Flat-hunting

Ensi vuoden tammikuusta toukokuuhun en vaikuta Suomen kamaralla, vaan toisessa maassa. Myös tuossa kyseisessä maassa sää on hyvin vaihtelevaa ja siksi säästä puhuminen on sielläkin ihmisten lempipuuhaa. Kotoisaa! Vuokra kuitenkin maksetaan viikottain ja kuulemma useissa asunnoissa suihku toimii ihan kummallisesti. Ei niin kotoisaa. En tosin tällä hetkellä tiedä, menenkö EU:n ulkopuolelle vai en, hehe. Lähden siis britteihin, tarkemmin sanottuna Skotlantiin, Glasgow’n yliopistoon vaihtoon!

Tajusin tuossa yksi päivä, että en ole ehtinyt oikeastaan innostua vaihdostani ollenkaan, kun olen kuumeisesti etsinyt kämppää ja miettinyt muita käytännön asioita. Ilmoitukset Kelaan ja maistraattiin, vakuutus, matkustusilmoitus… Paljon on vielä tehtävää. Mutta kunhan nyt saisi ensin jonkinlaisen katon pään päälle. Vaikeaa tuntuu olevan (tosiasiassa olen aktiivisesti metsästänyt sopivaa asuntoa vasta viikon verran) ja kaikenlaista säätöä on tähän viikkoonkin jo mahtunut.

Kofeiinin voimalla asunnon metsästystä

Opiskelija-asuntola, kiitos

Haluan kämpän opiskelija-asuntolasta, en yksityiseltä henkilöltä. Näin uskoisin välttäväni pahimmat huijaukset ja muut ongelmat vuokrakauden aikana. Vaikeutena on löytää asunto, joka vuokrattaisiin yhdeksi lukukaudeksi, sillä valtaosa asuntoloiden kämpistä vuokrataan vaihtareille, jotka ovat Glasgow’ssa koko lukuvuoden. Toinen syy, miksi haluan asuntolaan on, että koen saavani aidon vaihtarikokemuksen vain asumalla asuntolassa, ei esimerkiksi omassa yksiössä. Se olisi ihan liian luksusta (ja ihan liian kallista, sillä pienikin solukämppä tulee olemaan kalliimpi kuin yksiöni Suomessa).

”Hauskaa” on, että otin ensimmäisen kerran yhteyttä erääseen yksityiseen asuntolaan toukokuussa, kun sain tietää että minut oli hyväksytty Glasgow’n yliopistoon. Silloin minua kehotettiin olemaan heihin yhteydessä uudelleen heinäkuussa, jolloin asuntotilanteesta tiedetään enemmän. Laitoin heille heinäkuussa sähköpostia, jolloin minulle kerrottiin, ettevät he voi luvata mitään, ja että minut laitetaan jonotuslistalle. Nyt olen jonossa ja kun edellisviikolla kysyin tilannetta, sain vastaukseksi, että kannattaa etsiä myös muualta. Jaahas.

Olin koko ajan luottanut kyseiseen asuntolaan, mutta nyt ei enää sopinut jäädä odottelemaan.

Organized (I wish)

Googlasin, kyselin, osalta sain vastauksia, osalta en. Osa vaihtoehdoista oli liian hyviä ollakseen totta. En pysynyt perässä, mistä kaikkialta olin kysellyt. Sitten löysin opiskelija-asuntoja listaavan sivuston ja heidän oman live-chatin, jossa eräs nainen auttoi minua löytämään vaihtoehtoja. Tein varauksen erääseen asuntoon hätäpäissäni vain tajutakseni, että asuntola oli aika kaukana yliopistosta ja saanut hyvin ristiriitaisia arvosteluja. Peruin varauksen, mutta yrityksen moni eri työntekijä oli silti minuun yhteydessä. Tuli vaikutelma, että usea ihminen sählää saman asian kanssa kenenkään tietämättä toisten tekemisistä.

Sitten minulle lähetettiin samasta paikasta sähköpostia ja tarjottiin asuntoa! Sijainti täydellinen, asuntola hyväksi todettu ystäväni kautta ja hintakin kohdillaan. Ehdin jo innostua (!!!), mutta sitten tulikin viikonloppu, ja edelleen odotellaan.

Pahimmasta epätoivosta on kuitenkin noustu ja eri vaihtoehtoja selatessani sain huomata, että kyllä sitä aina jonkinlaisen murjun löytää. Tällaiselle murehtijalle olisi vain mukavampi, jos pääsisi tarkastamaan asunnon paikan päällä, mutta tilanne tekee sen vähän mahdottomaksi. Mutta – iiks, mä oikeesti lähden vaihtoon!

Elina

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *