Vauvan syömättömyys turhauttaa

Pohdiskelin jo aiemmin tytön syömättömyyttä ja se sama ongelma jatkuu edelleen. Nyt onkin se ongelma, että hän syö sen tarvittavan maitomäärän päivässä, mutta sen lisäksi ei sitten mene hirveästi kiinteitä. Ei pitäisi vertailla muihin,koska kaikkihan on aina yksilöllistä. Eikä minulla oikeastaan ole edes kehen vertailla paitsi sukulaisten kertomiin kun heidän lapsensa olivat vauvoja.

Neuvolassa terveydenhoitaja viime käynnillä sanoi, että kiinteiden määrään ei ole mittaria, minkä verran niitä pitäisi syödä. Eikä hän ollut kasvusta huolissaan. Enkä ole huomannut, että lapsi olisi esimerkiksi laihtunut. Mutta kuitenkin on minusta outoa, että ne kiinteät silloin pari viikkoa sitten maistui todella hyvin ja nyt ei sitten millään. Ja toisinpäin oli maidon kanssa silloin.

Käytiin viikko sitten lääkärissä ihottuman takia, eikä lääkärin mielestä pitäisi olla allergiaa. Olen googlaillut voisiko se olla korvatulehdus, mutta minkäänlaista flunssaa ei ole ollut. Mietin myös hampaita, mutta kuinka kauan ruokahaluttomuus oireena voi hampaiden tulossa oikein kestää? Muuta oiretta hampaiden tulemiseen en oikeastaan osaisi sanoa. Lapsi on yleisesti ottaen hyvän tuulinen, välillä vähän kärttyisä. Kielellään kyllä ”nuolee” ikeniään. Yölevottomuutta on aika paljon esiintynyt, mutta juuri levottomuutta, ei kipuitkua. Ja yleensä heti rauhoittuu kun saa tutin suuhun.Toki olen miettinyt myös, että on kausia jolloin syödään enemmän ja vähemmän, mutta taas voin palata siihen, että en tiedä kuinka kauan tällainen kausi voi kestää.

Syömisestä on tullut oikea stressihetki, vaikka lueskelin, että se ei ainakaan auta asiaan. Puuro ja marjasose maistuu hyvin illalla, ja päivällä marja- tai hedelmäsose, mutta muuten kiinteitä ei sitten tahdota millään, paitsi maissinaksut maistuvat. Huijaamalla saatan saada muutaman lusikallisen lihaa tms. menemään alas. Haluaisi aina kylmällä vedellä täyttää vatsansa.

Ehkä kohta otan yhteyttä lääkäriin, että saan mielenrauhan asialle, enkä vain mieti, stressaa ja lue netistä kaikenlaisia juttuja, mistä se voisi johtua. Varsinkaan kun en ole itse lääkäri. Voihan se olla, että kyse ei ole mistään kovin vakavasta, mutta kokemattomana esikoisen äitinä olen ihan ulalla.

-s

 

 

perhe lapset vanhemmuus
Kommentit (3)
  1. Meillä täysin sama tilanne tällä hetkellä. Poika pian 7 kk. Maitoa menee mutta kiinteää ei. Itsellä hirveä stressi asian suhteen. Yökiukkua myös.. mutta oli myös ajat kun tilanne oli toisin, kiinteää meni ja maitoa ei. Välillä oli myös tilanne kun mitään ei mennyt. Viimeksi kun näin kävi oli syynä hampaat .. jospa ehkä nyt myös. Tsemppiä ! Tiedän niin tunteen.

  2. Toinen äiti
    9.4.2019, 18:26

    Moikka, mä laitoin vähän paperille ylös mihin aikaan annoin maitoa ja mihin aikaan ruokaa. Sitten tein karkean päiväohjelman johon meikkasin imetysajat. Imetän nyt ”vaan” neljästi päivässä ja niin, että jää hyvin aikaa ennen seuraavaa ruokaa. Rupesi minun nirsoilijalle kiinteät maistumaan ja yöunetkin rauhoittui kummasti. Oli hieman vaivaa, mutta ihanaa kun ei tarvitse enää tapella. Minun vauva on 8,5kk. Onnea teille ruokailuihin! On raskasta se huolehtiminen ja ruoan tuputtaminen.

    1. Kiitos, kuulostaa hyvältä idealta, pitääpä kokeilla!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *