Järki hoi, älä jätä!

Eduskunta äänesti tänään ulkoministeri Timo Soinin luottamuksesta johtuen hänen selkeään myönteisyyteensä abortinvastaiseen toimintaan. Soini on ollut varsin avoimesti sitä mieltä, että abortti on väärin ja pitäisi kieltää lailla. Suomen perustuslaki kuitenkin sallii abortin ja ainakin omasta näkökulmastani asia on niin, että jos Soini vastustaa aborttia, hän vastustaa myös perustuslakia.

Eduskunta äänesti niin, että Soini nauttii luottamusta ja näin ollen jatkaa ulkoministerinä. Se on mielestäni jotain ihan käsittämätöntä. Vuonna 2018 Suomen ulkoministerinä toimii henkilö, joka vastustaa avoimesti aborttia. Laittomiin abortteihin kuolee vuosittain 47 000 naista maailmassa mm. salassa huonosti tehtyjen aborttien myötä. Naisella kuuluu olla oikeus omaan kehoonsa. Piste. 

Ulkoministerin palli on huojunut vähemmästäkin. Kaikki varmasti muistavat Ilkka Kanervan lähettämät puutarhanhoitoa koskevat tekstiviestit Johanna Tukiaiselle. Tekstiviestit olivat riittävä syy siihen, että Kanerva ei voinut enää toimia ulkoministerinä. Ei, vaikka hän oli suoriutunut siihen asti tehtävästään mainiosti. Soinikin varmasti on hoitanut ulkoministerin töitään ihan kunniallisesti, toki en mitään merkittävää kehumista ole havainnut. 

Nyt taidettiin kuitenkin äänestää Soinin epäluottamuksen sijaan sitä vastaan, ettei nykyinen hallitus kaatuisi. Keskustalla ja Kokoomuksella on leikkaustalkoot niin pahasti kesken, että hallituksen kaatuminen sotkisi hiekkalaatikon pahemman kerran. Siitä huolimatta, olisin toivonut edes naisilta ääniä Soinia vastaan. Ihan vaan naisten oikeuksien takia, miettimättä oman puolueen linjaa ja hallituksen kaatumista. Joskus täytyy tehdä ikäviäkin päätöksiä kovalla hinnalla. Tai ei ihmisoikeuksien puolustaminen kyllä ole ikävä asia, pikemminkin pitäisi olla itsestäänselvyys. Mutta tässä taisi olla puoluejohtajien sana takana. Moni, etenkin nainen jätti äänestämättä kokonaan, kun eivät varmaan uskaltaneet ilmaista mielipidettään tai se olisi rikkonut puolueen linjaa. 

Jostain syystä Halosen presidenttikauden jälkeen on ollut kovin miesvaltaista koko politiikka. Ja nämä miehet eivät ole omilla päätöksillään ja visioillaan ajaneet tasa-arvoista yhteiskuntaa. Toivottavasti saadaan uuteen hallitukseen uusia, rohkeita IHMISIÄ. Naisia ja miehiä. 

womens-march-2004278_1280.jpg

Kuva: pixabay.com 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *