Jännitystä syksyyn Dean Koontzin parissa

koontz.png

 

Täysin yllättäen pimenevät syysillat ovat parhaimmista parhainta aikaa tarttua dekkareihin, jännäreihin, murhamysteereihin ja hengästyttäviin takaa-ajoihin. Senpä takia heitän teille vinkkinä tuon jo otsikossa komeilevan nimen: Dean Koontz.

Haahuilin tuossa päivänä eräänä kirjaston jännitys-, kauhu- ja dekkarihyllyjen välissä etsimässä Stephen Kingin (toinen kirjailija, joka ansaitsee syysnostatuksen sanoo tämä näppäimistön näpyttelijä etusormi ojossa) Maissilapsia, joka tosin jäi löytymättä. Sen sijaan nappasin mukaani Dean Koontzin 60 tuntia, sillä siinä samassa kun näin kirjailijan nimen, muistin hänen olevan aivan huikea tarinaniskijä – varsinkin jännityksen saralla. Aina välillä aivoni vain kokonaan unohtavat hänen olemassaolonsa, kuin säästelläkseen hänen tuotantoaan useiden vuosien ajalle.

Olen lukenut sattumanvaraisesti miekkosen teoksia ties jo kuinka pitkään ja omastakin hyllystä löytyy pari pokkariversiota, joista ei vaan ole raaskinut luopua. Yksikään teoksista ei ole ollut pettymys, yksikään ei ole jättänyt kylmäksi, vaan päinvastoin jokainen kirja on ollut tooodella vaikea laskea käsistä ennen viimeistä sivua. Samoin kävi myös 60 tunnin kanssa. Aloitin lukemaan vain muutama lukua ja viimeisen sivun kohdalla tajusin muutaman tunnin hujahtaneen aivan huomaamatta ohitse, kun seurasin Mitchiä pelastamassa vaimoaan kidnappaajien kynsistä, uusien, uskomattomien ja hengästyttävien juonikuvioden paljastuessa.

Jos siis on vielä uusi syysjännärisuosikki hakusessa, niin tartu seuraavaksi Dean Koontziin! Vahva suositus ainakin 60 tuntia, Pienempi paha ja Pako -teoksille. Jos mietit miksi juuri näille, niin ne ovat ainoat jotka osaan tähän hätään nimeltä mainita (ai mikä dementia Koontzin suhteen?), sillä nuo kaksi jälkimmäistä löytyvät omasta hyllystänikin.

Jännittävää kirjasyksyä!

Kommentit (2)
  1. Mmm….Koontzit on luettu, nam!

    Kingin maissilapset löytyy muuten novellikokoelmasta Night Shift.

    Jos haluat syyshekumoida old-school-kauhulla, niin suosittelen (blogissa hehkuttamiani) Mats Strandbergin Risteilyä ja Hoivakotia.

    1. Hahaa, no eipä sitten ihme ettei löytynyt. :’D

      Nappasin noi vinkit sin blogista lukulistalle, mut joku muukin niitä tahtoo vissiin lukea kun olivat mokomat lainassa!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *