Reissu Riikaan

Viime kirjoituskerrasta on ehtinyt vierähtää jo tovi. Olen ollut kiireinen; muutama reissu ulkomaille, reissaaminen kaupunkien välillä (Tampere-Jyväskylä), sukulointi ja työt ovat vieneet aikaa viime  viikkoina. Aloitin myös kevääseen asti kestävän määräaikaisen työsuhteeni, joten olen ollut aika väsynyt myös sen takia. Tässä postauksessa haluan kertoa viikonloppureissustamme Riikaan ja kuinka kaikki ei mennyt suunnitelmien mukaan.

Kävimme pitkästä aikaa reissussa ulkomailla. Korona-aika on rajoittanut matkustamista paljon. Reissu oli minun ja avopuolisoni ensimmäinen yhteinen ulkomaanmatka. Viikonloppumatka oli onnistunut lukuun ottamatta yhtä vastoinkäymistä.

Lauantaipäivä

Heräsimme lauantaina aamuyöstä ja suuntasimme Tampere-Pirkkalan lentokenttää kohti. Lentoaika Riikaan kesti noin tunnin. Otimme taksin Riikan keskustaan. Saavuimme hotellille ja ihmettelimme, miksi hotellimme ovet ovat lukossa. Hetken aikaa pohdimme hotellin ulkopuolella, että olemmeko oikealla hotellilla tai oikeassa osoitteessa. Tulimme siihen tulokseen, että olimme oikeassa paikassa. Kurkimme hotellin ikkunasta sisälle eikä hotellissa näkynyt yhtään liikettä. Ei näkynyt ihmisiä eikä valot olleet päällä. Näimme ikkunan läpi ruokasalin ja pöydät, jotka oli katettu. Kello oli puoli kahdeksan aamulla ja aamupalan olisi pitänyt olla kahdeksalta katettuna. Ihmettelimme, miksei kukaan ole laittamassa jo ruokia esille. Epäilyksemme heräsi viimeistään silloin, kun näimme hotellin seinäkellon olevan väärässä ajassa ja lattialla lojui siivousliinoja. Iski paniikki. ”Mitä teemme? Olemme varanneet hotellin, joka on kiinni.”

Pienestä paniikista päästyämme lähdimme etsimään toista hotellia, josta voisi varata huoneen. Onnistuimme  onneksi saamaan toisesta hotellista huoneen ja peruttua ilmaiseksi aiemmin varaamamme hotellin (joka oli siis kiinni). Kun uusi hotellihuone oli varattu, lähdimme junalla Riikasta Jurmalaan. Matka Jurmalaan kesti reilu puoli tuntia ja liput maksoivat 1,5 € suuntaansa yhdeltä hengeltä eli kahdelta ihmiseltä menopaluu oli yhteensä 6 euroa. Jurmalassa kävimme aamupalalla ja kävelimme ihanalla hiekkarannalla. Kävelimme Jurmalan tunnetun ostoskadun Jomas ielan läpi ja palasimme junalla takaisin Riikaan. Paluumatkalla hotellille kävimme varaamassa meille illallispaikan.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lauantai-iltana söimme illallista vanhan kaupungin läheisyydessä Forest-ravintolassa. Tilasimme molemmat seitsemän ruokalajin illallisen. Ruoka oli erittäin hyvää ja annokset oli aseteltu kauniisti esille. Söimme muun muassa vuohenjuustoa punaherukkahillon kanssa, voissa paistettuja tiikerikatkarapuja avokadon, mangon ja chilisalsan kera sekä kuhaa kevyesti savustetulla juurikkasoseella ja sorbettia. Koko seitsemän ruokalajin menu löytyy ravintolan omilta nettisivuilta.

   

Sunnuntaipäivä

Aloitimme sunnuntain syömällä runsaan aamiaisen hotellissa. Luovutimme hotellihuoneemme ja suuntasimme Mustapäiden taloon. Rakennuksessa pystyi tutustumaan Latvian ja Riikan historiaan. Söimme myöhäistä lounasta Riikan vanhassa kaupungissa, kävimme jälkiruokajätskeillä ja vierailimme Latvian sotamuseossa.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kulutimme aikaa kiertäen vanhaa kaupunkia ja illalla siirryimme lentokentälle. Lentomme Suomeen oli muutaman tunnin myöhässä ja olimme takaisin Suomessa maanantaina aamuyöstä. Kokonaisuudessaan reissu oli onnistunut. Riikassa oli paljon suomalaisia ja muutenkin turisteja. Koko reissun ajan sää oli todella hyvä. Hintataso oli mielestäni hieman edullisempi Suomeen verrattuna. Nyt kotiin palattua tuli taas matkakuume ja tekisi mieli lähteä reissuun, mutta minne sitä menisi? Onko teillä ehdottaa joitakin ihania kaupunkilomakohteita, joissa näkisi mahdollisimman paljon muutaman päivän aikana?

– Janesa

koti matkat ruoka-ja-juoma oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *