Mikä musiikissa kiehtoo

Musiikilla on monelle iso ja tärkeä merkitys. Toiset hakee siitä lohtua ja toiset tunnelman nostattajaa. On jännää, miten jotkut tykkää musiikissa esimerkiksi sanoituksista ja kiinnittää niihin eniten huomiota. Sanotuksiin tai sen johonkin osaan samaistutaan, tai voi olla vaan vaikka hyvin kaunis sanoitus. Toiset taas tykkää melodisista kappaleista jne.

Itse olen tykännyt laulaa ja soittaa pianoa. Olen itseasiassa aina rakastanut musiikkia, paitsi raskausaikana! Raskausaikana musiikki ärsytti minua. Autolla ajaessani toivoin, että radiosta tulisi mahdollisimman paljon vain keskustelua eikä musiikkia. Tai kun mieheni kuunteli musiikkia, teki aina mieli sanoa, että voitko sammuttaa. Tosi outoa! Heti kun olin synnyttänyt, musiikki oli taas ihanaa.

Minä tykkään biiseissä sanoituksista, mutta melodia on myös tärkeä. Luulenpa, että taivun enemmän melankoliaan. Sanoitukset, joihin voin samaistua tuovat lohtua, itsevarmuutta, voimaa ja varmaankin jokaiseen tunnetilaan löytyy biisi mikä auttaa. Melodia-asiaa en oikein osaa selittää. Kun on hyvä melodia niin se vaan on hyvä, se vain kuulostaa minun korvissani hyvältä. Biisiin tarvitaan vielä yksi juttu niin olen vietävissä. Sellainen kevyt raskaus siinä biisissä, mikä saa päästä varpaisiin maagisen olon.

Tykkään paljon Maija Vilkkumaan kappaleista, koska niistä mistä tykkään (todella monesta), löytyy kaikkea edellä mainitsemaani.

Alla kymmenen esimerkkiä hyvistä kappaleista.

1. Maija Vilkkumaa – Dingo ja Yö

2. Maija Vilkkumaa – Siihenks se jää

3. Maija Villkkumaa – Totuutta ja tehtävää

4. Ellinoora – Funeral song

5. Arttu Wiskari – Suomen muotoisen pilven alla

6. Kaija Koo – Seinäruusu

7. Kaija Koo – Valeria

8. Suvi Teräsniska – Kaunis ja peloton

9. Paula Vesala – Elegia

10. Lauri Tähkä – Sinä olet minun

-S

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *