2h itkukohtaus

Olen varmaan selvinnyt aika helpolla (ehkä?), kun tänään ensimmäistä kertaa Eleonora sai sellaisen 2h itkuhuutokohtauksen. Ja minähän olen nyt ihan pihalla, että mistä se johtuu, kun 4,5kk ikäinen sellaisen saa. Toki on itketty monta kertaa tämän 4,5kk aikana, mutta ei silleen, etten aavistaisi mistä se voisi johtua. Tai on minulla nytkin aavistus, mutta en ole yhtään varma onko siinä perää.

Vatsakipua se tuskin on, sillä silloin yleensä sylissä kantelu vatsallaan helpottaa. Mietin korvatulehdusta ja hampaiden tuloa, mutta voiko jo tämän ikäiselle tulla hampaita? Korvatulehduksesta taas mietin, että minkäänlaista flunssaa ei ole ollut. Eikä oikein muutakaan oireita kuin itku ja huuto. Hampaiden tulon oireita tietysti voisi olla, että pureskelee sormiaan. On kyllä jo 2kk ikäisestä imeskellyt nyrkkiä, mutta nyt hän pureskelee sormia. Kuolan määrästä en ole ihan varma se alkoi siinä 3kk iässä, enkä oikein tiedä onko se lisääntynyt, ehkä hieman. On myös yksi lelu, mitä hän tykkää nyt järsiä kovasti, paljon mieluummin kuin puruleluja. Hän ei anna oikein suuhun katsoa, että näkisi onko ien turvoksissa. 

elkun paras lelu.jpg

Itkukohtaukseen saattoi myös vaikuttaa yliväsymys, kun nukkui niin lyhyet päiväunet tai tuskin ollenkaan ensimmäisillä päiväunilla. Mietin myös, että viittaisiko se korvatulehdukseen, että kun ei oikein suostunut nukkumaan aluksi päiväunia, mutta pitkälleen laittaminen ei oikeastaan aiheuta itkua, mikä voisi johtua siitä paineentunteesta korvatulehduksessa. Vai miten se menikään. Heti piti tietysti rueta googlaamaan, että mistä tämä voi johtua. Kun on esikoisesta kyse, niin tulee välillä epätietoisuus, että mistä mikäkin johtuu.

Kun hän sen itkukohtauksen jälkeen nukkui sellaiset noin 45 min päiväunet, niin herättyään oli hieman kärttyinen, mutta sitten oli taas ihan oma itsensä kun leikittiin. Tai siis leikkiminen koostui pääasiassa lelujen järsimisestä. Yleensä hän tykkää ihastella itseään kirjassa olevasta peilistä, mutta nyt se oikeastaan jäi, kun lelut olivat niin hyvän makuisia. Nyt toisille päiväunille hän rupesi ihan hyvin nukkumaan ilman minkäänlaista itkukohtausta.

elkku lelun kanssa postaukseen.jpg

Vai oliko kyseessä vain jokin yliväsymyksestä johtuva itkukohtaus? Yleensä kun sellainen on ollut, niin se ei kuitenkaan ihan näin kauaa ole kestänyt.

-s

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *