Exchange Preparation

Vaihto lähestyy hurjaa vauhtia! 41 päivää jäljellä lähtöön, asetin juuri eilen laskurin. Aika kuluu niin nopeasti, että en meinaa pysyä perässä (olen hokenut tätä viimeiset kuusi kuukautta). Valmistelut ovat kuitenkin jo hyvällä mallilla. Lennot ja vakuutus on ostettu, uusi matkalaukku hommattu, Vaasan kämppä irtisanottu, ja Skotlannin asumisjärjestelyt ovat viimeinkin selvinneet.

Tai asumisjärjestelyt selvisivät oikeastaan parisen viikkoa sitten, mutta kun viimeksi lokakuussa kirjoitin asunnon metsästämisestä, luulin olevani jo silloin voiton puolella. Enpä olisi voinut olla enempää väärässä.. 😀

”Sitten minulle – – – tarjottiin asuntoa! Sijainti täydellinen, asuntola hyväksi todettu ystäväni kautta ja hintakin kohdillaan. Ehdin jo innostua (!!!), mutta sitten tulikin viikonloppu, ja edelleen odotellaan.”

Siinä sitä sitten odoteltiin, eikä vieläkään ole kuulunut mitään. En toki voi syyttää huonoa palvelua, asuntoja ei vain ole vapautunut haluamistani kohteista.

En maininnut aiemmin, että hain asuntoa myös yliopiston omista asuntoloista. Monessa kohdassa kuitenkin painotettiin, että majoitusta ei ole taattu vaihtareille, jotka opiskelevat ainoastaan yhden lukukauden ajan Glasgow’ssa. Niinpä en pitänyt yliopiston asuntolaa kovin todennäköisenä vaihtoehtona.

Niin kuitenkin kävi, että minulle tarjottiin kämppää yhdestä yliopiston asuntolasta! Olin niin helpottunut. Hyväksyin tarjouksen, vaikka minua mietityttääkin kämpän yleinen kunto. Niissä harvoissa kuvissa, jotka olen nähnyt, huoneet eivät näyttäneet kovin uusilta – mikä ei sinänsä haittaa, jos ne vain ovat siistissä kunnossa. Sijainti on kuitenkin tosi hyvä ja kiva plussa on se, että vuokraan sisältyy myös yliopiston oman salin jäsenyys.

Joulukuun aikana tarkoituksena olisi muuttaa suurin osa omaisuudestani takaisin lapsuudenkotiin ja valmistautua lähtöön henkisesti – ja tietysti ihan fyysisestikin. Ajatus siitä, että minun täytyisi mahduttaa kaikki viiden kuukauden aikana tarvitsemani tavarat matkalaukkuun, joka saa painaa vain 23 kiloa, tuntuu absurdilta. Vaatteissa täytynee panostaa esimerkiksi käytännöllisyyteen ja monipuolisiin vaatekappaleisiin, jotka soveltuvat niin arkeen kuin vähän fiineimpiinkin tilaisuuksiin.

Ja, kun Skotlannissa kerran ollaan, niin täytyy ottaa myös sääolot huomioon. Minulla ei esimerkiksi ole sadetakkia, joten pohdin vielä, pitäisikö ostaa sellainen. Lisäksi pohdin järjestelmäkameran tarpeellisuutta, sillä puhelimen kameralla pääsee jo aika pitkälle.

Pientä pohdittavaa riittää siis vielä. Tällä hetkellä kuitenkin myös fiilistely on tärkeää. Olenkin alkanut virittäytyä tunnelmaan kuuntelemalla podcastia nimeltään Stories of Scotland!

Elina

Lue myös:

Flat-hunting

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *