Ladataan...
Annie Mink

Kesän lämpimimmät päivät ovat käsillä, joten minä ajattelin esitellä teille villasukkia ja muita viimeisimpiä neulomuksiani... Noh, auringon lämmöstä huolimatta puikot ja langat ovat olleet ahkerasti käsillä myös kesällä, joten viileämpiä iltoja varten minua odottelee jo useampi lämmittävä kaveri. Olen myös saanut aikaiseksi jotain vähän kesäisempääkin, mutta ne odottelevat vielä viimeistelyä. Käsityöpostauksia on siis tulossa vielä mahdollisesti lähiaikoina lisää!

Opin vihdoin neulomaan palmikoita viime vuonna ja koinkin pienen innostuksen niistä. Tällä hetkellä haluaisin koristella kaikki neulomukset palmikoin ja uusien palmikoiden opettelu kiinnostaa myös. Ehkä saan vielä tehtyä omin käsin jonkin kauniin vaalean palmikkopaidankin! Aloitin kuitenkin helpommilla töillä ja niistä yksi esimerkki on tämä kaulaliina. Välillä huivien tekeminen tympäisee, sillä sehän on oikeastaan samaa hommaa koko matka. Vaihtelua ei paljon tule ja työ tuntuu loputtomalta, mutta toisaalta kaulahuivin neulominen on juuri sopivaa hommaa silloin, kun ei jaksa keskittyä mihinkään haastavaan. Täydellistä kutomista esimerkiksi sarjojen katselun seuraksi, silloin huivi valmistuu melkein itsestään! Lankana minulla tässä huivissa oli Novitan Kaikua.

Ja lisää palmikoita, tässä tapauksessa mukavien perusvillasukkien muodossa. Minulla on yksi paha tapa villasukkien kohdalla. Nimittäin ensimmäisen sukan valmistuessa en millään jaksaisi aloittaa toista! Jotenkin tuntuu niin tylsältä alkaa tehdä toista samanlaista kun on juuri saanut yhden valmiiksi. Tässäkin tapauksessa ensimmäinen sukka sai odottaa pariaan useamman kuukauden, sillä aloin tekemään jotain muuta vaihtelun vuoksi. Ei yhdellä sukalla kuitenkaan mitään tee ja vihdoin alkukesästä sain sukkaprojektin valmiiksi. Ja onneksi sain, sillä näistä tuli todella ihanat, tämän hetkiset lempisukkani! Käytin Novitan perinteistä sukkalankaa eli Seitsemää veljestä näihinkin sukkiin.

Sitten pari pientä muutaman illan hommaa. Taisin ehkä tehdä juurikin tämän pipon noiden villasukkien välissä, jos oikein muistan. Halusin vaaleanpunaiselle huivilleni parin ja löysin Lankakauppa Kerästä tätä kaunista Isagerin Alpaca 2 lankaa, jossa on puolet alpakkaa ja puolet villaa. Tein pipolle vielä tupsun jostain vanhasta jämälangasta ja siitä tuli aika iso, mutta tulipahan aika veikeän näköinen pipa!

Tein jouluna lahjaksi kavereilleni turbaanimaisia neulepantoja ja Rooman matkalla neuloin lennoilla ja busseissa tällaisen myös itselleni. Pantoja olenkin tehnyt useampia eri malleissa ja väreissä, sillä ne ovat käteviä matkalla tehtäviä pieniä neuleita. Kutsun pantoja myös välipala-neuleiksi, sillä niitä on joskus kiva tehdä isompien töiden välissä pienenä virkistyksenä. Tämän harmaan pannan neuloin Novitan Naavasta.

Sellaisia tekeleitä minun puikoillani on valmistunut viime aikoina! Huomaa kyllä, että kesällä tulee tartuttua lankoihin hieman harvemmin kuin syksyllä ja talvella, mutta ei kuitenkaan malta olla täysin tekemättä mitään. Nautin täysin näistä lämpimistä ja valoisista päivistä ja olenkin esimerkiksi virkannut puistossa samalla kun olen ottanut aurinkoa. Mutta kuitenkin - syksyn pimenevät illat, hyvä elokuva, teetä, suklaata ja hyvää seuraa sekä puikkojen kilke taustalla - odottelen jo niitäkin hetkiä kovasti!

Onko teillä muilla jäänyt käsityöt tauolle kesällä vai viuhuvatko puikot myös lämpimillä keleillä? :)

Ladataan...
Annie Mink

Ostin viime vuoden loppupuolella nämä mustat liehuvat kreppipintaiset ja hieman hulvattomat housut Uffilta eräitä naamiaisia varten. Ajattelin, että housut jäävät varmaan vain kotikäyttöön naamiaisjuhlien jälkeen, mutta mitä vielä. Nämähän ovat ihan loistavat kesähousut! Ehkä talven vakavuudessa näitä housuja ei voinut nähdä muussa kuin kepeässä juhlahulluttelussa, mutta taas kesän tullen ainakin oma pukeutumiseni vaihtuu vähän rennommaksi ja kokeilevammaksi. Mitä väliä, jos housut ovat vähän hullunkuriset, kun ne ovat ihanan ilmavat ja mukavat päällä auringon lämmittäessä kaupungin tiet pehmeiksi ja talojen seinät hehkuvat lämpöä vielä pitkälle yöhön.

hattu H&M, aurinkolasit Ray-Ban Laramie, toppi Asos, housut vintage, laukku vintage, sandaalit Vagabond

Nämä housut ovat myös jälleen yksi mainioista helleasuista kaltaiselleni kalpealle ja auringossa vain punehtuvalle talvi-ihoiselle lumiprinsessalle. Ei tarvitse pelätä palamista, mutta ei myöskään ole huolta läkähtymisestä. Housujen kangas on todella ohutta ja iholla miellyttävän tuntuista satiinimaista kangasta. Ne näyttävät välillä melkein hameelta, mutta lahkeiden ansiosta housut toimivat vielä hameita paremmin esimerkiksi puistohengailussa! Olen yleensä välttänyt kokomustaa kesäisin, sillä se korostaa kalpeuttani entisestään, mutta kuten jo aiemmin mainitsin, kesällä voi ottaa vähän rennosti myös pukeutumisen suhteen. 

Hieman rennommin olen myös ottanut tämän blogin suhteen, pahoittelen ettei postauksia ole tullut niin paljoa nyt heinäkuussa. Aloitin uuden työn, joten se ja viikonloppuiset hääkuvauskeikat ovat pitäneet kiireisenä. Kerron teille vielä lisää uudesta ihanasta työpaikastani myöhemmin, nyt ei ehdi, sillä täytyy taas rientää sorvin ääreen!  Nähdään! ♥

 

Ladataan...
Annie Mink

En voinut tänäkään vuonna jättää menemättä ihanaan Suvi-Vintage -tapahtumaan. On ihanaa, että Tampereella järjestetään pari kertaa vuodessa näitä vintageen keskittyviä tapahtumia, ja ne tuntuvat olevan aika suosittuja! Tälläkin kertaa Tallipihalla näytti olevan väkeä mukavasti ja tapahtuma oli hyvin järjestetty. Myyjiä oli useita ja valikoiman runsautta sai ihastella tovin jos toisenkin. Katselimme myös lavan tapahtumia ja kävimme piipahtamassa Tallipihan puodeissa. Täytyisikin muistaa käydä Tallipihalla useammin, se on kuitenkin niin lähellä keskustaa rauhallisesta sijainnistaan huolimatta!

Napsin taas tapahtumasta paljon fiiliskuvia, mutta Ida kuvasi myös ihanan videon Suvi-Vintagen tunnelmista. :) Käykää toki kurkkaamassa, videon muodossa pääsee jotenkin paremmin mukaan tapahtuman meininkiin kuin pelkkiä kuvia katsoessa! Muistakaa myös peukuttaa videota Youtubessa, jos tykkäsitte siitä. :)

huivi vintage (Fida), raitapaita second hand (COS), hame vintage (Uff), laukku vintage, kengät Vagabond

Video ja asukuvat Ida Tokola

Pages