Kun vauva ei syö, vai syökö?

Viimeaikoina tyttö on syönyt aika huonosti,ainakin maitoa. Nyt parina viime päivänä maito on kuitenkin maistunut kohtuu hyvin, mutta kiinteä ruoka taas ei. Olen ollut vähän huolissani, mutta toisaalta mietin, että neuvolassa kuitenkin viikko sitten sanottiin, että 7kk välitarkastusta ei tarvita, sillä vauva kasvaa tasaisesti.

Olen pohdiskellut, että onkohan meidän tyttö vain niin vähä ruokainen ja pienikokoinenhan hän on ollut aina. Että jos maitoa menee vähemmän niin kiinteitä menee enemmän ja toisinpäin. Minkäänlaista itkua syömiseen ei liity, mutta se vain että suu on tiukasti viivalla kun ruokaa tarjoaa, ja maitopullon kanssa monesti menee leikkimiseksi.

Viime lauantaina käytiin lääkärissä yksityisellä ihottuman takia, jolloin lääkäri totesi, että kyseessä on aika perus atooppinen ihottuma, kun perimääkin sille on. Kyselin mahdollisesta allergiasta, mutta hänen mielestään ei vaikuttaisi allergialta. Ei iho kyllä lehahtele koskaan syönnin jälkeen heti eikä myöhemminkään. Itseasiassa lääkärissä käydessämme iho oli jo parempaan päin, se alkoi helpottamaan säännöllisen pesun ja raivauksen seurauksena. Kuitekin lääkärin määräämien rasvojen jälkeen iho heti lehahti taas punaiseksi. Nyt se on taas helpottanut kun vaihdoimme rasvan takaisin entisiin.

Maitoa olen saanut enemmän uppoamaan, kun olen tehnyt puuron korvikkeeseen ja välipalaksi tehnyt itse smoothieta johon myös laitan korviketta. Hän tykkää juoda myös vettä nokkamukista ruuan kanssa ja välillä tuntuukin, että hän haluaisi vain täyttää mahansa viileällä vedellä eikä ruualla.

 

perhe lapset vanhemmuus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *