Haaste

Moi, olen Elina! Sattuman kautta päädyin muutama päivä sitten selailemaan viisi vuotta vanhaa blogiani. Vuosina 2013-2014 kirjoitin blogiini lukionaikaisesta vaihtovuodestani Italiassa ja ennen tuota vaihtoa olin kirjoitellut teinitytön elämästäni pienellä kotipaikkakunnallani.

Ensimmäinen postaus on päivätty lauantaille 20. lokakuuta 2012:

”Huh, taas sitä mennään! Lopetin ensimmäisen blogini muutama kuukausi sitten, mutta täällä ollaan taas. Eli, hei kaikille, olen Elina, 16 vee, asun Etelä-Pohjanmaalla pienessä peräkylässä ja nauran niin paljon, etten luultavasti kuole koskaan. Hehheh, olinpas hauska!

Muthei, katotaan miten tää nyt lähtee käyntiin! En oikein itekkään tiedä, että minne lokeroon laittaisin blogini. Onko edes tarvetta? Mutta luultavasti lifestyle/fashion 🙂 Mutta tää lähtee ny nukkumaan, nähdään taas!”

Sellainen rento sutkautus sieltä sitten. Voisin analysoida tuota tekstinpätkää loputtomiin, mutta jätetään se vain tähän sellaisenaan.

Vaikka tuo ensimmäinen kirjoitukseni ei ollutkaan kaikkein kauneinta proosaa, toiseksi viimeisin postaus nostatti nostalgiset fiilikset pintaan ja olin aika ylpeä omasta ulosannistani. Nykyään en kirjoita enää ollenkaan omaksi ilokseni, ja pienen mietiskelyn jälkeen halusin kokeilla taas blogin kirjoittamista. Edelleen kuitenkin jatkan blogin aihepiirin kannalta määrittelemättömällä tiellä. Mutta luultavasti, lifestyle.

Nostalgian pyörteissä, aion tehdä haasteen. Näitä taisin tehdä useampaankin otteeseen vanhassa blogissani. Nyt kerron 10 faktaa itsestäni ja keksin 5 kysymystä, joihin jokainen kynnelle kykenevä saa vastata, joko omassa blogissaan tai vaikka täällä kommenteissa.

10 FAKTAA

1. Pienenä sanoin vetoketjua ”vetoletkuksi” ja tomusokeria ”hölynpölyksi”. Olin siis tosi pieni.

2. Olen kotoisin Etelä-Pohjanmaalta ja kotikotona ollessani murteeni on hyvinkin vahvaa. Kun lähden kotikotoa, puheestani ei (ainakaan parin päivän jälkeen) enää huomaa mitään kovin kummallista. Puheeni muuttuu huomaamatta myös riippuen siitä, kenen seurassa olen. Perheen ja isovanhempien seurassa puhun enemmän murteella ja opiskelukavereiden kanssa taas ns. yleiskieltä.

3. Olen täysin rakastunut Antti Holman podcastiin. Olen vähän myöhässä tämän asian kanssa, mutta se ei tätä rakkautta poista.

4. Minun olisi hyvä noudattaa FODMAP-ruokavaliota, mutta olen tässä asiassa hyvin laiska. Pitäisi ryhdistäytyä ja ottaa entistä paremmin selvää asioista.

5. Olen matkustanut aika paljon, mutta en silti ole kertaakaan ollut Euroopan ulkopuolella.

6. Olen usein aloittanut lenkkeilyn suurella innolla – kuten varmasti moni muukin – vain todetakseni muutaman viikon kuluttua sohvan pohjalta, että taas se into lopahti. Viime vuoden joulukuussa ilmoittauduin kuitenkin poikaystäväni innoittamana puolimaratonille ja 18.5.2019 tein sen. Juoksin 21 kilometriä ja risat. Tuntuu hassulta vieläkin.

7. Puhun italiaa. Enemmän tai vähemmän sujuvasti.

8. Kahdeksas fakta vuonna 2012 vanhaan blogiini tekemässäni haasteessa oli se, että aion hakea lukion jälkeen oikeustieteelliseen. Lisäyksenä tähän oli, että tulen luultavasti katumaan sitä siinä vaiheessa, kun pitää lukea kaikki Suomen lakikirjat läpi tai muuta vastaavaa.

Tänä syksynä aloitan neljännen opiskeluvuoden Helsingin yliopiston oikeustieteellisessä tiedekunnassa, enkä onneksi ole joutunut lukemaan kaikkia lakikirjoja läpi. Enkä myöskään katumaan päätöstäni.

9. Lähden ensi tammikuussa yliopistovaihtoon viideksi kuukaudeksi Skotlantiin, Glasgow’n yliopistoon.

10. Olen aina pitänyt itseäni lukutoukkana. Edelleen ajatuksissani ajattelen itseäni ”lukijana”, vaikka en sellainen ole ollut aikoihin. Nyt haluan tietoisesti muuttaa asian ja kesän aikana olenkin muutaman kirjan lukenut. Ja se on ollut ihanaa! Kai Ekholmin kolumni Helsingin Sanomissa asiaan liittyen oli hyvä ja toivottavasti se herättelee ihmisiä ajattelemaan asiaa.

5 KYSYMYSTÄ

1. Mihin ikävuoteen haluaisit palata, ja miksi?
2. Mitä kirjaa suosittelisit?
3. Mitä teet työksesi tai mitä opiskelet? Mikä olisi vaihtoehtoinen alanvalinta, jos et voisi työskennellä nykyisessä ammatissasi?
4. Mikä on luottovaatteesi?
5. Mikä ärsyttää sinua? (Mulla on ehdottomasti liikennevaloissa kaasuttelevat moottoripyörät, joiden ääni kaikuu mun kämppään päivin ja öin. Raivostuttavaa.)

16-vuotiaan Elinan sanoin – täällä ollaan taas.

Elina

Kommentit (2)
 1. Kaisamasiina
  11.8.2019, 11:34

  Moi! Mä halusin välttämättä vastata tohon kakkos kysymykseen, koska mä oon innostunu lukemaan ihan hulluna. Tosin äänikirjojen muodossa. Oon kuunnellu tän vuoden aikana yli 70 kirjaa! 😱 Täs muutama mun lemppari:

  Adam Silvera – They both die at the end
  Matt Haig – Kuinka aika pysäytetään
  Gail Honeyman – Eleanorille kuuluu ihan hyvää
  Yuval Noah Harari – Sapiens (tän muutki kirjat on hyviä, mutta tää oli paras!)
  Harper Lee – Kuin surmaisi satakielen
  Matthew Walker – Miksi nukumme?
  Kathryn Stockett – Piiat
  Clare Mackintosh – Annoin sinun mennä
  Liane Moriarty – Mustat valkeat valheet
  Khaled Hosseini – Tuhat loistavaa aurinkoa

  1. Moikka, huhhuh yli 70 on jo aikamoinen luku,täytyy onnitella! Ja pitää laittaa nämä korvan taa, sillä Sapiensia lukuunottamatta nämä kirjat ovat uusia tuttavuuksia. Sen lisäksi olen tainnut tuon Piiat-elokuvan joskus nähdä 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *