Heinäkuinen lomaviikko kuvina

Kylläpäs aika menee nopeasti. Enää muutama viikko lomaa jäljellä, jonka jälkeen paluu töihin koittaa. Viime viikko oli kiireinen ja ajattelin kertoa siitä kuvien muodossa. Postauksen lopussa tajusin, että taisin innostua myös paljolti kirjoittamaan edellisen viikon tapahtumista. Hupsis.

Mitä edellisen viikon kiireisiin päiviini on kuulunut?

Kävimme avopuolisoni kanssa Tampereen Torni hotellin 25. kerroksessa sijaitsevassa Moro Sky Bar -ravintolassa ihailemassa maisemia ja juomassa viinit. Ravintolasta olisi saanut myös maukkaan näköisiä ruoka-annoksia.

Tiistaina ajoin Tampereelta Jyväskylään. Lähdin aamupäivällä, jotta ehtisin käydä kaupassa, ostaa mansikoita, sulattaa pakastimen, pakastaa mansikat ja valmistaa ruoan sekä syödä ruoan ennen kuudelta alkavaa saunavuoroa. Tekemistä siis riitti. Saapuessani kotiin, pelkäsin, että kaikki parvekkeen kasvit olisivat kuolleet. Onnekseni vain kukat olivat kuihtuneet, mutta parvekkeella kasvaneet chilit, persilja ja basilika voivat oikein hyvin. Tämä on oikeastaan ihme, koska kukaan ei käynyt meillä kuukauteen kastelemassa kasveja.  Kasvien elossa pysymiseen vaikutti varmasti se, että olin kastellut niitä reilusti ennen kuin lähdin kuukaudeksi Tampereelle.

Tiistai oli viikon kiireisin päivä. Onneksi pakastin on pieni, joten sen sulatus ei vienyt kauaa aikaa. Ostin pakastimeen 5 kg makeita mansikoita. Pettymys oli kuitenkin se, että noin joka kolmas mansikka oli jostakin kulmasta homeessa. Sain pakastimeen silti 17 pakastusrasiallista mansikoita. Nyt mietin, pitäisikö mansikoita ostaa lisää pakastimeen. Vai pitäisikö sittenkin ostaa vadelmia tai pensasmustikoita? Tai sitten odottaa, että mustikat ovat hyviä ja käydä itse keräämässä niitä. No, tätä täytyy hetki pohtia. Onneksi ehdin tiistaina lopulta rentoutumaankin, kun pääsin kuukauden tauon jälkeen saunaan. Teki niin hyvää! 

Keskiviikkona kävimme ystäväni kanssa päivällisellä. Olin varannut meille pöydän Jyväskylän satamaan kesäkuun alussa auenneesta Sataman Viilu -ravintolasta. Olin kesän alussa saanut kotiin postikortin, jolla saimme ruoan yhteydessä ilmaiset kuohuvat. Söimme herkulliset salaatit ja jälkiruoka-annokset. Oli ihana nähdä ystävää pitkästä aikaa, vaikka viestittelemmekin päivittäin. Keskiviikkona ehdin myös istahtaa alas kahvikupin ääreen lukemaan Camilla Läckbergin Merenneito -kirjaa. Pakko myöntää, että olen koukussa Läckbergin Fjällbacka – kirjasarjaan.

Loppuviikko meni hyvän musiikin parissa. Torstaina käynnistyi kolmipäiväiset Suomipop-festarit Jyväskylässä. Minulla oli kolmen päivän lippu tapahtumaan. Ensimmäiset kaksi päivää olivat poutaisia, mutta viimeisenä päivänä lauantaina vettä satoi lähes koko päivän. Onneksi minulla oli sadeviitta, niin en kastunut kovin paljoa. Heikosta säästä huolimatta, festarit olivat onnistuneet. Ja mikä parasta, sain viettää festarit mitä parhaimmassa seurassa. 

Aion ottaa alkavan viikon rennosti ja suunnitella tulevaa Riikan reissua. Jos joku on käynyt kyseisessä kaupungissa, otan mielelläni suosituksia vastaan kahviloista, ravintoloista ja nähtävyyksistä. Saa kertoa myös mahdollisia vinkkejä, jotka tulisi ottaa huomioon.

Ihanaa alkavaa viikkoa!

– Janesa

koti ajattelin-tanaan ruoka-ja-juoma oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *