Suomen muutokset

Eilen ajeltiin Kajaanista kotia kohti ja radiosta soi Sannin biisi Sit kun mä oon vapaa. Sitten mieleeni juolahti se hirvee haloo, mikä syntyi kun  Sanni lauloi kyseisen biisin Linnanjuhlien jatkoilla, kuten myös Että mitähän vittua biisin.

Kritisoitiin sitä, että tällaiset kappaleet eivät sovi Linnanjuhliin. Mutta jos ruetaan ajattelemaan siltä kannalta, millaiseksi Suomea koko ajan muutetaan Kohta kaikkien pitäisi olla vegaaneja, eikä syödä tosiaan muuta kuin kasviksia, koska se on epäterveellistä, tytöt ei saa olla tyttöjä eikä pojat poikia. Jos kaikki muuttuu niin miksi ei voisi muuttua musiikkikin Itsenäisyyspäivän juhlissa. Muutettiinhan tarjoiluakin enemmän lihattomaksi. Olisiko kritisoitu samalla tavalla jos esimerkiksi Afrikkalainen olisi ollut soittamassa djembeä ja laulanut omalla kielellään?

Ei sillä, että minulla olisi jotain esim vegaaneja vastaan tai muitakaan mitä näitä nyt on, kunhan ei mennä ihan äärimmäisyyksiin. Ihmetystä siis minussa herättää vaan se, että miksi Iltalehden otsikossa ei ollut sitten ”vegaanipainotteinen tarjoilu tyrmistytti ihmiset”? Ja että sellainen ei kuulu Linnanjuhliin, koska ollaan totuttu lihapainotteiseen. Miksi ei sama voi päteä myös musiikissa. Aikaisemmin ollaan laulettu siveellisiä lauluja, mutta miksi nyt ei olisi voinut laulaa erilaista. tästä syytetään Sannia, joka on valinnut tällaiset biisit jatkoille. Ehkä hänkin ajatteli, että mitä väärää siinä nyt voisi olla nykyhetken mukaan. Ken tietää. 

Toisekseen miksi Sanni kutsuttiin esiintymään jatkoille, jos ei olla valmiita kuuntelemaan ja hyväksymään hänen biisinsä sanoituksia. Tai sitten olisivat voineet sanoa Sannille, että näitä biisejä älä mielellään esitä.

Kuuntelin Sit kun mä oon vapaa kappaleen sanoja ja eihän ne edes taida kertoa, että Suomi olisi jotenkin erityisen huono maa, että sen takia haluisi muuttaa pois Suomesta, vaan kyse on parisuhteen päättymisestä ja halutaan sitten tehdä vaikka mitä kun on vapaa.

Tällaisia pohdiskeluja minun viikonlopussa. Mitä mieltä te olette näistä asoista?

Ihanaa viikonlopun jatkoa kaikille!

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *