Ekakerta eron jälkeen

Armon vuosi

Tom on tuonut minut uuden baarin terassille. On heinäkuu ja helleaalto on ajanut ihmiset sisätiloihin. Istumme varjossa ja hän tarkkailee minua aurinkolasiensa takaa. Se kutkuttaa minua. Voimme olla pitkiä hetkiä hiljaa, ilman että se tuntuu kiusalliselta. Olen viimeaikoina viettänyt hänen kanssaan tavattoman paljon aikaa. Kun emme näe, tekstailemme. Oikeastaan, kaikki tämä tuntuu mukavalta. En tiedä, onko se huomio ja se kuinka joku pitää minua kiinnostavana. Ja kauniina. Näen miten Tom katsoo minua. Se imartelee minua ja tuntuu hyvältä. 

En ajattele Johnnya enää jatkuvasti. Välillä hän saattaa tulla mieleeni pienistä asioista. Mietin häntä, kun huomaan ostamissani oliiveissa olevan kiviä. Olin ostanut oliiveja sinä päivänä kun erosimme. Tai kun harjaan hiuksiani aamulla sängyssä. Muistan, kuinka Johnny kerran istui lattialla ja sain tehdä hänelle nutturan. Katsoimme selviytyjiä ja oli talvi. Saatoin toisinaan muistaa elävästi hänen äänensä. Muistaa miltä hänen katseensa tuntui aamuisin, kun hän oli herännyt ennen minua ja vain kulutti aikaansa katsoessaan kun nukuin. Mietin Johnnya, mutta minuun ei sattunut enää niin paljon. Ne olivat lyhyitä hetkiä sen lamaannuttavan surun sijasta. En enää istunut kotona ja kuvitellut miltä tuntuisi jos Johnny pimpottaisikin ovikelloa, ja kertoisi olevan pahoillaan. En säikähtänyt enää jokaista skeittilaudan ääntä tai punaista autoa.

Saan viestin Emmalta, joka on palannut USA:n matkaltaan. Hän ehdottaa viiniä. Vilkaisen Tomia.

Emma pyys viinille.

Ai, no pyydä se tähän.

Okei, ajattelen. Nyt se sitten tapaa minun luottoystävän. Tai haluaa tavata. Tai oikeastaan, hän tuskin ajattelee edes mitään. Miksi minä edes nyt touhotan asiasta. Eeva, rauhotu. Tekstaan Emmalle ja selitän hänelle ummet ja lammet minun ja Tomin tilanteesta. Että ei tässä mitään vakavaa, kuhan hengaillaan.

Emma soittaa tunnin päästä, eikä löydä perille. Miten sä voit eksyä omaan kotikaupunkiin?, nauran. Koitan ohjeistaa häntä perille, mutta Tom ottaa kännykkäni ja sanoo tulevansa Emmaa vastaa, onhan hänellä sitäpaitsi matkalaukku kannettavana. Koitan peittää äimistykseni mahdollisimman hyvin. Jään yksin terassille hetkeksi. Emma on ruskettunut ja säkeinöivän kaunis, kuten aina. En kertakaikkiaan ymmärrä, miten kukaan voisi näyttää samalta kuin Emma saapuessaan toiselta mantereelta toiselle aikavyöhykkeelle. Mutta Emma näyttää tapansa mukaan upealta. He nauravat jollekkin ja Tom kantaa Emman matkalaukkua. Kuka tahansa muu voisi luulla heitä vanhoiksi tuttaviksi. Hei kulta, hän huudahtaa jo terassin toisesta päästä. Emme ole nähneet kuukauteen. Miesseurue terassin toisessa päässä ei saa silmiään irti Emmasta ja tuijottavat häntä aina siihen asti kunnes halaamme. Tom istuu alas ja katsoo minua ikäänkuin kysyen ethän sinä pidä halailusta. Pyöräytän hänelle silmiä.

Kolmen tunnin aikana Tom on antanut tilaa minun ja Emman rupattelulle, mutta osallistunut kohteliaasti keskusteluun. Emma lähtee kotiin ja me jäämme istumaan vielä terassille. Olen sopivassa hiprassa, poskiani kuumottaa ja hymyilen tavallista enemmän. Huomaan Tomin olevan myös, hiprassa, hän flirttailee minulle avoimesti ja puhuu ehkä hivenen enemmän kuin tavallisesti.

Tuuksä käymään meillä? 

Teillä?

Niin. Tai voithan sä jäädäkkin.

Niin.

Niin.

Oliko tuo nyt sellanen bootycall? täräytän. Tom repeää nauruun.

Ei. Mun pitää käyttää koira ulkona. Voisit tulla mukaan jos sul ei oo mitään.

Toimiiko toi koiraan vetoaminen yleensä naisiin?

Aina.

Selvä. Mulla ei oo kai vaihtoehtoja. Virnuilemme toisillemme.

Kaksituntia myöhemmin makaamme Tomin riippumatossa. Monta tähteä sä näät, hän kysyy. Väittelemme. Oikeastaan sillä ei ole väliä mitä puhumme, minun on hyvä olla siinä. Vaikka on yö, ei ole silti kylmä. Hän suutelee minua pitkään ja painaudun häntä vasten.

Musta olis kiva jos sä jäisit mun viereen nukkuun, Tom sanoo. En katso häntä silmiin. Tom selittää, ehkä hieman liikaakin, ettei hänellä ole taka-ajatuksia. Vain nukkumista, hän vakuuttaa. Minua hymyilyttää hänen selittelynsä ja painotuksensa kuinka ei hän oleta meidän harrastavan seksiä. Oot kyllä surkein pleijeri ikinä, kiusaan. En oikeastaan ollut ajatellut koko asiaa. Tiesin vain että siinä oli hyvä olla, riippumatossa. 

Juttelemme sängyssä vielä pitkään. Öistä on tullut pimeitä, etten erota hänen kasvojaan kunnolla. Piirrän hänen rintaansa kiemuroita sormenpäilläni ja puhumme jostain vakavasta ja henkilökohtaisesta. Tom tuoksuu hyvältä. Suutelen häntä, ja ohjaan hänen kätensä alemmas. Hän tuntuu vieraalta, mutta ainoastaan hyvällä tavalla.

Sä oot oikeestaan aika saatanan kiva, Tom sanoo kun rupeamme nukkumaan. Hän halaa minua kokoyön. Aamulla hän keittää kahvia ja leikkaa ananasta kulhoon. Etsii minulle pyyhkeen ja hammasharjan. Hymyilen hiljaa itsekseni. Bussissa kotiin, huomaan että hän sujauttanut laukkuuni smoothien. Meillä oli hyvää seksiä, totean Emmalle whatsapissa. Mietin Johnnya. Johnny tuntuu etäältä ja haalealta. Erostamme on 11viikkoa.

Mä mietin sua tänää
En pitkää enkä hyvällä mut mietinpähä kumminki


Paperi T- Yli

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.