan kuullut kenenkään muun olevan nimeltään Anni. :D Hänen vanhempansa olivat vain päättäneet lisätä tuttuun Ann-nimeen vielä yhden kirjaimen ja näin hän oli saanut persoonallisen nimen amerikkalaiseksi. Tällaiset kohtaamiset ovat aina niin hauskoja ja nyt muistelenkin Amerikan kaimaani Crossroadsista ostamani paljettihameen säihkyessä :)

Crossroads New York

24 W. 26th St.

New York, NY 10010

http://crossroadstrading.com/

Ladataan...
Annie Mink

Ihana Vintage Garden on tullut pop up -vierailulle toiseen ihanaan puotiin, Design Boulevardiin, tänä viikonloppuna! Kävin tänään ihastelemassa toinen toistaan kauniimpia vintage-koruja ja nappailin muutamia kuvia kauniisti laitetusta liikkeestä. Vintage-aarteet oli aseteltu Design Boulevardin modernin skandinaavisen designin sekaan oikein onnistuneesti. Liikkeestä löytyy viidakkoteemainen nurkkaus ja toinen hieman enemmän aasialaishenkinen piste Vintage Gardenin koruille. Tapahtuma on nimetty ihanan keväisesti Kukkivaksi pop upiksi ja kauniita kukkasia on myös tuotu putiikkia koristamaan. Tunnelma Design Boulevardilla olikin ihanan keväinen ikkunoista tulvivan auringon valon, kukkien ja kauniiden korujen ansiosta!

Minunlaiseni herkkusuun iloksi pop upissa tarjoillaan myös ihania herkkuja! Toinen erittäin kiva yllätys on pieni kukkasipuli, joka asiakkaalle annetaan kotiinviemiseksi. Laitoin omani heti kotona lasipurkkiin ja jännityksellä odotan, minkälainen kukkanen sieltä tulee kasvamaan. Kukkasipulin mukana tuli myös ohjeet kilpailusta, jonka Design Boulevard ja Vintage Garden järjestävät asiakkailleen! Kilpailun ideana on kuvata Instagramiin kuva, jossa esiintyy kukka ja Design Boulevardista tai Vintage Gardenista hankittu löytö. Kuvaan tulee merkitä #DBVGKUKKIVAPOPUP ja @designboulevardtampere sekä @vintagegarden tai kuvan voi myös lähettää heille Facebookissa. Kilpailuun voi osallistua kolmella eri kuvalla 10.5.16 saakka. Palkinto on aivan mahtava, nimittäin 50€ lahjakortti toukokuussa järjestettävään Designtoriin Vintage Gardenin tai Design Boulevardin pöytään! Kannattaa siis ehdottomasti piipahtaa Kukkivassa pop upissa Design Boulevardilla ihastelemassa Vintage Gardenin aarteita ja osallistua mukaan arvontaan :)

DB & VG Kukkiva Pop up
Hatanpään valtatie 6
Pe 18.3. klo 11-19
La 19.3. klo 10-16

Facebook -tapahtuman sivut

Ladataan...
Annie Mink

Keltainen on väri, johon olen pikkuhiljaa ihastunut pukeutumisessa kovasti. Harvemmin ehkä ajattelee näin kirkkaan ja huomiota herättävän värin käyvän hyvin yhteen muiden värien kanssa, mutta olen toista mieltä. Kirkkaat värit toimivat hyvin yhdessä ja mielestäni keltainen käy myös hyvin esimerkiksi sinisen, vihreän, violetin ja punaisen kanssa. Mustavalkoiseen kokonaisuuteen keltaisen yhdistää kuitenkin helpoiten ja se tuntuu varmalta ratkaisulta. Monokromaattinen asu piristyy ja muuttuu aivan toisenlaiseksi kun siihen lisää vähän keltaista väriä. Tämäkin asu olisi ollut aivan eri maailmasta, jos olisinkin laittanut mustan poolon tuon keltaisen sijaan. Nyt asussa on mielestäni sopivasti leikkisyyttä ja värikkyyttä klassisessa kokonaisuudessa :)

baskeri tuliainen Pariisista, keltainen poolo vintage, hame vintage (Forget-Me-Not), laukku Primark, kengät Bianco

Löysin tuon ihanan mustavalkoisen kynähameen lempipuodistani Forget-Me-Notista ja en voisi olla siihen tyytyväisempi. Minun on hieman hankala löytää sopivia kynähameita, sillä lantioni ja vyötäröni ovat toistensa ääripäät. Yleensä jos hame on sopiva naiselliseen lantiooni, jää hameen yläosa aivan liian väljäksi kapean vyötäröni vuoksi ja toisin päin. Tämä hame oli kuitenkin juuri kuin minulle tehty, sillä se sopi täydellisesti joka suunnasta!

Heti hametta ostaessani haaveilin sen yhdistämistä johonkin värikkääseen yläosaan ja kotona muistinkin tämän ihanan pooloni suoraan 70-luvulta. Se on äitini vanha ja olen itse asiassa käyttänyt paitaa jo lapsena. Poolo on edelleen priimakunnossa lukuisista käyttökerroista huolimatta, tätä rakastan vanhoissa vaatteissa niin paljon!

Kuvat: Ida Tokola

Löytyykö teidän vaatekaapistanne jotain keltaista? :) Painakaa sydäntä jos asu ja postaus miellyttivät! Ihanaa aurinkoista viikkoa kaikille!

Pages