Ladataan...
Annie Mink

 

Viime syksynä Arelan kivijalkaliike lopetti Tampereella, mutta silloin sulkemisen yhteydessä luvattiin, että kotikaupunki Tamperetta ei kuitenkaan unohdeta. Vaikka Arelan ainoa myymälä sijaitseekin tällä hetkellä Helsingissä, on Arelan toimintaa edelleen vahvasti Tampereellakin, verkkokauppaostoksia voi esimerkiksi noutaa vanhan liiketilan yläkerrasta Maija Arelan työhuoneelta sovittaessa. Myöskin Arelaa tullaan näkemään erilaisissa tapahtumissa sekä pop upeissa ja tällä viikolla onkin pidetty Arelan ensimmäistä Tampereen pop up -puotia Hallituskadulla Sokoksen läheisyydessä. Ihanasti sisustetussa liiketilassa on esillä tämän kevään uutuksia kauniissa väriloistossa, sekä perusmallistoon kuuluvia helmiä. Lisäksi Vaatevallankumousviikon kunniaksi puodissa on myös erikseen tarjolla rekillinen huollettuja Arelan second hand -neuleita ja kierrätyskashmirista valmistettuja tuotteita.

Kävin itse tänään piipahtamassa pop upissa ja en voinut olla ottamatta kuvia kauniisti laitetusta puodista. Ja tietysti Arelan tuotteita oli taas mukavaa hypistellä ja ihastella livenä, olenkin tykkäillyt tämän uuden malliston kauniista kuvista, jotka on otettu taiteilija Kirsti Tuokon maalausten kanssa. Ja kauniita ovat myös malliston vaatteet, nuo persikkaiset ja pastelliset värit näyttävät todella herkullisilta!

Pop up on auki vielä huomisen klo 10-16 ja puodilla on silloin myös vapputarjoilua. Kannattaa ehdottamasti käydä ihastelemassa ihania vaatteita ja moikkaamassa Arelan suunnittelijoita sekä kippistellä vappujuomia :)

 

 

Arela pop up Tampere 24.-29.4.
Hallituskatu 9
Ma-Pe 10-18, La 10-16
www.arelastudio.com/pop-up

 

 

Ihanaa viikonloppua ja iloista vappua!
♥: Annie Mink

 

Ladataan...
Annie Mink

 

Minun täytyy varmaan pian tehdä päivitetty nettikirppislistaus, sillä olen jälleen bongannut uusia kiinnostavia vintagea ja second handia myyviä verkkokauppoja useammankin... Yksi näistä uusista tuttavuuksista pääsee kuitenkin jo nyt esittelyyn, sillä ihastuin tähän suloiseen kauppaan heti!

Löysin kyseisen yrityksen vähän hassusti etsiessäni Google Mapsista ihan toista paikkaa. Hassua todellakin, sillä kyseessähän on verkkokauppa! Karttaa selatessani huomasin siis nimen Nevana Second Hand ja pikaisen googlailun jälkeen minulle selvisi kyseessä olevan second hand -verkkokauppa, jonka noutopiste olikin kartan ilmoittamassa paikassa. Melkein jo luulin, että Tampereelle oli tullut uusi kivijalkaliike, mutta nettikauppa noutomahdollisuudella on melkein yhtä hyvä! Varsinkin kun Nevanan sivusto on niin selkeä ja mukavasti toteutettu. Selailin nettikauppaa täysin haltioissani, sillä Nevanan valikoima oli täyttä timanttia! Toinen toistaan ihanampia löytöjä ja kaikki tuotteet hyvin selkeästi kuvattuna ja kuvailtuna tarkkojen mittojen kanssa. Tuotteet on ehdottomasti hyvällä maulla valittu, sillä lähes jokainen miellyttää ainakin minun tyylisilmääni täysin. Sivustolla ensi kertaa vieraillessani taisinkin avata useamman kymmenen tuotetta selaimen välilehtiin talteen, sillä potentiaalisia vaihtoehtoja ostoskoriin klikattavaksi oli todella reilusti... Näistä napsuttelin kuitenkin vain kaksi ihanuutta tilaukseen, ihanan punaisen vintage-laukun ja ruskeat nahkaiset ballerinat, joita olenkin etsinyt jo jonkin aikaa.  

Nevanasta tilatessa tuotteen toimitustavaksi voi tosiaan valita myös noudon, jolloin tilauksen saa hakea itselleen sopimuksen mukaan Nevanan "varastolta" eli verkkokauppaa pyörittävän Lotta Nevanperän luota Hämeenpuiston kupeesta. Itse tamperelaisena valitsin totta kai noudon postituskulut säästääkseni ja laitoin Lotalle viestiä sopiaksemme ajan tapaamiselle. Sähköpostitellessamme selvisi, että meillä saattaisi olla aika paljon yhteistä vintage- ja kirppisharrastuksen tiimoilta ja noudon yhteydessä jäinkin sitten pidemmäksi toviksi juttelemaan Lotan kanssa hänen kauniiseen kirppisaartein sisustettuun asuntoonsa. Aika vierähti kuin siivillä, kun pääsi juttelemaan samoista asioista kiinnostuneen ja rakkaudella työhönsä suhtautuvan ihmisen kanssa.

 

 

Minua kiinnosti kovasti tarina Nevanan takana, miten tämä ihanalta vaikuttava second hand -verkkokauppa oli oikein syntynyt? Ja koska ihmisten tarinat herättävät aina kiinnostukseni, kyselin myös hieman Lotan omasta taustasta lisää juttutuokiossamme. Lotta on ammatiltaan kuvataiteilija ja hän tekeekin taidetta ja kuvitustöitä Nevanan ohella. Hän kertoikin kauniisti, miten molemmat ammattinsa, kuvataiteilija ja vintage & second hand -yrittäjyys, ovat omalla tavallaan toisiaan tukevia kutsumuksia. Lotan mielestä pukeutuminen ja muoti ovat kuvataiteen lailla luova ja inspiroiva visuaalinen prosessi ja yksi itseilmaisun keino, olen tästä erittäin samaa mieltä. Pukeutumisvalinnoillaan ihminen voi ilmaista itseään todella luonnollisella tavalla ja ainakin minulla pukeutuminen on vahva itseilmaisun keino, kuten taide kaikilla eri toteuttamistavoillaan ja muodoillaan on.

Ekologiset elämänarvot omaava Lotta on ollut kiinnostunut vanhoista tavaroista ja vaatteista hyvin nuoresta asti ja on kierrellyt kirppareita ahkerasti useita vuosia. Ajatus omasta vintageen ja second handiin keskittyvästä kaupasta oli jo kytenyt mielessä useita vuosia, ennen kuin Nevana viime vuonna perustettiin. Lotta kertoi, kuinka hän oli ostanut kirpputoreilta vaatteita ja asusteita jo vuosien ajan oma tuleva, tässä vaiheessa vasta haaveissa oleva yritys mielessä. Jotkut löydöt olivat vain olleet liian ihania ohitettavaksi ja ne Lotta säilöi odottamaan oikeaa hetkeä kaupan perustamista varten, "ehkä sitten jonakin päivänä" -mentaliteetilla. Kun ajatus oli hautunut tarpeeksi, tarvittava taustatyö tehty ja aarrevarasto kerrytetty sopivaksi, Nevana Second Hand perustettiin vuoden 2016 alkupuolella.

 

 

Nevanan valikoima koostuu Lotan tarkalla maulla valituista löydöistä, pääpaino on naisten vaatteissa ja asusteissa, mutta myös sisustusesineitä sekä miesten ja lasten tuotteita valikoimasta löytyy valittu osio. Voin suositella varsinkin Nevanan laukkuvalikoimaa, joka on todella laaja ja monipuolinen! Tuotteet ovat pääasiassa vintagea, mutta myös uudempia laadukkaita aarteita on nettikauppaan harkitusti valittu. Kaikki tuotteet on siistitty ja tarkastettu hyväkuntoisiksi ennen myyntiä. Omat ostokseni olivat kyllä todella priimakuntoisia, kengät olivat käyttämättömän oloiset ja laukku oli siisti ja hajuton. Tiedättehän, kun joskus vintage-laukkuihin on saattanut jäädä hieman tunkkainen tuoksu, joka tekee laukun yleisvaikutelmasta vähän nuhjuisen. Tässä somassa punaisessa sitä ei kuitenkaan kiusana ollut ja laukku olikin heti valmis käyttöön. Mielestäni on tärkeää, että käytetyt tuotteet ovat huolella uutta kotia varten tarkastettu ja tarvittaessa siistitty tai kunnostettu. Se tekee tuotteesta paljon houkuttelevamman ja näin negatiiviset ennakkoluulot käytettyihin tavaroihin hälvenevät. Nevanan tavoite onkin lisätä positiivisia mielikuvia second hand -tuotteita kohden ja kannustaa kulutustottumuksia enemmän kestävän kehityksen mukaisiksi. Lisäksi kaikki Nevanan tuotteet pakataan ekologisesti kierrätettyihin ja ympäristöystävällisiin materiaaleihin. Lotta kertoi käyttävänsä esimerkiksi tutusta kenkäkaupasta ylimääräiseksi jääneitä kenkälaatikoita tuotteiden postitukseen. Esimerkillinen win-win -tilanne kahden yrittäjän välillä, kun toisen roska on toiselle tarpeellinen pakkausmateriaali.

 

 

Kuten tästä tekstistä on ehkä voinut huomata, suosittelen Nevanaa erittäin lämpimästi. ♥ Kannattaa todellakin käydä kurkkaamassa Nevanan valikoimaa ja laittaa puoti seurantaan, uusia tuotteita lisätään kauppaan vähän väliä! Valikoima Nevanassa on vertaansa vailla ja yrittäjä Nevanan takana aito ja valloittava persoona. Nevanan arvomaailma ja toiminta on lähellä sydäntäni, juuri tällaista yrittäjyyttä minä tuen mielelläni. :)

 

Nevana Second Hand
www.nevana.fi
Nevana Facebookissa
 

 

 

♥: Annie Mink

 

Ladataan...
Annie Mink

 

Viime viikonloppuna vietettiin luonnonkosmetiikan ystävien onnenpäiviä, sillä Helsingin Messukeskuksen Talvipuutarhassa järjestettiin jälleen ihanat Luonnonkaunis-messut Pro Luonnonkosmetiikka ry:n toimesta.. Olin itse paikalla lauantaina ja tämä oli minulle ensimmäinen kerta kyseisillä messuilla, vaikka olenkin muinakin vuosina halunnut päästä mukaan. Aiempina vuosina minulle on sattunut muita menoja juuri tälle viikonlopulle ja tänäkin vuonna piti tehdä hieman kompromisseja, jotta pystyin viimein lähtemään messuille. Hassua, että minulla aina sattuu jotain päällekkäistä tämän viikonlopun kanssa, mutta olen todella onnellinen, että sain järjestettyä menoni ja pääsin kokemaan Luonnonkaunis-messut hyvässä seurassa siskoni ja ystävämme Idan kanssa. :)

Tapahtuma oli täynnä toinen toistaan ihanimpia näytteilleasettajia luonnonkosmetiikan parista! Messuille oli valittu vain sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, joten kaikkia tuotteita pystyi ihastelemaan ilman sertifikaattien etsimistä ja syynäystä. Oli myös kiva päästä tutustumaan fyysisesti tuotteisiin, joita on tullut tutkittua vain verkkokaupoissa, sekä tietenkin löytämään uusia tuttavuuksia. Kävimme myös kuuntelemassa ihanan Katja Kokon luennon ihonhoidosta ja siitä, miten lähestulkoon kaikki elämässämme vaikuttaa ihomme kuntoon. Kannattaa käydä lukemassa Katjan blogista tiivistelmä tästä luennosta, jos ette olleet sitä kuulemassa. :) Todella ihanaa, että Katja koosti luennon pääpiirteet vielä ylös blogiin, itsekin kävin vielä lukemassa postauksen muistin virkistämiseksi, sillä en huomannut ottaa muistiinpanovälineitä luennolle. Ja onpa tuossa jutussa paljon sellaisia asioita, joita on hyvä käydä myöhemmin tarkistamassa, jos jotkut seikat pääsevät unohtumaan. :)

 

 

Messujen tapahtumapaikka Messukeskuksen Talvipuutarhassa oli kyllä aivan täydellinen luonnonkosmetiikan tapahtumalle! Tilat olivat sopivan avarat, mutta eivät liian hallimaiset, ja lasikaton ansiosta paikka kylpi kauniissa luonnonvalossa. Näytteilleasettajien pisteet olivat myös oikein kauniisti laitettu, mielestäni kaunein piste oli ehdottomasti Mia Höytön upea ilmapalloseinällä varustettu päätypaikka. Tuli niistä palloista otettua useampikin kuva ja oli tietenkin pakko vielä itsekin pällistellä ilmapallojen kanssa ihanan Nouki-mekkoni kanssa, josta on tulossa parempi esittely myöhemmin. ;)

Luonnonkaunis-messut olivat siis kaikin puolin varsin onnistuneet ja hyvin järjestetyt! Omat ostokseni jäivät aika maltillisiksi, sillä tilasin pari kuukautta sitten Hyvinvoinnin Tavaratalosta alennusmyynneistä sen verran paljon täydennystä varastoihin, että ostoslistani oli aika lyhyt. Minulle messut olivatkin enemmän tutustumista uusiin tuotteisiin ja niiden tallentamista muistiin tulevaa varten. :) Muutaman jutun kuitenkin ostin ja voisin ne vielä esitellä!

 

 

Hampaiden valkaisu luonnollisesti kookoksen kuoresta valmistetulla aktiivihiilellä on kiinnostanut minua siitä asti, kun näin ensimmäisiä tällaisia purnukoita sosiaalisessa mediassa. Omat hampaani eivät kuitenkaan ole kovin keltaiset, eivätkä ne nyt varsinaisesti valkaisua kaipaa, mutta eivät ne aivan vitivalkoisetkaan tietenkään ole. Tuote oli messuilla erittäin edulliseen hintaan tarjolla, muistaakseni 12,60€, eli lähes puolet halvemmalla mitä normaalisti, joten oli pakko ostaa tämä musta purnukka ihan testausmielessä! Innolla ja uteliaisuudella odotan, miten tuo hiili hampaitani vaalentaa ja tuleeko hymyyni selvää muutosta. Se jääköön nähtäväksi. :)

 

 

Zao oli se merkki, johon tutustumista odotin messuilla eniten. Kyseessä on ammattilaiskäyttöön suunniteltu meikkisarja, jolla on sekä luonnonkosmetiikan sertifikaatit että myös eläinkokeettomuuden takaava Leaping Bunny -merkki. Tuotteet ovat vielä tämän lisäksi suurimmaksi osin vegaanisia, ympäristöystävällisesti pakattuja sekä uusiotäytettäviä. Koska Zao on ammattimeikkisarja, ei sitä ole myynnissä tavallisille kuluttajille kovinkaan monessa paikassa. Olen jo useamman kerran miettinyt Zao-tuotteiden tilaamista nettikaupoista, mutta värikosmetiikan kanssa haluaisi kuitenkin ensiksi iholle kokeilemalla löytää oikeat sävyt ennen ostoa. Onneksi Zao oli mukana Luonnonkaunis-messuilla ja vietinkin hyvän tovin tutkiessa heidän valikoimaansa, sillä kaikki tuotteet olivat -20% alennuksessa. :)

Minulla oli ostoslistalla uusi rajausväri sekä ripsari, ja toinen näistä lähtikin sitten messuilta mukaan. Ripsivärin ostoa jäin vielä odottelemaan, sillä juttelin aiheesta Zaon edustajan kanssa ja hän kertoi  Zaolta olevan tulossa luonnollinen vedenkestävä ripsiväri ehkä jo tänä vuonna! Ihan huikeaa, toivottavasti tuote on hyvä, sillä vedenkestävyyttä olen luonnollisissa ripsareissa monen muun tavoin kaivannut. Mielenkiinnolla myös odotan, miten he aikovat sen toteuttaa, sillä käsittääkseni vielä yhdelläkään luonnonkosmetiikkabrändillä ei ole vedenkestävyyttä ripsiväreissään? Toivotaan, että tuotteesta tulee hyvä ja että sitä pääsisi jo pian testaamaan! :) Tuo eyeliner ainakin vaikuttaa lupaavalta ja hyvin kestävältä, joten ehkä se ripsivärikin on mahdollinen. ;) En vielä ole päässyt testaamaan uutta rajausväriä kunnolla arkimeikissäni, mutta ainakin messuilla käteen tehdyt testiviivat pysyivät hyvin iholla. Voin raportoida tarkemmat fiilikset tuotteesta sitten kun se pääsee kunnolla käyttöön!

 

 

Viimeisenä onkin vuorossa tuote, jonka löytämistä olen odottanut. Monen monta kertaa suihkussa käynnin jälkeen olen tuskaillut tavallisella iholle levitettävällä vartalovoiteella läträtessäni toimenpiteen hitautta ja hankaluutta. Tämä Naturativin suihkutettava kosteusvoide taitaa olla vastaus ongelmaani, ainakin se ensimmäisellä käyttökerralla tuntui todella helposti levitettävältä ja tuote imeytyi nopeasti ihooni. Vähän niin kuin suihkutettavien aurinkosuojien levitysmekanismi kosteusvoiteessa! Voide on aika ohutta, mutta ainakin minun ihoni, joka ei ole kovin kuivuuteen taipuva, kosteutui hyvin. Tuoksu on hyvin sitruunainen ja kirpeä, mutta mielestäni oikein hyvä ja raikas, sillä tykkään sitruksisista ja pirteistä tuoksuista. Karpalo tuoksuu myös, mutta sitruuna on mielestäni ehkä hieman dominoivampi tuoksu. Karpalo ja sitruuna ovat kyllä yllättävän hyvä yhdistelmä! Luulisi tuon tuoksun ainakin piristävän aamuisin suihkun jälkeen ja herättävän kunnolla uuteen päivään. :) Tämäkin tuote oli nyt messuilla varsin edulliseen hintaan, vain 5€, kun normaalisti näyttäisi olevan 15 euron luokkaa.

 

Sellaiset tunnelmat Luonnonkaunis-messuista minulle jäi. Hyviä löytöjä ja uusiin kiinnostaviin tuotteisiin tutustumista, sekä uuden tiedon saamista ja luonnonkosmetiikasta inspiroitumista. :) Voi kuin olisi tällaisia tapahtumia useamminkin! Ihana kyllä huomata, miten luonnonkosmetiikka on herättänyt yhä useamman kiinnostuksen ja hyviä tuotteita tulee markkinoille jatkuvasti. Jospa joskus tulevaisuudessa synteettisesti valmistettua kemikaalien täyttämää kosmetiikkaa ei enää edes tehtäisi. Ainakin minussa herää tällaisia paremman tulevaisuuden haaveita Luonnonkaunis-messujen kaltaisten onnistuneiden tapahtumien jälkeen, ikuinen haaveilija kun olen. :)

 

 

Kaunista pääsiäistä!
♥: Annie Mink

 

 

Pages