Ei joululahjoja tänä vuonna

Sovimme perheeni kanssa, että emme osta toisillemme joululahjoja tänä vuonna. Viime vuosien aikana joululahjojen merkitys on muuttunut, ja lahjoja tärkeämpää on viettää jouluna aikaa perheen kesken. Sovimmekin, että lahjojen antamisen sijaan menemme vaikkapa yhdessä syömään johonkin kivaan ravintolaan.

Lahjojen antaminen on monelle tärkeä perinne, mutta lahjojen antaminen lahjojen antamisen vuoksi tuntuu turhalta kuluttamiselta. Hyviä ovat tietysti lahjat, joiden tietää tulevan oikeasti tarpeeseen. Mutta turha krääsä on – noh – nimenomaan turhaa.

Pienenä joulua odotti nimenomaan niiden lahjojen takia. Selattiin innoissaan lelukuvastoa ja kirjoiteltiin sitten piiitkiä listoja joulupukille. Petyttiin, kun ei saatukaan juuri sitä haukkuvaa koiraa. Iloittiin, kun saatiin juuri se tietty haluttu lelu, jolla leikittiin noin kuukauden verran, ja sitten se jo unohtui.

Nykyään joulua odottaa suklaan ja nukkumisen takia. En kuitenkaan miellä itseäni jouluihmiseksi. En jaksa kuunnella joululauluja lokakuusta asti ja voin ihan hyvin viettää jouluni jossain muuallakin kuin kotona. Jouluruoka maistuu hyvältä vain parin aterian verran.

Tänä vuonna odotan kuitenkin joulua jotenkin erityisen paljon. Olen ollut joulufiiliksissä jo hetken aikaa. Joulutorttuja ja pipareita on leivottu, glögiä juotu ja joululauluja kuunneltu ihan oma-aloitteisesti. Olen shokissa, en ole oma itseni! Tähän saattaa vaikuttaa se, että viime vuonna vietimme joulun perheeni kanssa ulkomailla, Gdańskissa. Kun on viettänyt edellisen joulun vaikkapa juuri ulkomailla, kotijoulu tuntuu erityisemmältä.

Tai sitten, todennäköisemmin, lähtöni Skotlantiin saa tulevan joulun ja yhdessä vietettävän ajan tuntumaan tärkeämmältä. Kotoisammalta. Villasukat jalassa, kissa sylissä.

Elina

Kommentit (2)
  1. Kuullostaa ihanalta. ❤ Kamalinta on kyllä se kun ihmiset ostaa väkisin jotakin krääsää. Mieluummin vaikka aineettomia lahjoja, jos on ”pakko” hankkia lahjoja. Meillä on perheen kesken sovittu että ostetaan vain yksi lahja ja arvotaan, kuka ostaa kenelle. Näppärää, kun ei tarvitse stressata lahjoista. 😊

    1. Niinpä, krääsä on pahinta! Mutta aineettomat lahjat on tosi kivoja 🙂 tuo yhden lahjan periaate kuulostaa myös tosi kivalta! Ihanaa joulua sinulle ❤️

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *