Opiskelu ja haaveammatti

Minulla on ollut hirveä miettiminen, että minne hakisin opiskelemaan. Tai oikeastaan vaikeus päättää vaihtoehdoista, jotka kiinnostavat. Minulla on lukio englannin kirjoitusta vaille valmis. Jostakin syystä se englanti on vaan niin vaikeaa minulle. Kyllä minä pärjään esimerkiksi ulkomailla hyvin englanninkielen taidollani, mutta tuntuu, että yo-kirjotuksissa on ne kaikista monimutkaisimmat kielioppikoukerot. 

Varmaankin jostakin yläasteelta lähtien minulla on ollut haaveena päästä opiskelemaan oikeustieteelliseen. Tavallaan se haave on vieläkin, mutta se on tällä hetkellä aika kaukainen, sillä vauvan kanssa lukeminen niin haastaviin pääsykokeisiin voisi olla aika hankalaa.

Onneksi on muitakin minua kiinnostavia koulutuksia. Terveysala kiinnostaa minua aika paljon. Mietinkin, että jos opiskelisi ensitöikseen sairaanhoitajaksi, mutta hirveästi kiinnostaisi siitä vielä jatkaa eteenpäin ja opiskella hoitotieteitä. On vain hyvin epäselvää, miten tämä toimii. Eräs henkilö sanoi minulle, että pitää olla ensin korkeakoulututkinto ennen kuin voi hakea opiskelemaan sitä. Toinen henkilö taas sanoi, että riittää kun opiskelee lähihoitajaksi. Tämä samainen henkilö sanoi myös, että jos kuitenkin haluaa ensin opiskella, sairaanhoitajaksi, niin sitten yliopistossa ei tarvitsisi opiskella kuin maisteriopinnot. Olen aika pihalla, että miten se nyt sitten menee todellisuudessa. Osaako joku kertoa?

Näiden lisäksi, mietin jossakin vaiheessa myös, että olisi ihanaa olla toimittaja, olin jossakin vaiheessa harjoittelussa paikallislehdessä. Sitten mietin, että haluaisinko tehdä sitä pidemmän päälle, vaikka harjoittelussa olikin ihan kivaa. En ehkä ainakaan haluaisi olla lehden toimittajana. Niimpä mietin myös medianomin uraa, mikä olisi ehkä hieman enemmän minua kuin pelkkä journalismin opiskeleminen yliopistossa. Näihin aloihin en kyllä ole ihan perusteellisesti tutustunut, että en sitten tiedä mitä se todellisuudessa on. 

Toiveena olisi opiskella ensin monimuotona, että saisi olla mahdollisimman paljon lapsen kanssa, kun on niin pieni vielä. Sairaanhoitajaksi ainakin voi opiskella monimuotona, onneksi.

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *